Αναλώσιμο μακράς διάρκειας που παρέχει ενέργεια στο ηλεκτρονικό σύστημα του αυτοκινήτου μας. Πώς αναγνωρίζουμε πότε υπολειτουργεί και χρίζει αντικατάστασης;

Αναλώσιμο μακράς διάρκειας που παρέχει ενέργεια στο ηλεκτρονικό σύστημα του αυτοκινήτου μας. Πώς αναγνωρίζουμε πότε υπολειτουργεί και χρίζει αντικατάστασης;

Μπαταρία αυτοκινήτου: Πως λειτουργεί, κάθε πότε την αλλάζω, τι βάζω

15534 Επισκέψεις στο άρθρο

Η μπαταρία αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του αυτοκίνητου: Παρέχει ενέργεια σε όλο το ηλεκτρονικό σύστημα του οχήματος. Κάθε πότε όμως πρέπει να την αλλάζουμε; Ας δούμε όσα πρέπει να ξέρουμε και 3 premium λύσεις αξιόπιστης λειτουργίας για μπαταρίες οχημάτων, Varta, Banner, Hankook.

ΧΑΣΟΛΑΝΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ - ΧΑΣΟΛΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ κ ΣΙΑ Ο.Ε.
ΚΩΣΤΗΣ Α. & ΣΙΑ Ο.Ε.

 Η μπαταρία είναι ιδιαίτερα σημαντικό αναλώσιμο (μακράς διαρκείας) για ένα αυτοκίνητο. Χωρίς αυτήν το αυτοκίνητο δεν μπορεί ούτε καν τα βασικά (εκκίνηση του) πόσο μάλλον να λειτουργήσει όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του (ασφάλειας, ψυχαγωγίας κλπ).

Στα αυτοκίνητα τελευταίας γενιάς,  η μπαταρία παρέχει ενέργεια σε μια σειρά από σύγχρονα συστήματα όπως το Start-Stop,  συστήματα υποστήριξης καθώς και τα συστήματα infotainment.

Πως ακριβώς  όμως λειτουργεί μια μπαταρία; 

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια διαδικασία κατά την οποία η μπαταρία μετατρέπει τη χημική ενέργεια( από τις αντιδράσεις των υλικών εντός της μπαταρίας) στην ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για την τροφοδοσία του αυτοκινήτου, παρέχοντας ηλεκτρική τάση στη μίζα του αυτοκίνητου.

Εκτός από αυτό, διατηρεί την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σταθερή: Για να κρατήσει τη μηχανή του οχήματος  αναμμένη και λειτουργική, σταθεροποιεί την παροχή ρεύματος σε επίπεδα που επιτρέπουν την ομαλή χρήση του κινητήρα.

Γι αυτό το λόγο είναι σημαντικό να ελέγχουμε την μπαταρία του αυτοκινήτου για τυχόν βλάβες ή διάφορες ενδείξεις  που μας λένε πως η μπαταρία δεν βρίσκεται στην κατάσταση που πρέπει να είναι, για να «τρέξει» το ηλεκτρονικό σύστημα του οχήματος μας.

Όταν, για παράδειγμα , η μίζα του κινητήρα είναι αργή και διαρκεί περισσότερο από το κανονικό για να ξεκινήσει, υπάρχει συνήθως θέμα στην μπαταρία και είναι στιγμή να την ελέγξουμε.

Ένας άλλος τρόπος να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται η μπαταρία του οχήματος μας είναι να τσεκάρουμε το υγρό της μπαταρίας: Ο γενικός κανόνας λέει πως αν η στάθμη του υγρού είναι κάτω από τις πλάκες μολύβδου, τότε είναι ώρα να αλλάξουμε την μπαταρία μας.

Και αυτό γιατί η πτώση των επίπεδων του υγρού μέχρι αυτό το σημείο προκαλείται από την υπερθέρμανση της μπαταρίας.

Γενικά, οι μπαταρίες λειτουργούν για 3 με 5 χρόνια, αν και μετά τα 3 χρόνια θα πρέπει να αναγνωρίζουμε πως οι επιδόσεις αναμένεται να πέσουν σημαντικά και  εμείς θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και πιο τακτικοί με τους έλεγχους μας.

Τρείς μάρκες που προσφέρουν στην αγορά μπαταρίες υψηλής ποιότητας για όλα τα αυτοκίνητα σε κάθε κατηγορία και για κάθε καύσιμο είναι οι Varta, Banner και η Hankook.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Premium λύσεις αξιόπιστης λειτουργίας- Μπαταρίες οχημάτων, Varta, Banner, Hankook.

-Ταύρος απόδοσης, γκάμα Powerbull  (από Banner)
- Silver & Blue Dynamic μπαταρίες AGM & EFB από Varta
- Hankook: Ειδική τεχνολογία για μεγαλύτερο κύκλο ζωής

Παρακάτω, θα σας παρουσιάσουμε την γκάμα των μπαταριών τους, που μπορεί να καλύψουν τις ειδικές ανάγκες της εποχής άλλα και τα πιο συμβατικά μοντέλα.
 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ

 • ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

  ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

  Στα καταστήματα της ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ θα βρείτε μια τεράστια γκάμα ανταλλακτικών για όλα τα αυτοκίνητα. Η γκάμα της αποτελείται από καινούρια ανταλλακτικά, γνήσια και ιμιτασιόν Α ποιότητας και αξεσουάρ για όλες τις μάρκες αυτοκινήτων και κάθε είδους όλων των μοντέλων που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά.
   2105440055 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

  ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

  Στο 2 φυσικά και στο ένα ηλεκτρονικό κατάστημα της ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ θα βρείτε μια τεράστια γκάμα ανταλλακτικών για όλα τα αυτοκίνητα. Διαθέτει πάνω από 500.000 κωδικούς μεταχειρισμένων και καινούριων Aftermarket ανταλλακτικών οι οποίοι καλύπτουν όλη την γκάμα των αυτοκινήτων κάθε μάρκας.
   2221044797 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΩΤΕΙΝΑΚΗΣ - FOTIN BATTERIES

  ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΩΤΕΙΝΑΚΗΣ - FOTIN BATTERIES

  Η επιχείρηση FOTIN BAT δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και στο λιανικό-χονδρικό εμπόριο μπαταριών Ι.Χ. αυτοκινήτων και φορτηγών καθώς και μηχανημάτων και σκαφών θαλάσσης. Διαθέτουν μπαταρίες παραγωγής του εργοστασίου ΤΑΒ Σλοβενίας, ένα από τα πλέον καταξιωμένα εργοστάσια παραγωγής συσσωρευτών στην Ευρώπη, που διαθέτει τα προϊόντα του σε όλο τον κόσμο και προσφέρουμε 1 χρόνο εγγύηση σε όλες τις μπαταρίες.
   210 5913811 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΛΑΔΑΔΙΚΟ

  ΛΑΔΑΔΙΚΟ

  Στο κατάστημά τους μπορείτε να βρείτε όλα τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, μπαταρίες αυτοκινήτων, λιπαντικά αυτοκινήτων και αξεσουάρ αυτοκινήτων στις καλύτερες τιμές της αγοράς! Με ένα κλικ στο e-shop τους, ή με μια επίσκεψη στο κατάστημα τους στα Ανω Πατήσια.
   2111136100 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΤΡΟΧΟΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.Β.Ε.

  ΤΡΟΧΟΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.Β.Ε.

  Η Εταιρεία ΤΡΟΧΟΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.Β.Ε. δραστηριοποιείται στον χώρο των ανταλλακτικών μηχανοκίνητων οχημάτων από το 1976, με Πανελλαδικό δίκτυο διανομής εισάγει και διακινεί σε εμπόρους, επώνυμα ανταλλακτικά πολλά εκ των οποίων αποτελούν πρώτη τοποθέτηση των μεγαλυτέρων εργοστασίων της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας., όπως οι Μπαταρίες BANNER που μας προτείνουν. 
   210 4833980-2 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΑΦΟΙ ΠΙΣΙΜΙΣΗ

  ΑΦΟΙ ΠΙΣΙΜΙΣΗ

  Η PSM δραστηριοποιείται στα ηλεκτρικά αυτοκινήτων. Διαθέτει μπαταρίες όλων των τύπων με 2 χρόνια εγγύηση και δωρεάν τοποθέτηση, συναγερμούς και Ράδιο-cd αυτοκινήτων. Όλα είναι κατασκευασμένα από κορυφαίες εταιρίες και θα τα βρείτε σε χαμηλές τιμές.
   2108830861 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • RE-BATTERY

  RE-BATTERY

  Re-Battery: Μη κερδοσκοπικός οργανισμός εναλλακτικής διαχείρισης μπαταριών. Εκπροσωπεί το 48,8% της αγοράς των συσσωρευτών μολύβδου (Υπόχρεοι/Εισαγωγείς-Παραγωγοί). Διαδικασίες που χαρακτηρίζονται από υψηλή περιβαλλοντική συνείδηση.

   2105575075 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ