Τεστ επιδόσεων σε 6 κορυφαίες μάρκες βενζίνης της ελληνικής αγόρας; Ποία βενζίνη τα πήγε καλύτερα;

Τεστ επιδόσεων σε 6 κορυφαίες μάρκες βενζίνης της ελληνικής αγόρας; Ποία βενζίνη τα πήγε καλύτερα;

Τest Καυσίμων. Πρώτη σε επιδόσεις η βενζίνη ΕΚΟ

6316 Επισκέψεις στο άρθρο

Όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει με την τιμή της βενζίνης και των καύσιμων γενικότερα. Με την μέση τιμή της 95άρας να έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ και την οικονομία που κάποτε προσέφερε έναντι της 100άρας να μην είναι πια τόσο μεγάλη, μήπως οι αυξημένες επιδόσεις της ακριβότερης βενζίνης σε συμφέρουν περισσότερο; Ποια βενζίνη της ελληνικής αγοράς προσφέρει τις καλύτερες επιδόσεις;

AUTOPLUS ACCESSORIES A.E.E.E.E.
ΕΛΑΣΥΝ Α.Ε.Ε Εμπορική & Τεχνική Εταιρία

Τεστ σε 6 κορυφαία brands καυσίμων της ελληνικής αγοράς

- Μετρήσεις 0-100 χλμ. ,60-100 χλμ. & 80-120 χλμ./ώρα
-Κορυφαία σε επιδόσεις η ΕΚΟ (βενζίνη 95 & 100 οκτανίων)
- Η 95άρα της ΕΚΟ πέρασε τις 100άρες των υπολοίπων
 

Οι τιμές των καυσίμων έχουν ξεφύγει τον τελευταίο καιρό με την ενεργειακή κρίση να ταλανίζει τις διεθνείς αγορές άλλα και τις τσέπες των καταναλωτών. Το concept της οικονομίας έχει πλέον χαθεί καθώς τα περισσότερα πρατήρια έχουν παρόμοιες τιμές και είναι δύσκολο να βρεθεί βενζίνη που κοστίζει κάτω από το 1,95. Μάλιστα, στα νησιά η βενζίνη έχει ήδη αγγίξει τα 2,5 ευρώ!

 

Και μιλάμε πάντα για την βενζίνη 95 οκτανίων, την απλή που προτιμούμε περισσότερο για τη χαμηλή της τιμή και την οικονομία που προσφέρει έναντι στις πιο αποδοτικές 100άρες βενζίνες. Τώρα όμως που η διαφορά είναι αμελητέα καθώς και πάλι χρειάζεσαι αρκετά χρήματα για να γεμίσεις το ρεζερβουάρ σου, μήπως το να γεμίσεις με 100άρα ή να προτιμήσεις μια βενζίνη που αυξάνει τις επιδόσεις με κάποιο παραπάνω κόστος δεν είναι τόσο κακή ιδέα;

 

Και αν είσαι από αυτούς που όσο ψηλά και να φτάσει η βενζίνη, εσύ προτιμάς τις επιδόσεις και την αδρεναλίνη από την οικονομία και την πρακτικότητα; Ποια είναι η βενζίνη που σου ταιριάζει και θα σε βοηθήσει να βάλεις “φωτιά” στην άσφαλτο; Μήπως υπάρχει κάποια 95άρα που μπορεί να κοντράρει στα ίσια και ίσως και να ξεπεράσει τις επιδόσεις των βενζινών με τα 100 οκτάνια;

 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Πως δοκιμάστηκαν τα 6 γνωστά brands καυσίμων

Οι μετρήσεις που έγιναν αφορούσαν το 0-100 χλμ./ώρα, προσπέρασμα με 60-100 χλμ./ώρα και προσπέρασμα σε ανοιχτό δρόμο 80-120 χλμ./ώρα

Οι μετρήσεις που έγιναν αφορούσαν το 0-100 χλμ./ώρα, προσπέρασμα με 60-100 χλμ./ώρα και προσπέρασμα σε ανοιχτό δρόμο 80-120 χλμ./ώρα

    H δημοσιογραφική ομάδα του AutoΤρίτη  πέρασε 6 γνωστά brands καύσιμων (Shell, ΕΚΟ, Avin, Revoil, BP, Ελίν) της αγοράς από δοκιμασίες που είχαν σκοπό να ανακαλύψουν τις διαφορές των επιδόσεων τους τόσο στις βενζίνες 95 οκτανίων όσο και σε αυτές με 100 οκτάνια.

     

    Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν χρησιμοποιώντας ως αυτοκίνητο αναφοράς ένα μικρομεσαίο οικογενειακό SUV με turbo κινητήρα και αυτόματο κιβώτιο καθώς  και λειτουργία launch control, ώστε οι εκκινήσεις στο 0-100 να είναι πανομοιότυπες σε όλες τις μετρήσεις .

     

    Οι μετρήσεις ξεκίνησαν ως εξής: 0-100 χλμ./ώρα, προσπέρασμα με 60-100 χλμ./ώρα και προσπέρασμα σε ανοιχτό δρόμο 80-120 χλμ./ώρα.  Ακολουθώντας την ίδια διαδικασία και κινούμενοι με την ίδια ταχύτητα και  ίδιο εύρος στροφών, καταγράψαμε και την απόσταση που θα διανύαμε με την ίδια ακριβώς ποσότητα από το κάθε καύσιμο της κάθε μάρκας. Έτσι, ήμασταν σε θέση να ανακαλύψουμε ακόμα και τις μικροδιαφορές της κάθε βενζίνης που όταν όμως κινείσαι με πολλά χιλιόμετρα και σε υψηλό εύρος στροφών, μπορεί να αποδειχτούν ιδιαίτερα σημαντικές.

    ΕΚΟ: η 95άρα και η 100άρα της πήραν την πρωτιά στο test

    Κορυφαία η βενζίνη της ΈΚΟ, με την 100άρα της να έχει τις καλύτερες επιδόσεις συνολικά και την 95άρα της να ξεπερνά τις 100άρες ολών των άλλων μαρκών!

    Κορυφαία η βενζίνη της ΈΚΟ, με την 100άρα της να έχει τις καλύτερες επιδόσεις συνολικά και την 95άρα της να ξεπερνά τις 100άρες ολών των άλλων μαρκών!

      Οι διαφορές στις σχετικές μετρήσεις δεν ήταν τεράστιες, ωστόσο σταθερά την πρωτιά στο τεστ των επιδόσεων είχαν οι βενζίνες της ΕΚΟ.

      Συγκεκριμένα, Η 95 Εkonomy έκανε το καλύτερο 0-100 (9,2 δλ.) ανάμεσα στις απλές, ενώ η EKO RACING 100 Formula SF εμφάνισε και καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με την απλή και σημείωσε και τις καλύτερες επιδόσεις και στις 100άρες βενζίνες(9,1).

       

      Μάλιστα, το 0-100 της βενζίνης 95 οκτανίων της ΕΚΟ είχε καλύτερες επιδόσεις( 9,2 δλ.) από τις 100άρες βενζίνες όλων των υπόλοιπων εταιρειών.

      Πιο κοντά στις επιδόσεις της ΕΚΟ ήρθαν οι SHELL και της Avin, με την τελευταία να συνδυάζει την είσοδο της στην τριάδα των επιδόσεων με την πρωτιά στα τεστ αυτονομίας.

      Κοινοποίησέ το »
      Σχολίασέ το »