Απλό vs Συνθετικό λάδι

5725 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/9/2021

Σε σύγκριση με το συμβατικό λάδι, το συνθετικό έχει ελαφρώς υψηλότερη τιμή. Αν όμως κάνει τη διαφορά στην απόδοση του κινητήρα σου, αξίζει να ξοδέψεις λίγα παραπάνω;

Βρείτε το καλύτερο συνεργείο

Η απάντηση είναι ναι! Αν ο κινητήρας σου είναι φτιαγμένος, ώστε να δεχτεί αυτή την αλλαγή, τότε η μετάβαση σε συνθετικό λάδι μπορεί να τον βοηθήσει. Αυτό συμβαίνει γιατί λειτουργεί σε μεγάλο εύρος θερμοκρασιών και είναι ιδανικό για κινητήρες με άμεσο ψεκασμό, κινητήρες μεταβλητού χρονισμού, turbochargers, αλλά και superchargers.

Kοινοποίησε το »


Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από το συνθετικό λάδι που αποθαρρύνουν τους οδηγούς από το να το χρησιμοποιήσουν. Για να τους  απομυθοποιήσουμε, ας δούμε τα πλεονεκτήματα αυτής της αλλαγής:
  • Τα συνθετικά λιπαντικά μπορούν να αντέξουν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, προσφέροντας μία εύκολη και ασφαλή εκκίνηση του κινητήρα τους χειμερινούς μήνες.
  • Μπορούν επίσης να αντέξουν σε θερμότερες θερμοκρασίες, γεγονός που μειώνει την καύση τους το καλοκαίρι.
  • Συμβάλλουν στην καθαριότητα του κινητήρα και βελτιώνουν την οικονομία καυσίμου.
  • Έχουν λιγότερα κατάλοιπα από τα συμβατικά λιπαντικά, αυξάνοντας έτσι τη συνολική διάρκεια ζωής και την απόδοση του κινητήρα.
Ας δούμε όμως και τους μύθους
  • Η μετάβαση σε συνθετικό λάδι προκαλεί διαρροές. Γενικά, η αλλαγή σε συνθετικό λάδι δεν προκαλεί διαρροές. Είναι αλήθεια ότι είναι λεπτότερο από το συμβατικό λάδι και επομένως ρέει πιο εύκολα. Ωστόσο δεν προκαλεί διαρροές.
     
  • Δεν υπάρχει επιστροφή στο συμβατικό. Αυτό δεν ισχύει! Ανά πάσα στιγμή είναι και πάλι δυνατή η χρησιμοποίηση ενός συμβατικού λαδιού.
Πότε η αλλαγή είναι 100% ασφαλής
Αν πείστηκες ότι το συνθετικό λάδι θα κάνει καλό στο κινητήρα του αυτοκινήτου σου, τότε έκανες το πρώτο βήμα. Το επόμενο είναι  βρεις το πότε και το πως θα προβείς στην αλλαγή! Η πρώτη κίνηση είναι να το συζητήσεις με τον μηχανικό σου και να συμβουλευτείς το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου. Τα συνθετικά λιπαντικά δεν είναι όλα τα ίδια και δεν είναι όλοι οι κινητήρες φτιαγμένοι για να το αξιοποιήσουν. Μην ξεχνάς ότι στο τέλος, το καλύτερο λάδι για το όχημά σου είναι αυτό που συνιστά ο κατασκευαστής.
 

Kοινοποίησε το »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός