Αναλώσιμο μακράς διάρκειας που παρέχει ενέργεια στο ηλεκτρονικό σύστημα του αυτοκινήτου μας. Πώς αναγνωρίζουμε πότε υπολειτουργεί και χρίζει αντικατάστασης;

Αναλώσιμο μακράς διάρκειας που παρέχει ενέργεια στο ηλεκτρονικό σύστημα του αυτοκινήτου μας. Πώς αναγνωρίζουμε πότε υπολειτουργεί και χρίζει αντικατάστασης;

Μπαταρία αυτοκινήτου: Πως λειτουργεί, κάθε πότε την αλλάζω, τι βάζω

11729 Επισκέψεις στο άρθρο

Η μπαταρία αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του αυτοκίνητου: Παρέχει ενέργεια σε όλο το ηλεκτρονικό σύστημα του οχήματος. Κάθε πότε όμως πρέπει να την αλλάζουμε; Ας δούμε όσα πρέπει να ξέρουμε και 3 premium λύσεις αξιόπιστης λειτουργίας για μπαταρίες οχημάτων, Varta, Banner, Hankook.

ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ ΔΑΜ. ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ (kritos.gr)
KOLOVENTZOS

 Η μπαταρία είναι ιδιαίτερα σημαντικό αναλώσιμο (μακράς διαρκείας) για ένα αυτοκίνητο. Χωρίς αυτήν το αυτοκίνητο δεν μπορεί ούτε καν τα βασικά (εκκίνηση του) πόσο μάλλον να λειτουργήσει όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του (ασφάλειας, ψυχαγωγίας κλπ).

Στα αυτοκίνητα τελευταίας γενιάς,  η μπαταρία παρέχει ενέργεια σε μια σειρά από σύγχρονα συστήματα όπως το Start-Stop,  συστήματα υποστήριξης καθώς και τα συστήματα infotainment.

Πως ακριβώς  όμως λειτουργεί μια μπαταρία; 

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια διαδικασία κατά την οποία η μπαταρία μετατρέπει τη χημική ενέργεια( από τις αντιδράσεις των υλικών εντός της μπαταρίας) στην ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για την τροφοδοσία του αυτοκινήτου, παρέχοντας ηλεκτρική τάση στη μίζα του αυτοκίνητου.

Εκτός από αυτό, διατηρεί την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σταθερή: Για να κρατήσει τη μηχανή του οχήματος  αναμμένη και λειτουργική, σταθεροποιεί την παροχή ρεύματος σε επίπεδα που επιτρέπουν την ομαλή χρήση του κινητήρα.

Γι αυτό το λόγο είναι σημαντικό να ελέγχουμε την μπαταρία του αυτοκινήτου για τυχόν βλάβες ή διάφορες ενδείξεις  που μας λένε πως η μπαταρία δεν βρίσκεται στην κατάσταση που πρέπει να είναι, για να «τρέξει» το ηλεκτρονικό σύστημα του οχήματος μας.

Όταν, για παράδειγμα , η μίζα του κινητήρα είναι αργή και διαρκεί περισσότερο από το κανονικό για να ξεκινήσει, υπάρχει συνήθως θέμα στην μπαταρία και είναι στιγμή να την ελέγξουμε.

Ένας άλλος τρόπος να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται η μπαταρία του οχήματος μας είναι να τσεκάρουμε το υγρό της μπαταρίας: Ο γενικός κανόνας λέει πως αν η στάθμη του υγρού είναι κάτω από τις πλάκες μολύβδου, τότε είναι ώρα να αλλάξουμε την μπαταρία μας.

Και αυτό γιατί η πτώση των επίπεδων του υγρού μέχρι αυτό το σημείο προκαλείται από την υπερθέρμανση της μπαταρίας.

Γενικά, οι μπαταρίες λειτουργούν για 3 με 5 χρόνια, αν και μετά τα 3 χρόνια θα πρέπει να αναγνωρίζουμε πως οι επιδόσεις αναμένεται να πέσουν σημαντικά και  εμείς θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και πιο τακτικοί με τους έλεγχους μας.

Τρείς μάρκες που προσφέρουν στην αγορά μπαταρίες υψηλής ποιότητας για όλα τα αυτοκίνητα σε κάθε κατηγορία και για κάθε καύσιμο είναι οι Varta, Banner και η Hankook.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Premium λύσεις αξιόπιστης λειτουργίας- Μπαταρίες οχημάτων, Varta, Banner, Hankook.

-Ταύρος απόδοσης, γκάμα Powerbull  (από Banner)
- Silver & Blue Dynamic μπαταρίες AGM & EFB από Varta
- Hankook: Ειδική τεχνολογία για μεγαλύτερο κύκλο ζωής

Παρακάτω, θα σας παρουσιάσουμε την γκάμα των μπαταριών τους, που μπορεί να καλύψουν τις ειδικές ανάγκες της εποχής άλλα και τα πιο συμβατικά μοντέλα.