• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η Mercedes-Benz θέλοντας να προσεγγίσει ένα πιο νεανικό κοινό φρόντισε να επενδύσει πολλά στη σχεδίαση της νέας γενιάς A-Class, αλλά και της CLA, που αποτελεί την τετράθυρη κουπέ εκδοχή της.

Εκτός από σαγηνευτικές, οι εξωτερικές γραμμές της Mercedes-Benz CLA είναι εξαιρετικά αεροδυναμικές: To compact τετράθυρο κουπέ έχει το χαμηλότερο αεροδυναμικό συντελεστή για αυτοκίνητο παραγωγής (Cd 0,23).

Premium εικόνα στην καμπίνα και ανάλογο τεχνολογικό υπόβαθρο για την μοναδική Mercedes-Benz CLA.

Mercedes-Benz CLA: Premium σχεδίαση και τεχνολογία

22.170 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/12/2014

Η Mercedes-Benz θέλοντας να προσεγγίσει ένα πιο νεανικό κοινό φρόντισε να επενδύσει πολλά στη σχεδίαση της νέας γενιάς A-Class, αλλά και της CLA, που αποτελεί την τετράθυρη κουπέ εκδοχή της.
Αν το premium μεταξύ άλλων είναι και η μοναδικότητα, η CLA δείχνει μοναδική σε κάθε της πτυχή. Σαγηνεύει όπου κι αν σταθεί, οι σπορτίφ και δυναμικές γραμμές της είναι σωστά συνδυασμένες με την καινοτομία ενός επαναστατικού νέου concept αυτοκινήτου, ενώ οι οικονομικοί της κινητήρες έρχονται ως κερασάκι στην τούρτα. 

Με ρεκόρ αεροδυναμικής
Οι κομψές σχεδιαστικές γραμμές της CLA δεν αφορούν μόνο τις εντυπώσεις, αλλά και την ουσία. Πιο συγκεκριμένα τώρα, το αμάξωμα της Mercedes-Benz CLA δημιουργεί ένα ρεκόρ στην ιστορία της αεροδυναμικής στην αυτοκίνηση. Για την ακρίβεια, η CLA έχει το χαμηλότερο αεροδυναμικό συντελεστή μεταξύ όλων των οχημάτων παραγωγής (Cd: 0,23). Το γεγονός αυτό παντρεύεται ιδανικά με την υψηλή τεχνολογική υπεροχή του αυτοκινήτου, ώστε να εξασφαλίσει ένα άνετο, ήσυχο και οικονομικό ταξίδι.
Από την άλλη, στο εσωτερικό, η Mercedes-Benz CLA τονίζει την premium υπόστασή της ακολουθώντας παράλληλα το δυναμισμό των εξωτερικών της γραμμών. Το σχήμα των αεραγωγών του κλιματισμού για παράδειγμα παραπέμπει σε κινητήρα αεριωθούμενου, ενώ το ταμπλό έχει την ξεχωριστή εμφάνιση και αίσθηση ενός σπορ αυτοκινήτου. H έγχρωμη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό θυμίζει tablet και διαθέτει εξαιρετική ευκρίνεια.

Hi-Tech
Πέρα όμως από την εμφάνιση, στα στοιχεία που τη καθιστούν μοναδική πρέπει να προστεθούν και οι κινητήρες της μιας και η γκάμα είναι πλήρης και συνδυάζεται ιδανικά με την κορυφαία αεροδυναμική του αμαξώματος. Στο επίκεντρο βέβαια βρίσκονται οι turbo κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου άμεσου ψεκασμού, με ισχύ έως  360 ίππους και κατανάλωση μόνο από 3,9 λτ./100 χλμ. Αλλά και το πλαίσιο και η ανάρτηση της νέας Mercedes-Benz CLA έχουν σχεδιαστεί για δυναμική οδήγηση, χωρίς βέβαια να θυσιάζονται, τόσο η άνεση, όσο και η απόλυτη ασφάλεια. Από τα πολλά συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας ξεχωρίζουν οι στάνταρ 7 αερόσακοι, το Σύστημα Attention Assist (ελέγχοντας μεταξύ άλλων τις κινήσεις του τιμονιού ειδοποιεί τον οδηγό να σταματήσει όταν είναι κουρασμένο) και Σύστημα Collision Prevention Assist, που ενημερώνει οπτικά και ηχητικά τον οδηγό για εμπόδια στο εμπρός μέρος, επεμβαίνοντας και στα φρένα αν χρειαστεί για να αποφευχθεί μια σύγκρουση!

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ