Ένα πλεονέκτημα της επισκευής και ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι με το «λύσιμο» μπορεί ο τεχνικός να διαγνώσει την αιτία της βλάβης του τούρμπο.

Η επισκευασμένη τουρμπίνα είναι σαν καινούρια

63116 Επισκέψεις στο άρθρο

Είναι πολύ σημαντικό πριν πάρουμε την απόφαση για να κάνουμε επισκευή ή αντικατάσταση να ξεκινάμε πάντα με τα σωστά στοιχεία. Στην Τούρμπο Ελλάς θα σας κατευθύνουν σωστά, ώστε να πάρετε την καλύτερη απόφαση


Η διαδικασία παραμένει πάντα η ίδια: 

1. Εντοπίζουμε το part number της τουρμπίνας το οποίο βρίσκεται πάνω στο μεταλλικό ταμπελάκι κάπου πάνω στην τουρμπίνα. 

2. Συλλέγουμε όλα τα βασικά στοιχεία του αυτοκινήτου μας όπως, κατασκευαστή, μοντέλο, έτος κατασκευής. Αυτά τα στοιχεία βοηθούν σημαντικά στον εντοπισμό και συσχετισμό απο το (βήμα 1) της σωστής τουρμπίνας και των κατάλληλων ανταλλακτικών για τον υπολογισμό του κόστους αυτής.

3. Επικοινωνούμε με τον Έλληνα αντιπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρείας της τουρμπίνας ώστε να πάρουμε μία πρώτη άποψη-διάγνωση για την αιτία της ζημιάς. Το δεύτερο βήμα είναι το να εντοπίσουμε την αιτία που προκάλεσε την βλάβη. Σε αντίθεση με ότι μπορεί να πιστεύουμε, δεν είναι συνηθισμένο μία τουρμπίνα να παθαίνει κάποια βλάβη από μόνη της.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οποιαδήποτε δυσλειτουργία του κινητήρα θα οδηγήσει το πιθανότερο σε βλάβη της τουρμπίνας. Παρατηρείται συχνά να γίνεται επισκευή η ακόμα και αντικατάσταση της τουρμπίνας χωρίς να διορθώνεται το αίτιο της ζημιάς. Σύμφωνα με στατιστικά αυτό αφορά το 70% των περιπτώσεων που έχουν παρατηρηθεί.

Η Απόφαση
Ως επίσημοι αντιπρόσωποι των εργοστασίων Garrett by Honeywell, BorgWarner (KKK/Schwitzer), Mitsubishi και Holset-Cummins, με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στον χώρο και με τεχνικά εκπαιδευμένο προσωπικό για τον εντοπισμό βλαβών και επισκευή τουρμπινών, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε πως μία σωστά επισκευασμένη τουρμπίνα είναι τόσο αξιόπιστη όσο μια καινούργια.

Υπάρχουν κάποια ακόμα πράγματα που πρέπει να λάβουμε υπ` όψιν:

Διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών. Δεν διατίθενται όλα τα ανταλλακτικά από τα εργοστάσια. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί για παράδειγμα ένας χαλασμένος ρυθμιστής να οδηγήσει σε ολική αντικατάσταση της τουρμπίνας.

Κόστος. Η τιμή μίας καινούργιας τουρμπίνας μπορεί να μην απέχει πολύ από την επισκευή και αντικατάσταση κάποιων ανταλλακτικών. 

Αξιοπιστία. Η επισκευή μίας τουρμπίνας πρέπει να γίνεται μόνο από κάποιον ειδικό στο αντικείμενο της.

Η τελική σας απόφαση, όπως βλέπετε, έχει να κάνει με το κόστος. Να υπενθυμίσουμε πως μία επισκευασμένη τουρμπίνα είναι αξιόπιστη όσο και μία καινούργια. Για την απόδειξη αυτού μπορούμε να το δούμε πολύ απλά με το ότι τα ίδια εργοστάσια κατασκευής τουρμπινών διαθέτουν ανακατασκευασμένες τουρμπίνες μέσω των αντιπροσώπων τους. 

Η Τούρμπο Ελλάς σας καλωσορίζει να επικοινωνήσετε μαζί της για οποιαδήποτε ερώτηση ή βοήθεια σχετικά με κάθε θέμα υπερσυμπιεστών.

Ψαρρός Ελευθέριος
Ιδιοκτήτης της 
Turbo Hellas Εμπορική

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ