Ελαφρύτερη, μεγαλύτερη, περισσότερο ποιοτική και ασφαλής, αναμένεται η επόμενη γενιά της Mercedes G-Class (στη φωτό η τωρινή).

Με εμπρόσθια ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων και ηλεκτρο-μηχανικό σύστημα διεύθυνσης, θα συνεχίσει την «καριέρα» της η νέα G-Class.

Η 2017 G-Class προβλέπεται να εξοπλιστεί με τα νέα 3λιτρα 6κύλινδρα (σε σειρά) μηχανικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου της Mercedes.

Πηγή έμπνευσης για την αισθητική του αμαξώματος της επόμενης G-Class αναμένεται να αποτελέσει το πρωτότυπο Enex-G-Force concept.

Ρήξη με το παρελθόν για την G-Class

3.743 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 5/5/2014

Η Mercedes προτίθεται να αλλάξει ριζικά την επόμενη γενιά της G-Class το 2017, με το «σκληροπυρηνικό» γερμανικό off road μοντέλο να εκσυγχρονίζεται τόσο αισθητικά όσο και μηχανολογικά.

Mercedes: A class χωρίς προκαταβολή

H Mercedes-Benz ανακοίνωσε πως η επόμενη γενιά της G-Class θα λανσαριστεί μέσα στο 2017, με το αυτοκίνητο να φέρει σημαντικές αλλαγές. Παρόλο που το κωδικό όνομα W463 παραμένει, το off road μοντέλο θρύλος καλείται να αλλάξει, με την 1η τροποποίηση να αφορά στην απώλεια πάνω από 200 κιλών, μέσω της εκτεταμένης χρήσης αλουμινίου. Επιπλέον, το πλάτος του οχήματος θα αυξηθεί κατά 100 χλστ., φτάνοντας περίπου τα 1.860 χλστ. Σημαντικό είναι πως η εμπρόσθια ανάρτηση δεν θα είναι πλέον άκαμπτος άξονας, αλλά πολλαπλών (3 ή 4) συνδέσμων. Οι μηχανικοί της εταιρείας, τέλος, πρόκειται να τοποθετήσουν ένα σύγχρονο ηλεκτρο-μηχανικό σύστημα διεύθυνσης.

Πηγή έμπνευσης για την αισθητική του αμαξώματος της επόμενης G-Class αναμένεται να αποτελέσει το πρωτότυπο Enex-G-Force concept, προφανώς σε λιγότερο φουτουριστική εκδοχή. Μαζικές θα είναι οι αλλαγές και στο εσωτερικό, το οποίο εκτός από πιο ευρύχωρο, θα είναι περισσότερο ποιοτικό και άνετο. Επιπλέον, σημαντικά αναβαθμισμένα θα είναι τα επίπεδα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας, χάρη στην προσθήκη στον εξοπλισμό πλήθους ηλεκτρονικών συστημάτων.

Η νέα εκδοχή της 2017 Mercedes-Benz G-Class προβλέπεται να εξοπλιστεί με τα νέα 3λιτρα 6κύλινδρα (σε σειρά) μηχανικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου της εταιρείας, τα οποία εξελίσσονται για τη νέα γενιά της E-Class του 2016. Το μοτέρ βενζίνης αναμένεται να αποδίδει περίπου 365 ίππους και το αντίστοιχο πετρελαίου περίπου 305 ίππους, ενώ και τα δύο θα συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων της εταιρείας. Κατά τα γνωστά, μερικούς μήνες αργότερα θα ακολουθήσουν οι εκδοχές της AMG.

16 διαθέσιμα άρθρα για MERCEDES  G