Ο κατακτητής του ρεκόρ.

2.900 φουρκέτες σε 12 ώρες (+vid)

2.582 Επισκέψεις στο άρθρο (17/9/2019)

Ένα ρεκόρ του οποίου την ύπαρξη λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν, κατάφερε να σπάσει ένα Mazda MX-5 πρώτης γενιάς.


Τη νύχτα της 17ης Ιουλίου, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία είχε τη δυνατότητα να κλείσει το ορεινό πέρασμα Kaunertal στην Αυστρία, το οποίο χρησιμοποίησε για να δημιουργήσουν ένα νέο ρεκόρ αναφορικά με τις περισσότερες φουρκέτες που κατάφερε να στρίψει ένα αυτοκίνητο σε 12 ώρες.
 
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το «όπλο» για να επιτευχθεί αυτό το ρεκόρ ήταν ένα Mazda MX-5 πρώτης γενιάς, το οποίο βέβαια δεν ήταν όπως ακριβώς έβγαινε από τη γραμμή παραγωγής, αλλά τροποποιημένο από την ομάδα «Mazda Garage». Υπεύθυνοι λοιπόν για το έργο αυτό ήταν οι οδηγοί αγώνων Cyndie Allemann, Jan Spieb, Niki Schelle και Stefan Novitzki.
 
Όντας μέρος των εορτασμών για τα 30 χρόνια παρουσίας του MX-5, η προσπάθεια για το ρεκόρ ξεκίνησε στις 19:00 τοπική ώρα και εκτός από την καταπολέμηση του σκοταδιού, τα μέλη της ομάδας είχαν να αντιμετωπίσουν τις πρόσθετες προκλήσεις του καιρού λόγω της έντονης βροχής που υπήρχε.
 
Παρόλο τις δυσκολίες 12 ώρες αργότερα το ιαπωνικό roadster κατόρθωσε να περάσει από 2.900 φουρκέτες, περίπου 1.400 περισσότερες από το προηγούμενο ρεκόρ. Να σημειώσουμε πως για να είναι έγκυρη η προσπάθεια, η κάθε φουρκέτα πρέπει να μετρηθεί μεταξύ 150 και 180 μοιρών. Όπως αναφέρεται το ρεκόρ πιστοποιήθηκε από το Γερμανικό Ινστιτούτο RID Rekord.
 
Δυστυχώς η Mazda δεν είπε τίποτα για τις τροποποιήσεις που παρουσιάστηκαν στο εν λόγω MX-5, ωστόσο δημοσίευσε ένα βίντεο για αυτό (στη γερμανική γλώσσα) το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω.  

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto