Ένα πλεονέκτημα της επισκευής και ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι με το «λύσιμο» μπορεί ο τεχνικός να διαγνώσει την αιτία της βλάβης του τούρμπο.

Το κόστος καθορίζει αν συμφέρει η επισκευή

62874 Επισκέψεις στο άρθρο

Το μέγεθος της ζημιάς και κατ` επέκταση το συνολικό κόστος επισκευής είναι αυτό που θα καθορίσει αν συμφέρει να επισκευάσουμε ή να αντικαταστήσουμε την τουρμπίνα του κινητήρα μας.

Μια ερώτηση η οποία είναι μάλλον εύκολη να απαντηθεί ειδικά στις μέρες μας. Και αυτό έχει να κάνει πρώτον με το κόστος της επισκευής και δεύτερον με την διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών που χρειάζονται για την κάθε επισκευή.

Πλέον στην ελληνική αγορά διατίθενται ανταλλακτικά σχεδόν για το σύνολο των τούρμπο που κυκλοφορούν. Βέβαια το κόστος μιας επισκευής μπορεί να πλησιάσει σε ορισμένες περιπτώσεις και την τιμή ενός καινούργιου τούρμπο.
Αρα το ερώτημα έχει να κάνει όχι αν ένα τούρμπο επισκευάζεται αλλά αν το κόστος δεν είναι απαγορευτικό.

Επίσης με τα δοκιμαστήρια που διαθέτουν τα καταστήματα επισκευής τούρμπο η ποιότητα της επισκευής είναι δεδομένη. Ένα άλλο πλεονέκτημα της επισκευής και ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι με το «λύσιμο» μπορεί ο τεχνικός να διαγνώσει την αιτία της βλάβης του τούρμπο και έτσι να αποφύγουμε τυχόν νέα βλάβη.

Όλες οι τουρμπίνες επισκευάζονται, αλλά αν η ζημιά είναι πολύ μεγάλη και φτάνει το κόστος καινούργιας προτιμότερο είναι να αντικατασταθεί.

Βασίλης Κωτσόπουλος, 
Turbo technology

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ