Συγκριτικό μεταχειρισμένων: Alfa Romeo Giulietta VS VW Golf MK6

6.915 Επισκέψεις στο άρθρο (22/3/2024)
Συγκριτικό μεταχειρισμένων: Alfa Romeo Giulietta VS VW Golf MK6

13.000 ευρώ είναι ο μέσος όρος τιμών της Giulietta, 10.000 ευρώ του Golf MK6.
VW Golf: Τα προβλήματα εστιάζονται στους TSI 1.2, 1.8 και 2 λίτρων.
Χωρίς φθορές τα Golf, με «κουρασμένες» αναρτήσεις οι Giulietta.
Giulietta: Τρίζουν τα πλαστικά. Golf: Συγκρατείται υγρασία στους θόλους.

13.000 ευρώ είναι ο μέσος όρος τιμών της Giulietta, 10.000 ευρώ του Golf MK6

Η Alfa Romeo Giulietta έκανε το ντεμπούτο της το 2010 εκπροσωπώντας την μιλανέζικη εταιρεία στην κατηγορία των μικρομεσαίων αυτοκινήτων. Ένας από τους «αντιπάλους» της Giulietta στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι το VW Golf της έκτης γενιάς, που έκανε το λανσάρισμά του 2 χρόνια νωρίτερα, δηλαδή το 2008. Πόσο καλή επιλογή για αγορά μεταχειρισμένου αποτελούν τα εν λόγω μοντέλα σήμερα;
Ο μέσος όρος τιμών των μεταχειρισμένων Alfa Romeo Giulietta κυμαίνεται γύρω στα 13.000 ευρώ, με τις τιμές να ξεκινούν από 7.500 ευρώ και να αγγίζουν τα 24.000 ευρώ. Το εύρος τιμών των VW Golf MK6 κυμαίνεται σε ίδια περίπου επίπεδα, με τα πιο προσιτά να κοστίζουν 6.000 ευρώ και τα πιο ακριβά να ξεπερνούν τα 20.000 ευρώ. Ο μέσος όρος τιμών των μεταχειρισμένων Golf έκτης γενιάς είναι 10.000 ευρώ.

VW Golf: Τα προβλήματα εστιάζονται στους TSI 1.2, 1.8 και 2 λίτρων

Η Alfa Romeo Giulietta έχει αξιόπιστα μηχανικά σύνολα, κάτι που ισχύει σε γενικές γραμμές και για το VW Golf, με τις αναφορές βλαβών να εστιάζονται στον TSI κινητήρα 1,2 λίτρων που έχει κωδικό EA111 και στον TSI κινητήρα 1,8 ή 2 λίτρων με κωδικό EA888. Ο πρώτος μπορεί να εμφανίσει πρόβλημα στην καδένα χρονισμού και ο δεύτερος ίσως «καίει» παραπάνω λάδι από το φυσιολογικό.

Χωρίς φθορές τα Golf, με «κουρασμένες» αναρτήσεις οι Giulietta

Τα μηχανικά μέρη και τα συστήματα ανάρτησης και διεύθυνσης του VW Golf δεν εμφανίζουν πρόωρες φθορές. Στην περίπτωση της Alfa Romeo Giulietta ενδέχεται να χρειάζονται αλλαγή τα αμορτισέρ, τα οποία εμφανίζουν σημάδια «κόπωσης».

Giulietta: Τρίζουν τα πλαστικά. Golf: Συγκρατείται υγρασία στους θόλους

Τα εσωτερικά της Alfa Romeo Giulietta και του VW Golf MK6 διατηρούνται σε καλή κατάσταση και δεν έχουν σημάδια από τη συνεχή χρήση. Αν κάτι ενοχλήσει στην Alfa Romeo, αυτό θα είναι τριγμοί από τις πλαστικές επενδύσεις εντός της καμπίνας. Το VW Golf από την άλλη πλευρά μπορεί να έχει ελαφρά διάβρωση στους θόλους και στα μαρσπιέ, μιας και στα συγκεκριμένα σημεία «παγιδεύεται» υγρασία.

Στις σελίδες που ακολουθούν θα διαβάσετε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά των δύο μοντέλων, ενώ κάνοντας κλικ εδώ θα μπορέσετε να διαβάσετε και άλλες δοκιμές και συγκριτικά μεταχειρισμένων του AutoTriti.

Σελίδα 2Alfa Romeo Giulietta: Ο μέσος όρος τιμών μεταχειρισμένων είναι 13.000 ευρώ
Σελίδα 3VW Golf MK6: Μεταχειρισμένα κοστίζουν κατά μέσο όρο 10.000 ευρώ
Σελίδα 4Alfa Romeo Giulietta και VW Golf MK6: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
SPRING CHECK MERCEDES
SEAT