Alfa Romeo Giulietta και VW Golf MK6: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;

7.714 Επισκέψεις στο άρθρο (22/3/2024)
Alfa Romeo Giulietta και VW Golf MK6: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
2 Φωτογραφίες »

Ξεκινώντας από τον παράγοντα «αξιοπιστία», οι κυριότερες αναφορές βλαβών εστιάζονται σε 2 βενζινοκινητήρες του VW Golf, αμφότεροι της «οικογένειας» TSI. Ο πρώτος έχει τον κωδικό EA111 και χωρητικότητα 1,2 λίτρα και ενδέχεται να παρουσιάσει πρόβλημα στην καδένα χρονισμού στην περίπτωση που οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες δεν ήταν τυπικοί στη συντήρηση και καθυστερούσαν την αλλαγή λιπαντικού του μοτέρ. Ο δεύτερος κινητήρας είναι ο EA888 1,8 και 2 λίτρων, ο οποίος μπορεί να εμφανίσει αυξημένη κατανάλωση λαδιού, με αιτία ελαττωματικά ελατήρια στα έμβολα.

 
Περνώντας στο τομέα των φθορών, στην περίπτωση της Alfa Romeo Giulietta μπορεί να χρειάζονται αλλαγή τα αμορτισέρ, ειδικά αν οι προηγούμενοι κάτοχοι εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τον sport «χαρακτήρα» του μοντέλου και οδηγούσαν αρκετά γρήγορα, ή αν απλά αμελούσαν να συντηρήσουν σωστά το αυτοκίνητο.



Το εσωτερικό αμφότερων των μοντέλων διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση, χωρίς πρόωρες φθορές από τη χρήση και χωρίς γρατζουνιές και σημάδια στις επενδύσεις. Στις Alfa Romeo Giulietta ωστόσο ακούγονται τριγμοί από τα πλαστικά στην καμπίνα, κάτι που δεν παρατηρείται στα VW Golf MK6.
Από την άλλη πλευρά, στην περίπτωση του Golf υπάρχει το ενδεχόμενο να συγκρατείται υγρασία στους θόλους, επειδή οι επενδύσεις που βρίσκονται στο εσωτερικό μέρος είναι πορώδεις και απορροφούν την υγρασία. Αντίστοιχα, μπορεί να συγκεντρωθεί λάσπη και υγρασία πίσω από τα μαρσπιέ. Τα παραπάνω έχουν ως συνέπεια την πιθανότητα δημιουργίας  σκουριάς.

Όσον αφορά στους χώρους, το Golf έχει παραπάνω «αέρα» για τα κεφάλια των πίσω επιβατών, αφού η κεκλιμένη οροφή της Giulietta που αυξάνει τον sport «χαρακτήρα» έχει αντίκτυπο στη συγκεκριμένη μέτρηση.
Τέλος, ο μέσος όρος τιμών της Alfa Romeo Giulietta είναι κατά 3.000 ευρώ υψηλότερος από τον αντίστοιχο του Golf.
 
Εδώ θα διαβάσετε τα σχόλια που έχουν κάνει οι κάτοχοι μοντέλων των εταιρειών στην έρευνα Auto Check του AutoTriti.

Σελίδα 1Συγκριτικό μεταχειρισμένων: Alfa Romeo Giulietta VS VW Golf MK6
Σελίδα 2Alfa Romeo Giulietta: Ο μέσος όρος τιμών μεταχειρισμένων είναι 13.000 ευρώ
Σελίδα 3VW Golf MK6: Μεταχειρισμένα κοστίζουν κατά μέσο όρο 10.000 ευρώ
Σελίδα 4Alfa Romeo Giulietta και VW Golf MK6: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
BRIDGESTONE VS GOODYEAR
test center