Επιλέγεις σωστά μπαταρία;

Διαβάστηκε από 6116 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/7/2018

Πολλοί θεωρούν ότι η επιλογή μπαταρίας για το αυτοκίνητο είναι απλή υπόθεση. Ωστόσο κάνουν λάθος! Η μπαταρία πρέπει να είναι αξιόπιστη και να πληροί τις προϋποθέσεις του κατασκευαστή, ώστε να μην χρειαστεί να την αλλάξεις σύντομα. Δες τώρα τα σωστά βήματα μιας καλής αγοράς!

 
Ακολούθα πάντα τις οδηγίες που δίνει ο κατασκευαστής

Έλεγξε το βιβλίο του οχήματός σου για τις συστάσεις του κατασκευαστή σχετικά με:
 1. Το μέγεθος της μπαταρίας που ταιριάζει καλύτερα στις διαστάσεις του αυτοκινήτου σου. Πολλά οχήματα μπορούν να «πάρουν» διάφορα μεγέθη.
 2. Ρεύμα ψυχρής εκκίνησης. Το CCA είναι βασικό για τη σωστή εκκίνηση. Είναι ο αριθμός των ampere που δέχεται μια μπαταρία για 30 δευτερόλεπτα σε θερμοκρασία 0 βαθμών F μέχρι η τάση της να πέσει σε ακατάλληλα επίπεδα.
 3. Χωρητικότητα αποθέματος. Βοηθάει στην τροφοδότηση ενέργειας στο ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου σου, εάν έχει βλάβη ο εναλλακτήρας. Διαπιστώνει πόσα λεπτά μπορεί η μπαταρία να προσφέρει άφθονη ενέργεια, χωρίς να πέσει κάτω από την ελάχιστη τάση που απαιτείται για τη λειτουργία του οχήματός σας. Κατά κανόνα, τόσο για το CCA όσο και για τη χωρητικότητα αποθέματος, όσο ποιο ψηλός είναι ο αριθμός, τόσο το καλύτερο.
Δες πώς θα φορτίσεις την μπαταρία σου αξιόπιστα μέσα σε λίγα λεπτά!

Αν αγοράσεις μπαταρία βαριάς εκφόρτισης θα πρέπει να προσέξεις
 • Τον τύπο του εξοπλισμού που θα τροφοδοτηθεί με ενέργεια
 • Τον αριθμό ampere που απαιτείται για τη λειτουργία του εξοπλισμού
 • Τον αριθμό ωρών που θα χρησιμοποιείτε τον εξοπλισμό
Πολλαπλασιάζεις τα ampere (Amp) με τις ώρες, για να καθορίσεις τα απαιτούμενα αμπερώρια (AH). 
Κατανάλωση ρεύματος του εξοπλισμού (Amps) x Χρόνος (ώρες) = AH 

Μπορείς αν θέλεις να αγοράζεις και λίγο μεγαλύτερη σε AH

Επέλεξε μπαταρία που μπορεί να τροφοδοτεί τα απαιτούμενα AH για τον καθορισμένο χρόνο και την καθορισμένη τάση. Για να έχεις περιθώριο ασφαλείας, αύξησε τον αριθμό AH κατά 20%.
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 • Νικόλαος Τσουκαλάς

  Υπάρχει και ένα εξάρτημα που στο χωριό το λένε alternator, το οποίο όπως επίσης λένε στο χωριό βάζει limitations για την επιλογή ποιών και κυρίως πόσων μπαταριών επιτρέπεται η σύνδεση.Επίσης στο χωριό όταν συνδέουν πολλές μπαταρίες, χρησιμοποιούν και ένα άλλο εξάρτημα που το λένε isolator για να μην beep αυτό που λένε alternator.Αυτά στο χωριό, ΟΧΙ ΣΤΗΝ Ελλάδα...

    4

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός