Πώς θα φορτίσεις την μπαταρία σου;

Πώς θα φορτίσεις την μπαταρία σου;

36254 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/8/2022

Αν η τάση της μπαταρίας σου είναι πεσμένη τότε θα χρειαστεί φόρτιση. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και μπορείς να την κάνεις και μόνος σου

Σ. ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
RE-BATTERY A.E.

-Προσοχή στα 12.3 volt

Κοινοποίησέ το »

-Πάρε όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας
-Προσοχή στις ακραίες θερμοκρασίες
-Κίνδυνος έκρηξης αν ανέβει πολύ η θερμοκρασία

Το να ξεχάσεις  μία φορά αναμμένο κάποιο φως του αυτοκινήτου και να «αδειάσει» η μπαταρία, είναι κάτι που έχει συμβεί σε όλους μας. Έλεγχε πάντα μήπως ξέχασες τίποτα αναμμένο. Κάνε και έναν οπτικό έλεγχο πριν απομακρυνθείς για να είσαι απόλυτα σίγουρος.
 
Κάθε φορά που η μπαταρία αποφορτίζεται, δηλαδή όποτε η τάση της «πέφτει» κάτω από τα 12.3 Volt και παρόλο που η υπάρχει η δυνατότητα να επαναφορτιστεί, η διάρκεια ζωής της μειώνεται. Με απλούστερα λόγια κάθε φορά που η μπαταρία «αδειάζει», φέρνεις τη διαδικασία και τα έξοδα αντικατάστασής της όλο και πιο κοντά.

Πάρε όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας
 
Ο έλεγχος της τάσης είναι πολύ εύκολος , σύντομος αλλά και πολύ χρήσιμος. Εάν παρατηρήσεις ότι είναι κάτω από 12.3 Volt, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί φόρτιση. Αν αυτό συμβαίνει συχνά, θα πρέπει να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος από κάποιον εξειδικευμένο τεχνικό.
 
Έλεγχε συχνά τις επιφάνειες της και φρόντισε να είναι πάντα στεγνές και καθαρές. Εάν δεν ισχύει αυτό, μπορείς να τις καθαρίσεις, αρκεί το πανί να είναι υγρό ή αντιστατικό. Παράλληλα φρόντιζε να προφυλάσσεις όσο περισσότερο μπορείς όχι μόνο τους πόλους αλλά και τα κλιπ σύνδεσης από τη διάβρωση.


Εάν η μπαταρία του αυτοκινήτου σου αδειάζει γρήγορα ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να ελέγξεις είναι τα φώτα