Η X1 xDrive25e πετυχαίνει το 0-100 χλμ./ώρα σε ακριβώς 7 δευτερόλεπτα.

Ο οδηγός μέσω του eDrive κουμπιού μπορεί να επιλέξει τρία συστήματα παραμετροποίησης της λειτουργίας του ηλεκτρικού συνόλου.

H plug-in υβριδική ΒΜW X1 αναλυτικά

5.339 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/9/2019

Η υβριδική Χ1 είναι τετρακίνητη, οικονομική και γρήγορη. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.


Στην αναλυτική παρουσίαση της plug-in υβριδικής X1 xDrive25e προχώρησε σήμερα η BMW μέσω μιας επίσημης ανακοίνωσης. Η ηλεκτρική αυτή προσθήκη ήταν γνωστό πως θα προστεθεί στην γκάμα με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο πως το εμπορικό της λανσάρισμα θα γίνει στις αρχές του 2020.

Το υβριδικό της σύστημα παρουσιάζει ενδιαφέρον καθώς αποτελείται από έναν 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1.500 κ.εκ απόδοσης 125 ίππων και 220 Nm ροπής που στέλνει την κίνηση μέσω ενός 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου Steptronic στους εμπρός τροχούς και ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 95 ίππων και 165 Nm ροπής που δίνει κίνηση στον «σωστό» άξονα, προσφέροντας την δυνατότητα στο SAV της BMW να κινείται με ευκολία σε κάθε τερέν.

Με συνολική ισχύ στα 220 άλογα και την ροπή να φτάνει τα 385 Nm, η X1 xDrive25e πετυχαίνει το 0-100 χλμ./ώρα σε ακριβώς 7 δευτερόλεπτα με μέγιστη τελική ταχύτητα τα 192 χλμ./ώρα. Οι μπαταρίες έχουν χωρητικότητα 9,7 kWh και προσφέρουν αυτονομία 57 χιλιομέτρων ενώ όσον αφορά την φόρτιση, με το wall box της BMW, το αυτοκίνητο γεμίζει πλήρως τις μπαταρίες του σε λιγότερο από 3,6 ώρες.

Ο οδηγός μέσω του eDrive κουμπιού μπορεί να επιλέξει τρία συστήματα παραμετροποίησης της λειτουργίας του ηλεκτρικού συνόλου. Στο mode ΑUTO, το σύστημα λειτουργεί σε συνδυασμό με μοτέρ βενζίνης για την καλύτερη απόδοση του αυτοκινήτου, στο mode MAX, η X1 αρχίζει να κινείται αποκλειστικά ηλεκτρικά ενώ τέλος, στο mode SAVE, ο βενζινοκινητήρας λαμβάνει δράση ώστε τα επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας να μείνουν ίδια ή να αυξηθούν μέσω του συστήματος ανάκτησης ενέργειας. Φυσικά, την ίδια στιγμή, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα modes Comfort, Sport και Eco Pro ανάλογα αν θέλει να κινηθεί με περισσότερη άνεση, πιο σπορ ή να δοθεί έμφαση στην εξοικονόμηση καυσίμου και ενέργειας.

33 διαθέσιμα άρθρα για BMW  X1

Tags: BMW X1