Πόσο κοστίζει η νέα Ferrari Purosangue στην Ευρώπη;
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πόσο κοστίζει η νέα Ferrari Purosangue στην Ευρώπη;

12.613 Επισκέψεις στο άρθρο (23/11/2022)

Αποκαλύφθηκε η τιμή για τη νέα Ferrari Purosangue στην Ευρώπη. Πόσα λεφτά θα έδινες για το πρώτο SUV της ιταλικής φίρμας με τον V12 κινητήρα των 6,5 λίτρων που αποδίδει 725 ίππους;

Purosangue: Το πρώτο SUV της Ferrari με 362.400 ευρώ

Η νέα Ferrari Purosangue αποκαλύφθηκε στο κοινό ως το πρώτο SUV μοντέλο της ιταλικής φίρμας, με τέσσερις πόρτες και χώρους για οικογένεια. Το γεγονός ότι ακόμα και η Ferrari, μια κραταιά δύναμη στις sport κατασκευές και τα supercars, ακολούθησε την τάση των SUV που κατακλύζει την παγκόσμια αγορά, σε συνδυασμό με την επιβεβαίωση της μάρκας ότι η Purosangue κρύβει κάτω από το καπό της V12 ατμοσφαιρικό μοτέρ, ανέβασε στα ύψη τη ζήτηση. Αυτή η φρενίτιδα που επικράτησε με την Purosangue οδήγησε την Ferrari να βάλει στοπ στις παραγγελίες που ξεκίνησαν σε μορφή προπαραγγελιών από τον Σεπτέμβριο του 2018. Σκεφτείτε, μάλιστα, πως οι παραγγελίες είχαν ξεκινήσει πριν καν ανακοινωθεί η τιμή του πολυτραγουδισμένου μοντέλου με σήμα το όρθιο άλογο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η τιμή για το πρώτο τετράθυρο αυτοκίνητο παραγωγής της Ferrari εδώ και 75 χρόνια στην ευρωπαϊκή αγορά ορίζεται στις 362.400 ευρώ για την βρετανική αγορά. Όπως προαναφέραμε έχει τέσσερις πόρτες, χώρους για οικογένεια, πρακτικό πορτμπαγκάζ για αποσκευές 473 λίτρων και crossover στυλ αμαξώματος με μήκος 4.973 χλστ και απόσταση από το έδαφος 183 χλστ.. Σχεδιαστικά βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη Roma, στο κομψό κουπέ της μάρκας, ωστόσο πηγαίνοντας προς τα πίσω υπάρχουν αλλαγές λόγω του crossover στυλ.

Εντύπωση προκαλεί και το εσωτερικό της Purosangue, ξεχωρίζοντας από τα υπόλοιπα αδέρφια της, αλλά και τα αυτοκίνητα των άλλων εταιρειών. Μεγάλη κεντρική οθόνη αφής για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης δεν υπάρχει. Αντ' αυτού τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός έχουν τη δική τους μεγάλη οθόνη. Το τιμόνι ενσωματώνει πλήθος μπουτόν, ενώ η ευρύτητα της κεντρικής κονσόλας δίνει μία αίσθηση άνεσης. Τα δύο πίσω καθίσματα είναι χωριστά, ενώ οι επιβάτες εκεί έχουν τα δικά τους χειριστήρια.

Με V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα και 725 άλογα

Κλείνουμε με το πιο ενδιαφέρον σκέλος, αυτό του μηχανικού συνόλου της Ferrari Purosangue, που απαρτίζεται από τον V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα χωρητικότητας 6,5 λίτρων με ονομαστική απόδοση 725 ίππους και 716 Nm ροπής σε συνδυασμό με το αυτόματο 8τάχτυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, που είναι τοποθετημένο στο πίσω μέρος, όπως ακριβώς στα αυτοκίνητα GT της Ferrari. Το μοτέρ φτάνει έως τις 8.250 σ.α.λ. και συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης. Έτσι η Purosangue «φωνάζει» πως η κατανομή βάρους ανέρχεται σε 49:51, εμπρός και πίσω, αντίστοιχα. Η Ferrari Purosangue είναι ισχυρότερη από όλα τα άλλα αυτοκίνητα που αντιμετωπίζει (Aston Martin DBX, Lamborghini Urus Performante, Bentley Bentagya), ενώ η τελική της ταχύτητα ορίζεται στα 310 χλμ./ώρα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

LEASING APRILIOS
skoda