Τα φιμέ τζάμια, εκτός από την προστασία που προσφέρουν από την ηλιακή ακτινοβολία, βελτιώνουν και την εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Τα φιμέ τζάμια, εκτός από την προστασία που προσφέρουν από την ηλιακή ακτινοβολία, βελτιώνουν και την εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Πότε το φιμέ θεωρείται νόμιμο;

17948 Επισκέψεις στο άρθρο

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα φιμέ τζάμια δίνει VIP «αέρα» στο αυτοκίνητο. Επίσης, εκτός από φιγούρα, προσφέρουν και αντιηλιακή προστασία. Ωστόσο πότε είναι νόμιμες;

AUTOPLUS ACCESSORIES A.E.E.E.E.
ΕΛΑΣΥΝ Α.Ε.Ε Εμπορική & Τεχνική Εταιρία

Έρευνες έχουν αποκαλύψει ποια είναι τα σημαντικα οφέλη που μπορεί να έχει κάποιος εάν αποφασίσει να τοποθετήσει φιμέ τζάμπια στο αυτοκίνητό του. Μερικά από αυτά τα πλεονεκτήματα είναι η αισθητή μείωση της θερμοκρασίας της καμπίνας επιβατών τους καλοκαιρινούς μήνες που συνεπάγεται την πιο αποδοτική λειτουργία του κλιματιστικού και άρα την μικρότερη κατανάλωση καυσίμου, η μεγαλύτερη προστασία από τον ήλιο και την ακτινοβολία του για τις ευπαθείς ομάδες και η αντικλεπτική και αντιθραυστική ιδιότητά τους.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Προδιαγραφές και πόσο φως μπορεί να περνάει

Οι προδιαγραφές και τα όρια συντελεστών μετάδοσης φωτός των μεμβρανών που επιτρέπεται να επικολλώνται στα παράθυρα έχει καθοριστεί με κοινή απόφαση των Υπουργών Μεταφορών και Επικοινωνιών και Δημόσιας Τάξης. Στην ΚΥΑ 29039/2123/07/2008-ΦΕΚ 1069/Β/10-6-2008 για τα όρια συντελεστών μετάδοσης φωτός σε υαλοπίνακες οχημάτων γίνεται λόγος πως:

«1.Ο ελάχιστος συντελεστής μετάδοσης φωτός των εγκεκριμένων υαλοπινάκων των κυκλοφορούντων οχημάτων καθορίζεται σε:
α) 75% για τον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα.
β) 70% για τους υαλοπίνακες εκατέρωθεν της θέσης του οδηγού.
γ) 70% για τους πίσω πλευρικούς υαλοπίνακες και τον οπίσθιο ανεμοθώρακα, εφόσον το όχημα δεν φέρει πλευρικούς καθρέφτες.
2.Εάν το όχημα φέρει πλευρικούς καθρέφτες, δεν υφίσταται ο περιορισμός του εδαφίου (γ) της παρ. 1 του παρόντος άρθρου ως προς το συντελεστή μετάδοσης φωτός των πίσω πλευρικών υαλοπινάκων και του οπίσθιου ανεμοθώρακα.
3.Υαλοπίνακας με ένδειξη «V» δεν εμπίπτει σε περιορισμούς αναφορικά με το συντελεστή μετάδοσης φωτός».

Συνέχεια του άρθρου >>>

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - TUNING - ΒΕΛΤΙΩΣΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ

  • Ζαμπάτης

    Ζαμπάτης

    Η εταιρεία Ζαμπάτης διαθέτει υψηλής ποιότητας προϊόντα όπως κρύσταλλα παρμπρίζ και αντηλιακές μεμβράνες για όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων, στις ανταγωνιστικότερες τιμές. Οι εγγυημένες τοποθετήσεις των προϊόντων μας προσφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ακόμα και για τις υψηλότερες απαιτήσεις.
     2108321238 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • V - KOOL ATHENS

    V - KOOL ATHENS

    Θα τις βρείτε στην V - KOOL ATHENS! Οι μεμβράνες της έχουν τοποθετηθεί σε περισσότερα από 20 εκατ. αυτοκίνητα παγκοσμίως και την εμπιστεύονται κορυφαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως οι Mercedes Benz, BMW, Audi, Volvo, Volkswagen, Opel, Renault και Citroen.
     2109637730 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ