Ο ισχυρότερος κινητήρας του Volvo διακρίνεται για την πολιτισμένη λειτουργία του και τις πολύ καλές επιδόσεις που προσδίδει στο βαρύ XC60.

Κινητήρες: Ικανότεροι οι 2λιτροι των 5008 & XC60

51.222 Επισκέψεις στο άρθρο (31/1/2020)

Και τα τρία αυτοκίνητα εφοδιάζονται με ικανούς diesel κινητήρες αλλά και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Το μικρότερης απόδοσης και χωρητικότητας σύνολο του Nissan X-Trail είναι 1,7 λίτρων και αποδίδει 150 ίππους ενώ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων M-CVT. Αυτός ο κινητήρας είναι σε θέση να κινήσει αξιοπρεπώς το αμάξωμα των 1.670 κιλών του Χ-Trail παρουσιάζοντας πολιτισμένο προφίλ λειτουργίας, θετική απόκριση στο γκάζι και ευκολία να ανεβάζει στροφές, ωστόσο συνοδεύεται από το παραδοσιακό βουητό που ορίζει η χρήση κιβωτίων CVT, με αυτό να αποτελεί την εναλλακτική πρόταση αντί του 6τάχυτου μηχανικού.

Το Peugeot 5008 συνδυάζει τον 2λιτρο diesel BlueHDi κινητήρα με το 8τάχυτο κιβώτιο ΕΑΤ8 και αποδίδει 181 ίππους 400 Nm ροπής. Ο συνδυασμός κινητήρα-κιβωτίου εκτός από ευχάριστος προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις στο σύνολο και διακρίνεται για την περιορισμένη του κατανάλωση, ενώ τραβάει θετικά από χαμηλά και έχει αρκετή δύναμη σε όλο το διαθέσιμο φάσμα του.

Δίλιτρος είναι και ο κινητήρας του Volvo XC60 ο οποίος αποδίδει 197 ίππους και συνδυάζεται και αυτός με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, ενώ είναι ο μοναδικός εδώ που διαθέτει και ήπια υβριδικό σύστημα που του χαρίζει και ένα επιπλέον boost σε συνθήκες επιτάχυνσης. Οι επιδόσεις του είναι πολύ καλές παρά το αυξημένο βάρος της κατασκευής, ενώ διακρίνεται επίσης για τα χαμηλά επίπεδα παραγόμενου θορύβου του και την ραφιναρισμένη του λειτουργία, ενώ συνδυάζεται ιδανικά και αυτός με το αυτόματο 8τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

FORD E-TRANSIT
OPEL