
Σύλληψη 38χρονου οδηγού ταξί για ληστεία σε βάρος οικογένειας τουριστών.
Φέρεται να τους απείλησε με βία και να τους απέσπασε 600 ευρώ.
Η οικογένεια κατήγγειλε το περιστατικό, με τους αστυνομικούς να ταυτοποιούν τον οδηγό.
Ερευνάται και δεύτερη καταγγελία για απόπειρα εξαπάτησης τουρίστα με στόχο την απόσπαση 800 ευρώ.
Τους πήγε από το αεροδρόμιο στο κέντρο της Αθήνας και τους πήρε 600 ευρώ μετά από απειλές!
Στη σύλληψη 38χρονου οδηγού ταξί, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για ληστεία, προχώρησαν το πρωί της Τρίτης 25 Αυγούστου 2026 αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Συντάγματος/Δ.Δ.Ε.Ε.Α./Γ.Α.Δ.Α.
Ο 38χρονος κατηγορείται ότι, μετά τη μεταφορά οικογένειας τουριστών από τον Αεροδρόμιο Αθηνών στο κέντρο της Αθήνας, τους απείλησε και τους εξανάγκασε να του παραδώσουν το ποσό των 600 ευρώ!
Η διαδρομή από το αεροδρόμιο στο κέντρο της Αθήνας
Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε τις βραδινές ώρες της 13ης Αυγούστου 2026. Ο 38χρονος οδηγός ταξί, παρέλαβε από το «Ελ. Βενιζέλος» οικογένεια τουριστών, με προορισμό ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.
Κατά την άφιξη στο ξενοδοχείο φέρεται να προχώρησε σε επαναλαμβανόμενες απειλές χρήσης βίας, τρομοκρατώντας τα μέλη της οικογένειας. Όπως αναφέρεται, τους ανάγκασε να του παραδώσουν 600 ευρώ, προκειμένου να τους επιτρέψει να αποβιβαστούν από το όχημα και να παραλάβουν τις αποσκευές τους από τον αποθηκευτικό χώρο.
Η καταγγελία της οικογένειας και η ταυτοποίηση
Λίγο αργότερα, τα μέλη της οικογένειας μετέβησαν στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Συντάγματος, όπου κατήγγειλαν το περιστατικό.
Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ενδελεχή προανάκριση και ανάλυση ψηφιακών δεδομένων, με αποτέλεσμα να ταυτοποιήσουν τον 38χρονο ως τον οδηγό του συγκεκριμένου ταξί.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, ενώ εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον αρμόδιο Ανακριτή.
Συνελήφθη και διερευνάται και για δεύτερη καταγγελία
Το πρωί της 25ης Αυγούστου, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του 38χρονου. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., διερευνάται και δεύτερη καταγγελία τουρίστα σε βάρος του 38χρονου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο κατηγορούμενος φέρεται να επιχείρησε να τον εξαπατήσει, προκειμένου να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

