Πρόβλημα στα ηλεκτρικά εξαρτήματα; Δώσε οικονομική λύση!

Πρόβλημα στα ηλεκτρικά εξαρτήματα; Δώσε οικονομική λύση!

69863 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/6/2022

Τα έξοδα για τη συντήρηση του αυτοκινήτου, αποδεικνύονται συχνά περισσότερα από όσα είχες αρχικά στο μυαλό σου, με τα ηλεκτρικά ανταλλακτικά να αποδεικνύονται συνήθως τα πιο κοστοβόρα.

ΧΑΣΟΛΑΝΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ - ΧΑΣΟΛΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ κ ΣΙΑ Ο.Ε.
AUTOPARTS VATHIS

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

-την μίζα σε συμφέρει να την επισκευάσεις 
-το δυναμό το αλλάζεις
-νέα φίλτρα στο injection (όποτε ορίζει ο κατασκευαστής)
-στα ηλεκτρικά παράθυρα ελέγχεις λαστιχάκια, λιπαίνεις τον μηχανισμό

Παίρνεις μέτρα πρόληψης (που γλιτώνουν από έξοδα και μπελάδες) ή τα αντιμετωπίζεις όταν συμβαίνουν;

Τα έξοδα για τη συντήρηση του αυτοκινήτου, αποδεικνύονται συχνά περισσότερα από όσα είχες αρχικά στο μυαλό σου, με τα ηλεκτρικά ανταλλακτικά να αποδεικνύονται συνήθως τα πιο κοστοβόρα. Βλέπεις οι μίζες, το δυναμό, οι μπαταρίες, οι λάμπες, οι διακόπτες, ασφάλειες, οι μηχανισμοί παραθύρων και όλα τα υπόλοιπα ανταλλακτικά που σχετίζονται με τα ηλεκτρικά μέρη του αυτοκινήτου, είναι πολύ πιθανό να σε θέσουν αντιμέτωπο με σημαντικά, έκτακτα έξοδα. Για τον περιορισμό αυτών λοιπόν, καλό θα είναι να έχεις γνώση τόσο της λειτουργίας τους, όσο και των δεδομένων στην αγορά.

Επισκευή προβλημάτων στη μίζα και στο δυναμό

Η μίζα και το δυναμό, αποτελούν δύο από τις πιο συνηθισμένες «πηγές» βλάβης.Τα συχνότερα προβλήματα που εμφανίζει η μίζα είναι ότι «τρώγονται» τα καρβουνάκια που έχει ή ότι παρουσιάζει έλλειψη λίπανσης. Η επιδιόρθωση της μίζας συνήθως περιλαμβάνει αφαίρεση, πλύσιμο και λάδωμα ή και αλλαγή στα καρβουνάκια της.
Αντίστοιχα, το πιο συχνό πρόβλημα του δυναμό αφορά το σπάσιμο του ιμάντα στον οποίο το δυναμό στηρίζει την βασική του. Να θυμάσαι ότι σε πολλές περιπτώσεις, η επιδιόρθωση του δυναμό είναι ιδιαίτερα ακριβή και ίσως είναι προτιμότερο να το αλλάξετε.

Σωστή αλλαγή μπαταρίας

Αν χρειαστεί να αλλάξεις μπαταρία καλό θα είναι να αγοράσεις μια μπαταρία ιδίου τύπου και διαστάσεων και τουλάχιστον ίδιων Αμπερωρίων, με αυτή που είχε τοποθετήσει ο κατασκευαστής.

Συντήρηση στους μηχανισμούς παραθύρων

Η συχνή χρήση του παραθύρου οδηγεί και στην έντονη φθορά των μηχανισμών, με τους ηλεκτρικούς να είναι και αρκετά πιο ακριβοί για την αντικατάστασή τους. Ένας απλός τρόπος για να τους συντηρήσεις είναι να πραγματοποιείς συστηματικό έλεγχο στα λαστιχάκια, ιδιαίτερα μετά το πέρας του χειμώνα και του καλοκαιριού, καθώς οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται αυτές τις εποχές, τα φθείρουν πιο εύκολα. Πιο εξειδικευμένη συντήρηση είναι η λίπανση του συστήματος με ειδικό υγρό ανάμεσα στις διαδρομές, γύρω από όλη την επιφάνεια του παραθύρου. 

Αλλαξε ασφάλειες

Μία καμένη ασφάλεια αποτελεί μικροπρόβλημα για τη λειτουργία του αυτοκινήτου και το κόστος μίας καινούριας, είναι ελάχιστο. Αφού αναγνωρίσεις την πιθανή βλάβη και την αντιστοιχήσεις με την ασφάλεια, θα πρέπει να βρεις την εν λόγω ασφάλεια η οποία συνήθως βρίσκεται είτε στο καπό (για τα μηχανικά μέρη), είτε στην καμπίνα του οδηγού, κοντά στο τιμόνι (για τα ηλεκτρικά μέρη). Σε κάθε περίπτωση θα αναγράφεται στο εγχειρίδιο χρήσης του αυτοκινήτου. Μόλις τη βρεις την τραβάς με μία πλαστική τσιμπίδα και τοποθετείς την καινούργια, πιέζοντάς την μέχρι να κουμπώσει.