Πρεμιέρα για τις BMW X3 M & X4 M (+video)

3.609 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/9/2018
 

Η BMW επεκτείνει τη γκάμα των μοντέλων υψηλών επιδόσεων Μ εντάσσοντας στις τάξεις της τις Χ3 Μ και Χ4 Μ. Ιδού οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες των μοντέλων με καμουφλάζ απευθείας από τις δοκιμές εξέλιξης τους στην πίστα του Nurburgring.

Η βαυαρική premium φίρμα παρουσιάζει τις τελευταίες μέρες με πυρετώδεις ρυθμούς ισχυρές εκδόσεις για τα X μοντέλα της, όπως η νέα X2 M35i αλλά και η X5 xDrive45e iPerformance, στις οποίες έρχονται να προστεθούν και δύο κορυφαίες version δια χειρός BMW Motorsport για τις Χ3 και Χ4.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων DTM στο Nürburgring, το περασμένο Σαββατοκύριακο 7-9 Σεπτεμβρίου, πρωτότυπες BMW X3 M και BMW X4 M δοκιμάστηκαν στην πίστα προετοιμάζοντας στην ουσία το επίσημο λανσάρισμά τους. Τα καμουφλαρισμένα οχήματα προ-παραγωγής βρίσκονται στο τελικό στάδιο δοκιμών και σεταρίσματος για το συνολικό πακέτο Μ που περιλαμβάνει σύστημα κίνησης, ανάρτηση και αεροδυναμική, το οποίο κατά παράδοση ολοκληρώνεται στη συγκερκιμένη πίστα.
 

Με μεγάλους αεραγωγούς μπροστά, ειδικά αεροδυναμικά βοηθήματα M και σύστημα εξαγωγής με τέσσερις απολήξεις ενσωματωμένες στην πίσω ποδιά, τα οχήματα ήδη φέρουν τα χαρακτηριστικά ενός μοντέλου BMW M σε αρχικό στάδιο της διαδικασίας εξέλιξής τους.

Τέλος, από τεχνολογικής απόψεως, το στοιχείο που ξεχωρίζει στις BMW X3 M και BMW X4 M είναι ένας νέος, εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας με τεχνολογία M TwinPower Turbo. Ο κινητήρας στον οποίο αναφέρεται η BMW είναι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο S58 των 3,0 λτ. με ισχύ που θα κυμανθεί κοντά στα 450 άλογα, ενώ σε ό,τι αφορά την μετάδοση της κίνησης θα γίνεται στους τέσσερις τροχούς μέσω της τεχνολογίας M xDrive και τη συμβολή του ενεργού πίσω διαφορικού Μ.
 

17 διαθέσιμα άρθρα για BMW  X3

Tags: BMW X3