Η COMBATT A.E. στο επίκεντρο της ανακύκλωσης μπαταριών
Η COMBATT A.E. στο επίκεντρο της ανακύκλωσης μπαταριών
 • Η COMBATT A.E. στο επίκεντρο της ανακύκλωσης μπαταριών
 • Η COMBATT A.E. στο επίκεντρο της ανακύκλωσης μπαταριών

Η COMBATT A.E. στο επίκεντρο της ανακύκλωσης μπαταριών

2424 Επισκέψεις στο άρθρο

- Περισσότερα ηλεκτρικά; Περισσότερες μπαταρίες!
- Αναπόσπαστο κομμάτι σε όλους τους τομείς της ζωής και της οικονομίας.
- Ευθύνη όλων μας η ανακύκλωση των μπαταριών.

ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ ΔΑΜ. ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ (kritos.gr)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

Ευθύνη όλων μας η ανακύκλωση των μπαταριών.

Καθώς ο κόσμος κάνει σταδιακά την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, τα αυτοκίνητα αποκτούν όλο και μεγαλύτερες μπαταρίες. Πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά και όχι μόνο: της εφοδιαστικής αλυσίδας, των τηλεπικοινωνιών και πολλών άλλων σημαντικών τομέων της ζωής και της οικονομίας. Βοηθούν στην μετάβαση της παραγωγής ενέργειας από τα ορυκτά καύσιμα στις ανανεώσιμες πηγές, συμβάλλοντας καθοριστικά στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη μάχη ενάντια στην κλιματική κρίση.
 
Τι γίνεται όμως όταν φτάνουν στο τέλος της ζωής τους; Γνωρίζατε ότι οι μπαταρίες μπορούν να ανακυκλωθούν σχεδόν εξ ολοκλήρου και να ξαναγίνουν νέα προϊόντα;  


Η COMBATT A.E. είναι Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Μπαταριών οχημάτων & βιομηχανίας για όλη την Ελληνική Επικράτεια εγκεκριμένο από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ). Ιδρύθηκε το 2014 και σκοπός της είναι να αποτελεί πρότυπο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης και να παρέχει άρτιες υπηρεσίες στους υπόχρεους παραγωγούς. Συμβάλλει ουσιαστικά στην επίτευξη των εθνικών στόχων, μέσω της συνεχούς προώθησης της σύννομης και περιβαλλοντικά βέλτιστης διαχείρισης των αποβλήτων μπαταριών. 
 
Το συλλογικό σύστημα της COMBATT συνεργάζεται και δεν εμπλέκεται επιχειρηματικά στις δραστηριότητες τις εναλλακτικής διαχείρισης,  με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στην αλυσίδα συλλογής και ανακύκλωσης,.
 Η COMBATT A.E. στοχεύει:
- στην οργάνωση ενός δικτύου συνεργασιών με αδειοδοτημένους συλλέκτες και ανακυκλωτές συσσωρευτών

- στην ανάπτυξη διαδικασιών για την πραγματοποίηση της εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων μπαταριών με το βέλτιστο περιβαλλοντικά τρόπο

- στην καταγραφή και εποπτεία των ποσοτικών στοιχείων συλλογής και ανακύκλωσης σε πανελλαδικό επίπεδο

- στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την σωστή διαχείριση των απόβλητων μπαταριών και κατά συνέπεια στην αύξηση του ποσοστού ορθής συλλογής και ανακύκλωσης.
Η ανακύκλωση των μπαταριών είναι η επιτομή της κυκλικής οικονομίας: συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της ημέρας όμως: «Η συμβολή σου μετράει». Η COMBATT ενημερώνει και ευαισθητοποιεί τους επαγγελματίες του κλάδου προκειμένου να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι και να εξασφαλιστεί ένα καλύτερο αύριο για το περιβάλλον μας.

Συνολικά, μέσω του εκτεταμένου πανελλαδικού δικτύου συνεργατών της, το οποίο αριθμεί περισσότερους από 60 αδειοδοτημένους συνεργάτες, έχει διαχειριστεί μέχρι σήμερα, περισσότερους από 170.000 τόνους αποβλήτων συσσωρευτών.

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ

 • ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΩΤΕΙΝΑΚΗΣ - FOTIN BATTERIES

  ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΩΤΕΙΝΑΚΗΣ - FOTIN BATTERIES

  Η επιχείρηση FOTIN BAT δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και στο λιανικό-χονδρικό εμπόριο μπαταριών Ι.Χ. αυτοκινήτων και φορτηγών καθώς και μηχανημάτων και σκαφών θαλάσσης. Διαθέτουν μπαταρίες παραγωγής του εργοστασίου ΤΑΒ Σλοβενίας, ένα από τα πλέον καταξιωμένα εργοστάσια παραγωγής συσσωρευτών στην Ευρώπη, που διαθέτει τα προϊόντα του σε όλο τον κόσμο και προσφέρουμε 1 χρόνο εγγύηση σε όλες τις μπαταρίες.
   210 5913811 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΤΡΟΧΟΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.Β.Ε.

  ΤΡΟΧΟΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.Β.Ε.

  Η Εταιρεία ΤΡΟΧΟΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.Β.Ε. δραστηριοποιείται στον χώρο των ανταλλακτικών μηχανοκίνητων οχημάτων από το 1976, με Πανελλαδικό δίκτυο διανομής εισάγει και διακινεί σε εμπόρους, επώνυμα ανταλλακτικά πολλά εκ των οποίων αποτελούν πρώτη τοποθέτηση των μεγαλυτέρων εργοστασίων της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας., όπως οι Μπαταρίες BANNER που μας προτείνουν. 
   210 4833980-2 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

  ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

  Στα καταστήματα της ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ θα βρείτε μια τεράστια γκάμα ανταλλακτικών για όλα τα αυτοκίνητα. Η γκάμα της αποτελείται από καινούρια ανταλλακτικά, γνήσια και ιμιτασιόν Α ποιότητας και αξεσουάρ για όλες τις μάρκες αυτοκινήτων και κάθε είδους όλων των μοντέλων που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά.
   2105440055 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

  ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

  Στο 2 φυσικά και στο ένα ηλεκτρονικό κατάστημα της ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ θα βρείτε μια τεράστια γκάμα ανταλλακτικών για όλα τα αυτοκίνητα. Διαθέτει πάνω από 500.000 κωδικούς μεταχειρισμένων και καινούριων Aftermarket ανταλλακτικών οι οποίοι καλύπτουν όλη την γκάμα των αυτοκινήτων κάθε μάρκας.
   2221044797 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΛΑΔΑΔΙΚΟ

  ΛΑΔΑΔΙΚΟ

  Στο κατάστημά τους μπορείτε να βρείτε όλα τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, μπαταρίες αυτοκινήτων, λιπαντικά αυτοκινήτων και αξεσουάρ αυτοκινήτων στις καλύτερες τιμές της αγοράς! Με ένα κλικ στο e-shop τους, ή με μια επίσκεψη στο κατάστημα τους στα Ανω Πατήσια.
   2111136100 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΑΦΟΙ ΠΙΣΙΜΙΣΗ

  ΑΦΟΙ ΠΙΣΙΜΙΣΗ

  Η PSM δραστηριοποιείται στα ηλεκτρικά αυτοκινήτων. Διαθέτει μπαταρίες όλων των τύπων με 2 χρόνια εγγύηση και δωρεάν τοποθέτηση, συναγερμούς και Ράδιο-cd αυτοκινήτων. Όλα είναι κατασκευασμένα από κορυφαίες εταιρίες και θα τα βρείτε σε χαμηλές τιμές.
   2108830861 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • RE-BATTERY

  RE-BATTERY

  Re-Battery: Μη κερδοσκοπικός οργανισμός εναλλακτικής διαχείρισης μπαταριών. Εκπροσωπεί το 48,8% της αγοράς των συσσωρευτών μολύβδου (Υπόχρεοι/Εισαγωγείς-Παραγωγοί). Διαδικασίες που χαρακτηρίζονται από υψηλή περιβαλλοντική συνείδηση.

   2105575075 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ