Δέκα μοντέλα των εταιρειών Nissan, BMW και Porsche αποκλείστηκαν από την αγορά της Νότιας Κορέας, συμπεριλαμβανομένης και την diesel έκδοσης του Nissan Qashqai.

«Χαστούκι» σε Nissan, BMW & Porsche

12.355 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 3/1/2017

Διακόπτεται η διάθεση δέκα μοντέλων των εταιρειών Nissan, BMW και Porsche από συγκεκριμένη αγορά. Που συμβαίνει όμως και γιατί;

NISSAN: Qashqai τώρα με όφελος έως 2.000€€

Πριν καλά-καλά σιγήσουν οι εορτασμοί για την έλευση του νέου έτους, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας έκανε ένα ιδιαίτερο «δώρο» σε Nissan, BMW και Porsche διακόπτοντας την διάθεση 10 μοντέλων τους στην εγχώρια αγορά.

Πέραν αυτού, σύμφωνα με δημοσιεύματα του πρακτορείου Reuters, τους επεβλήθησαν πρόστιμα ύψους 5,9 εκατ. δολαρίων με την κατηγορία της παραποίησης των στοιχείων, που αφορούν τις εκπομπές ρύπων 4.523 αυτοκινήτων που επηρεάζονται άμεσα.
 

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος της κορεατικής κυβέρνησης αναφέρει πως τα μοντέλα τα οποία αφορά ο αποκλεισμός είναι τα Nissan Qashqai, BMW X5 M, Infiniti Q50, Porsche Macan S Diesel, Cayman SE Hybrid & Turbo, 918 Spyder, Cayman GTS, 911 GT3 και Panamera SE Hydrid. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη απάντηση-αντίδραση από τα γραφεία τύπου των εταιρειών.

Επιπλέον, δημοσιεύματα του πρακτορείου Reuters αναφέρουν πως η έρευνα του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Κορέας ξεκίνησε με αφορμή το ξέσπασμα του σκανδάλου dieselgate, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν παραποιήσεις των στοιχείων εκπομπών ρύπων και από άλλες εταιρείες.

Τέλος, υπενθυμίζουμε πως τον τελευταίο χρόνο η κυβέρνηση την Νότιας Κορέας έχει προχωρήσει στον αποκλεισμό 32 μοντέλων του Volkswagen Group, λόγω dieselgate, ενώ το πρόστιμο που της επεβλήθη άγγιξε τα 16 εκατ. δολάρια.

27 διαθέσιμα άρθρα για BMW  X5

 
Σχολιάστε την είδηση 3 σχόλια