Πότε η μπαταρία «φωνάζει» πρόβλημα!

1059 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/10/2020

Δεν παίρνει μπροστά το αυτοκίνητο; Μάλλον φταίει η μπαταρία του αυτοκινήτου σας! Δείτε από μπορεί να οφείλεται αυτή η βλάβη.

 
Η μεγαλύτερη πλειοψηφία μπαταριών τύπου μολύβδου – οξέος «ζουν» κατά μέσο όρο 3 με 4 χρόνια. Εάν η δική σου φτάσει ή περάσει αυτό το χρονικό περιθώριο, δεν υπάρχει δυνατότητα επαναφόρτισης με κάποιο τρόπο. Είναι η περίπτωση που είναι ευρέως γνωστή ως «νεκρή» μπαταρία καθώς δεν ανταποκρίνεται σε καμία ενέργεια, όπως για παράδειγμα στις απόπειρες επαναφόρτισής της.

Ο σωστός έλεγχος και η φροντίδα της μπαταρίας είναι πολύ σημαντικά και για αυτό, κάθε φορά που επισκέπτεστε το συνεργείο (ή και μόνοι σας) θα πρέπει να ελέγχετε αν αυτή είναι αποφορτισμένη ή όχι. Αν αυτή έχει «πέσει», π.χ. ο κινητήρας δυσκολεύεται να πάρει μπροστά, πρέπει είτε να τη συντηρήσετε (ανοικτού τύπου), είτε να την αντικαταστήσετε (κλειστού τύπου). 

Που οφείλεται η βλάβη της μπαταρίας
  • Έχει αποφορτιστεί . Αυτό μπορεί να συμβεί αν έχετε ξεχάσει κάποιο από τα εσωτερικά ή τα εξωτερικά φώτα του αυτοκινήτου σας ανοικτά. Έτσι η μπαταρία σταδιακά αποφορτίζεται
     
  • Βραχυκυκλωμένα στοιχεία. Αν ισχύει αυτό, τότε θα πρέπει να αντικαταστήσετε την μπαταρία σας, με μία καινούρια. Η βλάβη αυτή μπορεί να φανερωθεί με ένα απλό βολτόμετρο. Συνήθως αν δείχνει τάση 10-10,5V (αντί για 12,0-14V που πρέπει να δίνει).
     
  • Οξείδωση πόλων. Αυτό είναι εύκολο να το εντοπίσετε και με γυμνό μάτι. Καθαρίστε άμεσα τους πόλους, αφού πρώτα αφαιρέσετε την μπαταρία. Μόλις τους καθαρίσετε επανασυνδέστε την.
  • Βλάβη του δυναμό. Το δυναμό φροντίζει για τη φόρτιση της μπαταρίας και την τροφοδοσία στις καταναλώσεις του αυτοκινήτου, μετατρέποντας τη μηχανική ενέργεια που λαμβάνει από τον κινητήρα, σε ηλεκτρική. Αν χαλάσει, τότε η μπαταρία αποφορτίζεται. Το πιο συχνό πρόβλημα αφορά το σπάσιμο του ιμάντα στον οποίο το δυναμό στηρίζει την βασική του. Σε αυτή την περίπτωση, θα ανάψει η ένδειξη υπερθέρμανσης της μηχανής και αμέσως θα πρέπει να σταθμεύσετε το αυτοκίνητό σας, ζητώντας βοήθεια. Να θυμάστε ότι σε πολλές περιπτώσεις, η επιδιόρθωση του δυναμό είναι ιδιαίτερα ακριβή και ίσως είναι προτιμότερο να το αλλάξετε.
  • Η μπαταρία σας είναι παλιά. Όλες οι μπαταρίες κάποτε «πεθαίνουν». Θα πρέπει να πάτε σε ένα κατάστημα μπαταριών ή σε ένα ηλεκτρολογείο, να βάλετε μία καινούρια.
Μπορεί να έχει μία δεύτερη ευκαιρία

Υπάρχει μία πιθανότητα να μπορέσετε να κρατήσετε στη ζωή την μπαταρία σας για λίγο αν καταφέρετε να την φορτίσετε. Η διαδικασία της φόρτισης γίνεται πολύ εύκολη και γρήγορη, αρκεί να ακολουθήσεις απλές και κατανοητές οδηγίες.

- Αρχικά θα πρέπει να προμηθευτείς και να χρησιμοποιείς μόνο φορτιστή που «ταιριάζει» στο δικό σου τύπο μπαταρίας, ενώ επιβάλλεται να ακολουθείς πάντοτε της οδηγίες χρήσης.
-  Συνδέεις το θετικό πόλο της μπαταρίας με το θετικό πόλο του φορτιστή και κάνεις το ίδιο και με τους αρνητικούς.
-Με το που κάνεις τη σύνδεση, ενεργοποιείς το φορτιστή.
-Όταν βεβαιωθείς ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία, απενεργοποιείς το φορτιστή πριν αρχίσεις να αποσυνδέεις τα καλώδια.
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός