Αν ο κινητήρας σου είναι φτιαγμένος, ώστε να δεχτεί αυτή την αλλαγή, τότε η μετάβαση σε συνθετικό λάδι μπορεί να τον βοηθήσει.

Αν ο κινητήρας σου είναι φτιαγμένος, ώστε να δεχτεί αυτή την αλλαγή, τότε η μετάβαση σε συνθετικό λάδι μπορεί να τον βοηθήσει.

Βάζεις απλό ή συνθετικό λάδι στο αυτοκίνητο;

12859 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/10/2022

Σε σύγκριση με το συμβατικό λάδι, το συνθετικό έχει ελαφρώς υψηλότερη τιμή. Αν όμως κάνει τη διαφορά στην απόδοση του κινητήρα σου, αξίζει να ξοδέψεις λίγα παραπάνω;

Βρείτε το καλύτερο συνεργείο

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - electrologio.gr
ΑΦΟΙ ΣΙΩΤΟΥΛΗ - Ν. ΜΠΟΥΝΤΙΝΑΣ Ο.Ε. - BOSCH CAR SERVICE SIOTOULIS-BOUNTINAS

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Απλό ή συνθετικό λάδι; Λίγα ευρώ όφελος σήμερα, ή πολλά για πολύ;
-Λίγο πιο ακριβό το συνθετικό, από το απλό
-Αντέχουν περισσότερο στις ακραίες θερμοκρασίες
-Καθαρίζει (καλύτερα) τον κινητήρα 
-Συμβάλει και σε μειωμένη κατανάλωση καυσίμου
Αξίζουν λίγα ευρώ διαφοράς «σήμερα», μπροστά σε πολλά ευρώ συντήρησης «αύριο»; Εσύ τι λες;

Η απάντηση είναι ναι! Αυτό συμβαίνει γιατί λειτουργεί σε μεγάλο εύρος θερμοκρασιών και είναι ιδανικό για κινητήρες με άμεσο ψεκασμό, κινητήρες μεταβλητού χρονισμού, turbochargers, αλλά και superchargers.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από το συνθετικό λάδι που αποθαρρύνουν τους οδηγούς από το να το χρησιμοποιήσουν. Για να τους  απομυθοποιήσουμε, ας δούμε τα πλεονεκτήματα αυτής της αλλαγής:
 • Τα συνθετικά λιπαντικά μπορούν να αντέξουν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, προσφέροντας μία εύκολη και ασφαλή εκκίνηση του κινητήρα τους χειμερινούς μήνες.
 • Μπορούν επίσης να αντέξουν σε θερμότερες θερμοκρασίες, γεγονός που μειώνει την καύση τους το καλοκαίρι.
 • Συμβάλλουν στην καθαριότητα του κινητήρα και βελτιώνουν την οικονομία καυσίμου.
 • Έχουν λιγότερα κατάλοιπα από τα συμβατικά λιπαντικά, αυξάνοντας έτσι τη συνολική διάρκεια ζωής και την απόδοση του κινητήρα.
Ας δούμε όμως και τους μύθους
 • Η μετάβαση σε συνθετικό λάδι προκαλεί διαρροές. Γενικά, η αλλαγή σε συνθετικό λάδι δεν προκαλεί διαρροές. Είναι αλήθεια ότι είναι λεπτότερο από το συμβατικό λάδι και επομένως ρέει πιο εύκολα. Ωστόσο δεν προκαλεί διαρροές.
   
 • Δεν υπάρχει επιστροφή στο συμβατικό. Αυτό δεν ισχύει! Ανά πάσα στιγμή είναι και πάλι δυνατή η χρησιμοποίηση ενός συμβατικού λαδιού.
Πότε η αλλαγή είναι 100% ασφαλής
Αν πείστηκες ότι το συνθετικό λάδι θα κάνει καλό στο κινητήρα του αυτοκινήτου σου, τότε έκανες το πρώτο βήμα. Το επόμενο είναι  βρεις το πότε και το πως θα προβείς στην αλλαγή! Η πρώτη κίνηση είναι να το συζητήσεις με τον μηχανικό σου και να συμβουλευτείς το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου. Τα συνθετικά λιπαντικά δεν είναι όλα τα ίδια και δεν είναι όλοι οι κινητήρες φτιαγμένοι για να το αξιοποιήσουν. Μην ξεχνάς ότι στο τέλος, το καλύτερο λάδι για το όχημά σου είναι αυτό που συνιστά ο κατασκευαστής.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ

 • ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ (LUKOIL-ALESSO)

  ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ (LUKOIL-ALESSO)

  Τα λιπαντικά Lukoil είναι από τα λίγα λιπαντικά που διαθέτουν εγκεκριμένες πιστοποιήσεις των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών. Είναι λιπαντικά πρωτογενή με την πρώτη ύλη τους να προέρχεται από τη Ρωσία.
   2109569972 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • DYNAMIC KOTE

  DYNAMIC KOTE

  Η εταιρία Dynamic Kote ιδρύθηκε το 2012, με έδρα την Αθήνα και εξειδικεύεται στην παραγωγή και διάθεση λιπαντικών για οχήματα και μηχανήματα για τους κλάδους της βιομηχανίας και της ναυτιλίας.
   2130339110 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΜΟΥΣΑΚΙΑΝ

  ΜΟΥΣΑΚΙΑΝ

  Λιπαντικά Meganol!  Γνωστά για την εξαιρετική τους ποιότητα και την εκπληκτική απόδοση. Παρασκευάζονται με το πιστοποιημένο σύστημα ποιότητας DQS ISO 9001:2015. Υπερπληρούν τις προδιαγραφές των κατασκευαστών.
   2641400805 - 31370 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΤΟΨΗΣ Α.Ε.

  ΤΟΨΗΣ Α.Ε.

  TOPSYSTEM Services – ΤΟΨΗΣ Α.Ε.: Εμπορεία δεκάδων προϊόντων λιπαντικών για κάθε τύπο μηχανήματος. Διακινούνται προϊόντα  WEG lubricants, λιπαντικά RHEINOL της Γερμανικής εταιρείας SWD RHEINOL.

   2382021195 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • G-ENERGY

  G-ENERGY

  Η G-Energy παράγει υψηλής ποιότητας λιπαντικά για όλες τις ανάγκες και όλους τους τύπους οχημάτων. Όλα τα προϊόντα κατασκευάζονται στην Ευρώπη σύμφωνα με το σύστημα ποιότητας ISO και τα πρότυπα των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών παγκοσμίως.
  Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • FLOR OIL

  FLOR OIL

  FLOR OILΜεγάλη γκάμα λιπαντικών και ορυκτών προϊόντων, καλύπτουν όλες τις ανάγκες! Προτεραιότητα η προσφορά λιπαντικών εξαιρετικής ποιότητας που προστατεύουν κάθε μηχάνημα. 53 χρόνια συνεχούς έρευνας και επαναλαμβανόμενων ελέγχων σε κάθε προϊόν.
   2310684070 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • GAND OIL

  GAND OIL

  Η Gandoil δραστηριοποιείται με επιτυχία στον κλάδο της καλής συντήρησης οχημάτων και ειδικότερα στον κλάδο κατασκευής λιπαντικών. Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της παράγει ένα ευρύ φάσμα ποιοτικών λιπαντικών, που εξασφαλίζουν άριστη απόδοση & υψηλές επιδόσεις για κάθε είδους κινητήρα. 
   2104815123 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • BOSS LUBRICANTS

  BOSS LUBRICANTS

  Boss Lubricants: Λιπαντικά άριστης απόδοσης και υψηλών επιδόσεων για κάθε είδους κινητήρα υπερκαλύπτοντας τις αυστηρότερες προδιαγραφές των μεγαλύτερων κατασκευαστών.
   2221055842 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • MOTUS DXR

  MOTUS DXR

  Τα λιπαντικά DXR συντίθενται από πρωτογενή, υψηλής ποιότητας βασικό λάδι, ώστε να διατηρούν ιξώδες σταθερό κάτω από δύσκολες συνθήκες λειτουργείας των κινητήρων και των λοιπών εξαρτημάτων των οχημάτων. 
   13451 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΚΟΛΟΒΕΝΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

  ΚΟΛΟΒΕΝΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

  Η εταιρέια του κου. Κολοβέντσου Αθανάσιου μετρά σχεδόν 70 χρόνια εμπειρίας στην εμπορεία ανταλλακτικών αυτοκινήτου. Στο κατάστημα του στην Ελευσίνα θα βρείτε λάδια, λιπαντικά, πρόσθετα βενζίνης και υγρά ψυγείου αυτοκινήτων & φορτηγών Yacco αλλά και διάφορα εξαρτήματα. 
   2105547828 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • TRADE WIND

  TRADE WIND

  Η Trade Wind, κοντά σας από το 1976, δραστηριοποιείται στο χονδρεμπόριο λιπαντικών και χημικών με σκοπό την απόλυτη προστασία, επισκευή και συντήρηση του κινητήρα του αυτοκινήτου σας. Το ηλεκτρονικό της κατάστημα καλύπτει πελάτες σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό
   2104111569 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ