Aλλαξε τα φώτα του αυτοκινήτου σου

25131 Επισκέψεις στο άρθρο

Πιάνουν τα χέρια σου; Δες πως θα αλλάξεις τους λαμπτήρες του αυτοκινήτου σου με 3 κινήσεις.

ΧΑΣΟΛΑΝΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ - ΧΑΣΟΛΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ κ ΣΙΑ Ο.Ε.
ΚΩΣΤΗΣ Α. & ΣΙΑ Ο.Ε.
Δείτε ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιλογές προϊόντων με ένα κλικ!

Κάθε λαμπτήρας στο αυτοκίνητο έχει συγκεκριμένες ώρες λειτουργίας, οι οποίες όταν ξεπεραστούν, φτάνει στο τέλος της ζωής του και χρειάζεται άμεση αντικατάσταση, διότι είναι ο μοναδικός παράγοντας που κάνει εμφανή τη θέση μας στο δρόμο, ιδιαίτερα τη νύχτα. 

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις εμπρόσθιες λάμπες (μεσαία-μεγάλη σκάλα φώτων), όπου οι θερμοκρασίες που αναπτύσσουν είναι πιο υψηλές.
 
Τα τρία βήματα της αντικατάστασης 
1. Ανοίγουμε το καπό του κινητήρα και εντοπίζουμε το πίσω μέρος του φαναριού όπου είναι η καμένη λάμπα. Αφαιρούμε τη φύσα που την συγκρατεί.
2. Στη συνέχεια ξεκουμπώνουμε το μεταλλικό έλασμα από το εσωτερικό τμήμα του φαναριού. Το έλασμα αυτό χρησιμοποιείται ως ασφάλεια, ώστε να συγκρατείται ο λαμπτήρας στη θέση του.
3. Αφαιρούμε τον καμένο λαμπτήρα και τοποθετούμε τον καινούριο, προσέχοντας να μπουν τα «αυτάκια» του στις θέσεις που διαθέτει το φανάρι. Έπειτα πραγματοποιούμε την παραπάνω διαδικασία αντίστροφα, ώστε να τοποθετήσουμε τη νέα λάμπα.
Καν το μόνος σου - Κέρδος 10 ευρώ
Σε συνεργείο αυτοκινήτων, θα πληρώσουμε για την αντικατάσταση του καμένου λαμπτήρα περίπου 10-15 ευρώ, τιμή που συμπεριλαμβάνει την εργασία αλλά και το κόστος του ανταλλακτικού. Αν θέλουμε λοιπόν να- εξοικονομήσουμε χρήματα, μπορούμε να αγοράσουμε το λαμπτήρα από ένα πρατήριο καυσίμων ή ένα κατάστημα ανταλλακτικών με τιμή μικρότερη από 5 ευρώ και να τον τοποθετήσουμε μόνοι μας.

Αλλαγή λαμπτήρα πλαφονιέρας
Πώς γίνεται η αλλαγή του λαμπτήρα 
Η διαδικασία της αλλαγής του λαμπτήρα από την πλαφονιέρα του αυτοκινήτου είναι μια σχετικά απλή διαδικασία, που δε θα απαιτήσει πολύ χρόνο. Ανάλογα με το μοντέλο και τον τύπο της πλαφονιέρας, βέβαια, υπάρχει η πιθανότητα να χρειαστείτε περισσότερο χρόνο για να αλλάξετε τη λάμπα, αφού ίσως απαιτηθεί ακόμη και να βγάλετε όλη την πλαφονιέρα από την οροφή, για να έχετε πρόσβαση στο λαμπτήρα.
 
Πόσο θα μου κοστίσει
Πολύ μικρό είναι το κόστος ενός καινούριου λαμπτήρα, αφού θα τον βρείτε στα πρατήρια βενζίνης ή σε καταστήματα με προϊόντα αυτοκινήτου, σε τιμές από 50 λεπτά έως και 1 ευρώ. Εάν τώρα επιλέξετε λαμπτήρα τύπου LED, τότε το κόστος θα ανέβει αρκετά, ανάλογα και με τον αριθμό των LED, οι τιμές ξεκινούν από τα 8-9 ευρώ. 
Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα, η αλλαγή της λάμπας θα απαιτήσει και πολύ χρόνο, ενώ συνιστάται να γίνει από ειδικούς.

Προσοχή
Σε περίπτωση που θελήσετε να αλλάξετε λαμπτήρες μόνοι σας
1. Συστήνεται να αφαιρείτε του πόλους από τη μπαταρία όταν αλλάζετε λαμπτήρες.
 2. Αν θέλετε να τοποθετήσετε μόνοι σας λαμπτήρες τύπου LED, προσέξτε μήπως δημιουργηθεί πρόβλημα με το δίαυλο CAN-bus του αυτοκινήτου και κατά συνέπεια με τη  λειτουργία της πλαφονιέρας.
3. Αν οι λαμπτήρες που θέλετε να τοποθετήσετε είναι XENON, επειδή θεωρούνται υψηλής τάσης, τότε καλύτερα απευθυνθείτε σε κάποιο ειδικό.
Τι κάνω εάν η λάμπα συνεχίζει να μη φωτίζει 
Εάν τώρα, μετά την τοποθέτηση του καινούριου λαμπτήρα, η πλαφονιέρα συνεχίζει να μην ανάβει, τότε είναι πολύ πιθανόν να έχει καεί η ασφάλεια. Η αλλαγή της ασφάλειας είναι μια απλή διαδικασία και δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις. Αρχικά θα πρέπει να εντοπίσετε την ασφαλειοθήκη του οχήματος, η οποία συνήθως βρίσκεται κάτω από το τιμόνι. Στη συνέχεια, για να εντοπίσετε την καμένη ασφάλεια, θα πρέπει να δείτε το ειδικό σχεδιάγραμμα, που υπάρχει στο εσωτερικό της θήκης. Εάν τώρα δεν μπορείτε να καταλάβετε τι γράφει, ώστε να εντοπίσετε την ασφάλεια της πλαφονιέρας, τότε ένας πρακτικός τρόπος είναι να βγάλετε μια-μια τις ασφάλειες και να ελέγξετε σε κάθε μια, εάν έχει κοπεί το σύρμα που βρίσκεται στο κέντρο της. Μόλις λοιπόν την εντοπίσετε, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μια καινούρια, που θα βρείτε σε ένα κατάστημα με είδη αυτοκινήτου ή σε ένα πρατήριο βενζίνης.

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

  • THINK GARAGE

    THINK GARAGE

    Τα εργαλεία της Topdon μπορείτε να τα βρείτε στην ελληνική αγορά μέσω της Thnik Garage, η οποία τα αντιπροσωπεύει. ​Η Τhink Garage από το 1998 δραστηριοποιείται στον χώρο του αυοτκινήτου και συγκεκριμένα στον τομέα της συμβουλευτικής.
     2105696990 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ELPARTS

    ELPARTS

    Στην elparts.gr θα βρείτε μίζες - δυναμό και όλα όσα χρειάζεστε για την επισκευή τους. Όλα φυσικά είναι εξαιρετικής ποιότητας και κατασκευής και στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς. 
     2352061220 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΑΒΡΑΑΜ-ΤΣΑΜΚΟΣΟΓΛΟΥ

    ΑΒΡΑΑΜ-ΤΣΑΜΚΟΣΟΓΛΟΥ

    11972U2500CX για την Η7 με τιμή 54,50
    11342U2500CX για την Η4 με τιμή 56,00
     210 5576392 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • AUTOPLANET

    AUTOPLANET

    Στην AutoPlanet θα βρείτε αυτό που χρειάζεστε για το αυτοκίνητό σας. Ανταλλακτικά, μπαταρίες, λιπαντικά, υαλοκα/στήρες, φώτα και άλλα αξεσουάρ. Μπείτε στο autoplanet.gr και πάρτε έκπτωση 30% σε όλες τις λάμπες, όπως και υαλοκαθαριστήρες έως και 24% φθηνότερα.

     2118000881 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • Autospark

    Autospark

    Προϊόντα κορυφαίας ποιότητας. Λάμπες, αξεσουάρ, διακόπτες αισθητήρες και όχι μόνο. Χαμηλές τιμές, άμεση εξυπηρέτηση.  Πώληση χονδρική και λιανική.

     2310452220 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • CADENCE HELLAS

    CADENCE HELLAS

    Στο κατάστημα της Cadence Hellas θα βρείτε αξεσουάρ τελευταίας τεχνολογίας και υψηλής ποιότητας, όπως ενισχυτές, ηχεία, συναγερμούς, multimedia και συστήματα ασφαλείας. Επίσης θα βρείτε μπαταρίες και λάμπες φωτισμού led, hid και hid xenon.
     2104636275 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ