Η μάρκα της βδομάδας. Μπαταρίες BANNER!

12309 Επισκέψεις στο άρθρο

H Banner είναι ένα από το πιο αναγνωρισμένα brands στην Ευρώπη, στο χώρο της κατασκευής μπαταριών. Μάθε περισσότερα για την μπαταρία με σήμερα τον ταύρο και που θα την βρεις στην Ελλάδα.

Σ. ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
KOLOVENTZOS
Όταν το 1937 ο Artur Bawart έκανε τα πρώτα βήματα, για την ίδρυση της Banner στην Αυστρία, οραματίστηκε τη δημιουργία μίας  μπαταρίας, η οποία θα αντέχει στα… δύσκολα και γρήγορα θα κατακτήσει τον κόσμο. Το όνειρο του σήμερα είναι πραγματικότητα, αφού οι μπαταρίες με σήμα τον Ταύρο συναντιούνται σε όλο τον πλανήτη, είναι πολυβραβευμένες  και ήδη πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες τις χρησιμοποιούν, ως εξάρτημα πρώτης τοποθέτησης για τα καινούρια τους αυτοκίνητα.

Μεγάλο όνομα στην ευρωπαϊκή αγορά

Οι Banner παράγονται στην πόλη  Linz-Leonding της Αυστρίας, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, οι οποίες  είναι πλήρως φιλικές προς το περιβάλλον. Η ίδια η εταιρία  από το 2011 έως σήμερα έχει επενδύσει  περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των εγκαταστάσεων, ενώ σε επίπεδο έρευνας και εξέλιξης δαπανούνται περί τα 10 εκατ. ευρώ ετησίως.

Φυσικά όλη αυτή η επένδυση έχει καταστήσει την Banner GmbH  σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής μπαταριών στην Ευρώπη με ετήσιες πωλήσεις 4,5 εκατ. μονάδες και κύκλο εργασιών 272 εκατ. ευρώ. Επιπλέον έχει δημιουργήσει το δικό της δίκτυο πωλήσεων, που αριθμεί 14 ευρωπαϊκές χώρες ενώ τα προϊόντα της πωλούνται σε περισσότερες από 50 αγορές, παγκοσμίως.

Πλήρης γκάμα

Κατασκευάζει μία πλήρη γκάμα μπαταριών όλων των τύπων και για όλα τα οχήματα. Όσον αφορά τις παραδοσιακές μπαταρίες μολύβδου, η Banner προσφέρει δύο τύπους. Πρόκειται για την μπαταρία με τεχνολογία EFB (Enhanced Flooded Batteries), οι οποίες αποτελούν την εναλλακτική λύση απέναντι στην δεύτερη κατηγορία που δεν είναι άλλη από την AGM (Absorbent Glass Mat). Και τα δύο είδη μπαταρίας είναι ιδανικά για τις απαιτήσεις των σύγχρονων οχημάτων, τα οποία διαθέτουν συστήματα Start-Stop, αλλά και των αντίστοιχων υβριδικών.

Η παραγωγή τους γίνεται εξ΄ ολοκλήρου στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στην Αυστρία, όπου χρησιμοποιείται μόλυβδος, ο οποίος προέρχεται από ανακύκλωση σε ποσοστό μεταξύ 95% και 98%. Επιπλέον το «κουτί» τους είναι κατασκευασμένο κατά 80% από ανακυκλωμένο πολυπροπυλένιο. Φυσικά φέρουν και τις ανάλογες πιστοποιήσεις  και συγκεκριμένα ISO 9001:2008 και ISO/TS 16949:2009.

Βέβαια εκτός από μπαταρίες οχημάτων κατασκευάζει και άλλα προϊόντα  όπως φορτιστές, συσκευές υποβοήθησης εκκίνησης και ελέγχου, προσφέροντας έτσι μία ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων για τους επαγγελματίες τεχνικούς αυτοκινήτων.

Την προτείνουν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες

Από τα πρώτα βήματα της στην αγορά η Banner κατάφερε να γίνει μία από τις πιο αναγνωρίσιμες εταιρίες στο χώρο της μπαταρίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες να την επιλέξουν για συνεργασία. Τα ονόματα μεγάλα, όπως Audi, Aston Martin, BMW, Rolls Royce, Caterpillar, Jungheinrich, Kassbohrer, Liebherr, Mercedes, Mitsubishi, Porsche, SEAT, Suzuki, Volvo, VW, κ.ά.

Ένα από τα μεγαλύτερα όπλα της όμως, το οποίο την έχει βοηθήσει να βρίσκεται στην κορυφή, είναι ότι οι μπαταρίες της που διατίθενται στην aftermarket αγορά, είναι κατασκευασμένες  με  τις ίδιες προδιαγραφές ποιότητας με εκείνες που διατίθενται στην πρωτογενή αγορά.

Φυσικά η σκληρή δουλειά και η συνέπεια ανταμείβονται! Έτσι λοιπόν τα προϊόντα της Banner είναι πλέον καταξιωμένα, αφού έχουν βραβευθεί από μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων, όπως ο όμιλος Daimler Benz, το Volkswagen Group και ο όμιλος BMW αλλά και από ανεξάρτητους φορείς όπως το περιοδικό καταναλωτών K-TIPP SCHWEIZ.

Θα την βρεις και στην Ελλάδα

Στην ελληνική αγορά οι μπαταρίες Banner εισάγονται από την εταιρεία «ΤΡΟΧΟΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.Β.Ε.» που δραστηριοποιείται στον χώρο των εξαρτημάτων και ανταλλακτικών για οχήματα από το 1976. Πρόκειται για μία από τις πιο αναγνωρίσιμες εταιρίες στο τομέα αυτό, η διαθέτει ένα εκτενές πανελλαδικό δίκτυο διανομής και συνεργασίες με μεγάλους οίκους κατασκευής ανταλλακτικών