Η Βlink συμβάλει στην επόμενη μέρα της αυτοκίνησης διευρύνοντας το δίκτυο φορτιστών της σε όλη την Ελλάδα.

Η Βlink συμβάλει στην επόμενη μέρα της αυτοκίνησης διευρύνοντας το δίκτυο φορτιστών της σε όλη την Ελλάδα.

Φέρνει την ηλεκτροκίνηση κοντά, στήνοντας τις απαραίτητες υποδομές φόρτισης

17629 Επισκέψεις στο άρθρο

Η Blink διαθέτει ένα από τα πιο πλήρη δίκτυα φορτιστών στην χώρα. Σε πολυσύχναστα σημεία των αστικών κέντρωνσε πολλά ξενοδοχεία δημοφιλών προορισμώνκαι μπορείς να τα ανακαλύψεις, με 1 κλικ από το κινητό τηλέφωνο μέσω της εφαρμογής "Blink Mobile".

mousakian 102021
PLAKA PARKING

Aρχικά ας δούμε το που «βρισκόμαστε σήμερα». Ο κόσμος της αυτοκίνησης βρίσκεται σε πρωτόγνωρη εποχή αβεβαιότητας. Για πολλά χρόνια η λογική- τόσο των μαρκών όσο και του αγοραστικού κοινού- πήγαινε ως εξής: Η πιο ασφαλής και αποδοτική ενέργεια κίνησης ήταν αυτή που προερχόταν από τη βενζίνη.

Ανέκαθεν, υπήρχε λόγος περί έντονου περιβαντολλογικού αποτυπώματος και μεγάλη μόλυνση από τους ρύπους που απελευθερώνουν τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Ωστόσο, για όλη την ιστορία της αυτοκίνησης, αυτό δεν έδειχνε να απασχολεί την αγορά. Όταν, μάλιστα, βρέθηκε τρόπος να αξιοποιηθεί το πετρέλαιο, με τα αυτοκίνητα που κινούνταν καίγοντας diesel, η αυτοκίνηση φάνηκε να απελευθερώνεται πλήρως.

Βέβαια, πολύ σύντομα, η κατάσταση φάνηκε πως δεν θα μπορέσει να συνεχίσει να είναι βιώσιμη.  Αυτό, γίνεται πιο ενδεικτικό από ποτέ σήμερα.

Η ενεργειακή κρίση έφερε την απότομη άνοδο των τιμών σε όλα τα καύσιμα. Η βενζίνη είχε φτάσει μέχρι και το αντικείμενο ανεκδιήγητο (για τα βιοτικά επίπεδα της χώρας) πόσο των 2,4 ευρώ το λίτρο.

Η κατάσταση με τις τιμές της βενζίνης φαίνεται να ημερεύει (ολίγον τι), ωστόσο οι τελευταίοι 5 μήνες έδειξαν το πόσο εύκολα μεταβαλλόμενη είναι.

Μπορεί όλο αυτό να ήταν μία οικονομική τροχοπέδη για τα περισσότερα νοικοκυριά, η ξαφνική αύξηση των τιμών των καυσίμων, όμως,είχε ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι οδηγοί, αντιμέτωποι με την παράλογη άνοδο στις τιμές, άρχισαν να έχουν πιο ανοιχτούς ορίζοντες στον τρόπο που προσέγγιζαν την αυτοκίνηση και το ενεργειακό γενικά.

Κατάλαβαν πως τα πράγματα σιγά σιγά αλλάζουν και αργά ή γρήγορα, οι συνέπειες της χρήσης μη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την κινητικότητα μας θα έρχονταν στο προσκήνιο. Έτσι, αξιοσημείωτο μέρος του αγοραστικού κοινού, άρχισε να αναθεωρεί και να σκέφτεται πιο outside the box ως προς τις ενεργειακές του ανάγκες.

Ωστόσο, στο συγκεκριμένο κομμάτι δεν υπήρχε ξεκάθαρη εναλλακτική λύση. Το φυσικό αέριο (CNG) έχει χαθεί στην μαύρη τρύπα του διπλωματικού χάους που έχει προκαλέσει το ρωσο-ουκρανικό ανάμεσα σε Ε.Ε. και Ρωσία.

Το LPG (υγραέριο), παρότι οικονομικό και με πολύ χαμηλό κόστος, είναι παράγωγο του πετρελαίου, επομένως και αυτό εμπεριέχει κάποιου είδους ανασφάλεια και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις αυξομειώσεις που πιθανόν θα πραγματοποιηθούν στην τιμή του.

Τα υβριδικά αποτελούν μια μέση λύση, ωστόσο αργά ή γρήγορα, το πρόβλημα της βιωσιμότητας της βενζίνης θα απασχολήσει μάρκες και αγοραστικό κοινό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Άρα what`s next; Η ηλεκτρική ενέργεια ως μέρος της συνολικής λύσης

Σκεπτόμενοι λογικά, απομένει η λύση του ηλεκτρισμού. Οχήματα που απελευθερώνουν σχεδόν μηδενικούς ρύπους, δεν χρειάζονται το οποιοδήποτε ορυκτό καύσιμο άλλα κινούνται μέσω ηλεκτρισμού, φορτίζοντας από μια πρίζα σαν μια τυπική ηλεκτρική συσκευή.

Μελλοντικά, υπάρχουν σχέδια για παροχή ρεύματος αποκλειστικά από ΑΠΕ, με την ηλεκτρική ενέργεια να παρέχεται μέσω ανεμογεννητριών ή φωτοβολταικά που θα αξιοποιούν την αιολική και ηλιακή ενέργεια.

Βέβαια, η αλήθεια είναι πως η ενεργειακή κρίση έχει επηρεάσει και τον ηλεκτρισμό.

Η τιμή του ρεύματος έχει ανέβει. Στην παρούσα περίοδο, έχει παραμείνει σε λογικές-ακόμα-τιμές μέσω των επιδοτήσεων που δίνει η κυβέρνηση.

Ωστόσο, ο ηλεκτρισμός αποτελεί ακόμη μια από τις πιο οικονομικές και βιώσιμες πηγές ενέργειας ακόμα και με αυτές τις τιμές. Ειδικά για αμιγώς αστική μετακίνηση, ο ηλεκτρισμός αποτελεί μακράν την πιο βιώσιμη και την πιο αυτάρκη μορφή ενέργειας για μετακίνηση. 

Ειδικά, με την ανάπτυξη του δικτύου φορτιστών που επιτρέπει γρήγορες και εύκολες φορτίσεις σε όποιο σημείο και αν βρίσκεσαι, η ηλεκτροκίνηση έρχεται ακόμα πιο κοντά στον μέσο οδηγό.

Η Βlink συμβάλει στην επόμενη μέρα της αυτοκίνησης καθώς διευρύνει με ταχύ ρυθμό το δίκτυο φορτιστών σε όλη την Ελλάδα, δημιουργώντας τις κατάλληλες υποδομές (για την ανάπτυξη της Ηλεκτροκίνησης).

Σελίδα 2Διαθέτει δίκτυο φορτιστών σε όλη την Ελλάδα - Πάνω από 430 σημεία
Σελίδα 3Με την εύχρηστη εφαρμογή “BlinkMobile”, όλο το δίκτυο φορτιστών φτάνει στο κινητό σου.