Η σωστή συντήρηση του κλιματισμού!

5940 Επισκέψεις στο άρθρο

Γλιτώστε χρήματα, απολαμβάνοντας δροσερή οδήγηση, με τη σωστή συντήρηση του συστήματος κλιματισμού του αυτοκινήτου σας.

AUTOMPALOPARTS
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΘΟΣ Κ ΣΙΑ ΕΕ - POTHOS AUTOPARTS
Χρειάζεται προσοχή στα φίλτρα, τη σωστή λίπανση και τη στάθμη του φρέον για τη βέλτιστη λειτουργία του κλιματιστικού σας.
  • Φίλτρα εισαγωγής αέρα και καμπίνας ενεργού άνθρακα
Ο συνδυασμός αυτών των 2 μερών του συστήματος κλιματισμού βοηθά στο «μπλοκάρισμα» της εισόδου σκόνης, γύρης και διάφορων άλλων ουσιών στην καμπίνα του αυτοκινήτου σας ενώ εξουδετερώνουν επίσης και τις δυσάρεστες οσμές. Θα πρέπει να είναι μονίμως καθαρά και να ελέγχεται τακτικά η σωστή λειτουργία τους.
  • Λίπανση του κομπρέσορα κλιματισμού
Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική διαδικασία καθώς η απουσία λιπαντικού από τα συστήματα λίπανσης του κομπρέσορα προκαλεί δυσλειτουργία στον κλιματισμό και μπορεί επίσης να δημιουργήσει βλάβη στον ίδιο τον κομπρέσορα η οποία μερικές φορές είναι ανεπανόρθωτη!
  • Στάθμη ψυκτικού υγρού
Είναι το γνωστό σε όλους «φρέον», του οποίου η στάθμη καθορίζει την απόδοση ψύξης του κλιματισμού. Εάν υπάρχει διαρροή σε κάποιο από τα σωληνάκια του συστήματος ψύξης, τότε το φρέον θα μειώνεται σταδιακά και τελικώς θα εξαντληθεί, με αποτέλεσμα τη μείωση των δυνατοτήτων του κλιματισμού.
 
Κάτι άλλο που πολλοί ίσως δε γνωρίζουν, είναι πως το φρέον μειώνεται και χωρίς την παρουσία βλάβης σε ποσοστό περίπου 15% ανά έτος, οπότε ο τακτικός έλεγχος πριν παρουσιαστεί καν οποιοδήποτε σύμπτωμα θα πρέπει να είναι στο πρόγραμμα κάθε οδηγού.
 
Απολαύστε τη δροσιά, τον καθαρό αέρα και την χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου!
  • Χαμηλή θερμοκρασία καμπίνας
Το προφανέστερο πλεονέκτημα όλων είναι η μείωση της θερμοκρασίας στην καμπίνα του αυτοκινήτου.
  • Χαλαρή οδήγηση και μεγαλύτερη ασφάλεια
Η αίσθηση (αφόρητης) ζέστης την ώρα της οδήγησης, ειδικά σε περιπτώσεις μποτιλιαρίσματος προκαλεί εκνευρισμό και σε μερικές περιπτώσεις επιθετικότερη οδήγηση. Η διατήρηση της θερμοκρασίας στα επιθυμητά επίπεδα εξουδετερώνει τα παραπάνω.
  • Υγιεινό περιβάλλον καμπίνας
Η σωστή λειτουργία των φίλτρων που αναφέρθηκαν νωρίτερα σταματά δυσάρεστες οσμές αλλά και διάφορες ουσίες, πολλές από τις οποίες είναι αλλεργιογόνες.
  • Χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου
Όταν η απόδοση του κλιματισμού είναι στα μέγιστα δυνατά επίπεδα, η θερμοκρασία που έχει οριστεί επιτυγχάνεται στο συντομότερο χρονικό διάστημα. Αντιθέτως, όταν το σύστημα υπολειτουργεί, χρειάζεται μεγαλύτερος χρόνος για να προκύψει το ίδιο αποτέλεσμα, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε αυξημένη κατανάλωση καυσίμου.
 
Μην ξεχνάτε, η ετήσια συντήρηση είναι απαραίτητη για να αποφύγουμε σοβαρότερα προβλήματα για εμάς και την τσέπη μας!
 
Όπως όλα τα συστήματα του αυτοκινήτου σας έτσι και το κλιματιστικό χρειάζεται την σωστή και τακτική του συντήρηση ακόμα και στις περιπτώσεις που δεν διαφαίνεται κάποιο πρόβλημα.
 
Η συντήρηση θα πρέπει να γίνεται σε ετήσια βάση και ειδικά στην αρχή του καλοκαιριού, όπου και χρησιμοποιείται συχνότερα. Έτσι θα εντοπιστούν τυχόν δυσλειτουργίες του συστήματος, οι οποίες και θα σας κοστίσουν ακριβότερα, αλλά και θα εμποδίζουν τη λειτουργία του συστήματος.
 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

  • ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΝΑΣ

    ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΝΑΣ

    Το συνεργείο ΚΑΝΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ με την εμπειρία των 35 χρόνων στο χώρο του αυτοκινήτου και την επισκευή-συντήρηση του είναι το πλέον κατάλληλο για να απευθυνθείτε. Εξειδικεύονται στα αυτοκίνητα TOYOTA  και DAIHATSU και επιπλέον αναλαμβάνουν το εγγυημένο service του air condition.
     2109958930 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ