15 φωτογραφίες »

Το νέο Nissan Qashqai απέναντι στον ανταγωνισμό

204.094 Επισκέψεις στο άρθρο (21/4/2021)

Το νέο Nissan Qashqai στοχεύει να συνεχίσει να είναι το απόλυτο best-seller στην κατηγορία και για να το καταφέρει, πρέπει να ξεχωρίζει σε κάθε επιμέρους τομέα. Για αυτό, εμείς επιχειρούμε μια πρώτη σύγκρισή του με τα μοντέλα που ξεχωρίζουν μεμονωμένα.


Το Nissan Qashqai είναι το σημαντικότερο ίσως μοντέλο της αγοράς για το 2021, αφού αποτελεί το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο της ελληνικής αγοράς επί σειρά ετών στην εξαιρετικά δημοφιλή κατηγορία των μικρομεσαίων SUV. Στην τρίτη του γενιά, το Qashqai αλλάζει ριζικά και έρχεται ολοκληρωτικά βελτιωμένο σε όλους τους τομείς. Με νέα δυναμική εμφάνιση, high-tech συστήματα και πρακτική καμπίνα, μεγαλύτερους χώρους, αλλά και για πρώτη φορά με υβριδική τεχνολογία (ήπια υβριδικές και υβριδικές εκδόσεις), στόχος του είναι και πάλι η κορυφή των πωλήσεων. 

Ο ανταγωνισμός όμως είναι δυσκολότερος από ποτέ και κάθε σχεδόν μοντέλο των C-SUV έχει να προτάξει στοιχεία που αποτελούν σημείο αναφοράς -με τον τρόπο του- στην κατηγορία. Το σίγουρο είναι πως με τα πρώτα μέχρι στιγμής στοιχεία για αυτό, η κόντρα αναμένεται πολύ ενδιαφέρουσα. Εμείς ξεκινάμε την αντιπαράθεσή του με τα καλύτερα ανά τομέα αυτοκίνητα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει στην πορεία του για την κορυφή. 

Εμφάνιση: Απέναντι στα Hyundai Tucson, Peugeot 3008 και Toyota C-HR 
Αισθητικά, το νέο Nissan Qashqai προβάλλει ένα εντελώς νέο σχεδιαστικό προφίλ με πιο αθλητική σιλουέτα και έντονα στοιχεία εστιάζοντας στον δυναμισμό. Οι νέοι, λεπτοί full LED προβολείς με τα φώτα ημέρας σε σχήμα μπούμερανγκ πλαισιώνουν την φαρδιά μάσκα V-Motion εμπρός, ενώ στο πλάι κυριαρχούν απλές γραμμές που διατρέχουν το αμάξωμα. Ο δυναμικός χαρακτήρας του ιαπωνικού μοντέλου τονίζεται και στο πίσω μέρος από τα δυναμικά φωτιστικά σώματα, τους ανασηκωμένους ώμους και τις έντονες ακμές, ενώ ο ξεχωριστός χαρακτήρας του υπογραμμίζεται από τις ζάντες έως και 20 ιντσών (για πρώτη φορά) και τις 16 επιλογές εξατομίκευσης που διαθέτει μέσω 11 χρωμάτων αμαξώματος και 5 δίχρωμων οροφών.

Με επίκεντρο την δυναμική του λοιπόν, το νέο Qashqai έχει να αντιμετωπίσει σε αυτό τον τομέα το νέο Hyundai Tucson που ξεχωρίζει για την αισθητική του και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της «Sensuous Sportiness» φιλοσοφίας του, όπως είναι η εμπρόσθια μάσκα και τα LED φωτιστικά σώματα που ενσωματώνει σε αυτή ως ένα ενιαίο σύνολο. Το Τucson συνδυάζει τις έντονες γραμμές με τις γωνίες σε όλες τις επιφάνειές του, χαρίζοντάς του μια ιδιαίτερα δυναμική εικόνα που συμπληρώνεται ευχάριστα με SUV στοιχεία, αποτελώντας ένα από τα πιο ξεχωριστά μοντέλα της κατηγορίας σήμερα.

Αντίστοιχα ξεχωριστό και πάντα με έμφαση στην δυναμική του είναι και το ανανεωμένο Peugeot 3008, το οποίο διαθέτει νέα μάσκα και LED φώτα, με τις χαρακτηριστικές «νυχιές» να εκτείνονται στον προφυλακτήρα, αλλά και νέα 3D φωτιστικά σώματα πίσω ακολουθώντας την σχεδιαστική φιλοσοφία των νέων μοντέλων της Peugeot. 

Άλλο ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει στην κατηγορία για το επιθετικό αισθητικό του προφίλ και που έχει να αντιμετωπίσει το νέο Qashqai είναι φυσικά το ομοεθνές Τοyota C-HR το οποίο βασίζεται σε όμορφες επιφάνειες και έντονες γραμμές, με κύριο χαρακτηριστικό του βεβαίως την κουπέ λογική σχεδίασης του πίσω μέρους του. 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

NEO TRAFIC
moto