Απλό vs Συνθετικό λάδι

Απλό vs Συνθετικό λάδι

6955 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/11/2021

Σε σύγκριση με το συμβατικό λάδι, το συνθετικό έχει ελαφρώς υψηλότερη τιμή. Αν όμως κάνει τη διαφορά στην απόδοση του κινητήρα σου, αξίζει να ξοδέψεις λίγα παραπάνω;

Βρείτε το καλύτερο συνεργείο

Η απάντηση είναι ναι! Αν ο κινητήρας σου είναι φτιαγμένος, ώστε να δεχτεί αυτή την αλλαγή, τότε η μετάβαση σε συνθετικό λάδι μπορεί να τον βοηθήσει. Αυτό συμβαίνει γιατί λειτουργεί σε μεγάλο εύρος θερμοκρασιών και είναι ιδανικό για κινητήρες με άμεσο ψεκασμό, κινητήρες μεταβλητού χρονισμού, turbochargers, αλλά και superchargers.

Κοινοποίησέ το »


Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από το συνθετικό λάδι που αποθαρρύνουν τους οδηγούς από το να το χρησιμοποιήσουν. Για να τους  απομυθοποιήσουμε, ας δούμε τα πλεονεκτήματα αυτής της αλλαγής:
 • Τα συνθετικά λιπαντικά μπορούν να αντέξουν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, προσφέροντας μία εύκολη και ασφαλή εκκίνηση του κινητήρα τους χειμερινούς μήνες.
 • Μπορούν επίσης να αντέξουν σε θερμότερες θερμοκρασίες, γεγονός που μειώνει την καύση τους το καλοκαίρι.
 • Συμβάλλουν στην καθαριότητα του κινητήρα και βελτιώνουν την οικονομία καυσίμου.
 • Έχουν λιγότερα κατάλοιπα από τα συμβατικά λιπαντικά, αυξάνοντας έτσι τη συνολική διάρκεια ζωής και την απόδοση του κινητήρα.
Ας δούμε όμως και τους μύθους
 • Η μετάβαση σε συνθετικό λάδι προκαλεί διαρροές. Γενικά, η αλλαγή σε συνθετικό λάδι δεν προκαλεί διαρροές. Είναι αλήθεια ότι είναι λεπτότερο από το συμβατικό λάδι και επομένως ρέει πιο εύκολα. Ωστόσο δεν προκαλεί διαρροές.
   
 • Δεν υπάρχει επιστροφή στο συμβατικό. Αυτό δεν ισχύει! Ανά πάσα στιγμή είναι και πάλι δυνατή η χρησιμοποίηση ενός συμβατικού λαδιού.
Πότε η αλλαγή είναι 100% ασφαλής
Αν πείστηκες ότι το συνθετικό λάδι θα κάνει καλό στο κινητήρα του αυτοκινήτου σου, τότε έκανες το πρώτο βήμα. Το επόμενο είναι  βρεις το πότε και το πως θα προβείς στην αλλαγή! Η πρώτη κίνηση είναι να το συζητήσεις με τον μηχανικό σου και να συμβουλευτείς το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου. Τα συνθετικά λιπαντικά δεν είναι όλα τα ίδια και δεν είναι όλοι οι κινητήρες φτιαγμένοι για να το αξιοποιήσουν. Μην ξεχνάς ότι στο τέλος, το καλύτερο λάδι για το όχημά σου είναι αυτό που συνιστά ο κατασκευαστής.
 

Κοινοποίησέ το »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ

 • ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

  Γενικά & Εξειδικευμένα συνεργεία αυτοκινήτου ΑττικήςΘεσσαλονίκης. Για όλες τις μάρκες.
  Κάθε μέρα με τις προσφορές τους.Για συντήρηση, επισκευή, αποκατάσταση ή βελτίωση αυτοκινήτου.
  Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΤΟΨΗΣ Α.Ε.

  TOPSYSTEM Services – ΤΟΨΗΣ Α.Ε.: Εμπορεία δεκάδων προϊόντων λιπαντικών για κάθε τύπο μηχανήματος. Διακινούνται προϊόντα  WEG lubricants, λιπαντικά RHEINOL της Γερμανικής εταιρείας SWD RHEINOL.

   2382021195 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΜΟΥΣΑΚΙΑΝ

  Λιπαντικά Meganol!  Γνωστά για την εξαιρετική τους ποιότητα και την εκπληκτική απόδοση. Παρασκευάζονται με το πιστοποιημένο σύστημα ποιότητας DQS ISO 9001:2015. Υπερπληρούν τις προδιαγραφές των κατασκευαστών.
   2641400805 - 31370 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • GAND OIL

  Η Gandoil δραστηριοποιείται με επιτυχία στον κλάδο της καλής συντήρησης οχημάτων και ειδικότερα στον κλάδο κατασκευής λιπαντικών. Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της παράγει ένα ευρύ φάσμα ποιοτικών λιπαντικών, που εξασφαλίζουν άριστη απόδοση & υψηλές επιδόσεις για κάθε είδους κινητήρα. 
   2104815123 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΨΑΧΤΗΡΙ

  Top εμπορίες και χιλιάδες επιλογές για ότι ψάχνεις. Όλα με τεχνικά χαρακτηριστικά και τιμές. Μόνο στη μηχανή αναζήτησης του Auto Τρίτη. Μπες, δες, βρες, με 1 κλίκ εδώ.
  Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ (LUKOIL-ALESSO)

  Τα λιπαντικά Lukoil είναι από τα λίγα λιπαντικά που διαθέτουν εγκεκριμένες πιστοποιήσεις των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών. Είναι λιπαντικά πρωτογενή με την πρώτη ύλη τους να προέρχεται από τη Ρωσία.
   2109569972 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • AUTOSTATUS

  Τα λιπαντικά της Wolf ξεχωρίζουν για την εξελιγμένη τεχνολογία, με την οποία είναι φτιαγμένα. Δεν είναι τυχαίο ότι τα επιλέγουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα του WRC. Στην Ελλάδα θα τα βρείτε από την Autostatus.
   2810256200 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • TRADE WIND

  Η Trade Wind, κοντά σας από το 1976, δραστηριοποιείται στο χονδρεμπόριο λιπαντικών και χημικών με σκοπό την απόλυτη προστασία, επισκευή και συντήρηση του κινητήρα του αυτοκινήτου σας. Το ηλεκτρονικό της κατάστημα καλύπτει πελάτες σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό
   2104111569 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΚΟΛΟΒΕΝΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

  Η εταιρέια του κου. Κολοβέντσου Αθανάσιου μετρά σχεδόν 70 χρόνια εμπειρίας στην εμπορεία ανταλλακτικών αυτοκινήτου. Στο κατάστημα του στην Ελευσίνα θα βρείτε λάδια, λιπαντικά, πρόσθετα βενζίνης και υγρά ψυγείου αυτοκινήτων & φορτηγών Yacco αλλά και διάφορα εξαρτήματα. 
   2105547828 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

  Στο 2 φυσικά και στο ένα ηλεκτρονικό κατάστημα της ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ θα βρείτε μια τεράστια γκάμα ανταλλακτικών για όλα τα αυτοκίνητα. Διαθέτει πάνω από 500.000 κωδικούς μεταχειρισμένων και καινούριων Aftermarket ανταλλακτικών οι οποίοι καλύπτουν όλη την γκάμα των αυτοκινήτων κάθε μάρκας.
   2221044797 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • MOTUS ΝΑΤΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

  Η εταιρεία Motus ιδρύεται το 1996 με αντικείμενο το εμπόριο συσσωρευτών εκκίνησης και το ηλεκτρολογικό υλικό oχημάτων. Το 2004 αποφασίστηκε η εταιρεία να περιοριστεί και να εξειδικευτεί στον χώρο των συσσωρευτών και των λιπαντικών. Αυτό είχε αποτέλεσμα την επιλεκτική συνεργασία με κάποια από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής στον κόσμο συσσωρευτών και λιπαντικών.
   210 2386905 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΠΑΡΑΠΟΝΙΑΡΗΣ - OIL SYSTEM PARTS

  Στην Oil System Parts θα βρείτε υψηλού επιέδου υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης για όλες τις μάρκες αυτοκινήτουν. Ξεχωρίζει επίσης για την πλήρη γκάμα από λιπαντικά τελευταίας τεχνολογίας που διαθέτει. 
   2109622205 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • MOTUS DXR

  Τα λιπαντικά DXR συντίθενται από πρωτογενή, υψηλής ποιότητας βασικό λάδι, ώστε να διατηρούν ιξώδες σταθερό κάτω από δύσκολες συνθήκες λειτουργείας των κινητήρων και των λοιπών εξαρτημάτων των οχημάτων. 
   13451 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

  Στα καταστήματα της ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ θα βρείτε μια τεράστια γκάμα ανταλλακτικών για όλα τα αυτοκίνητα. Η γκάμα της αποτελείται από καινούρια ανταλλακτικά, γνήσια και ιμιτασιόν Α' ποιότητας και αξεσουάρ για όλες τις μάρκες αυτοκινήτων και κάθε είδους όλων των μοντέλων που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά.
   2105440055 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ