Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τα παραποιημένα ανταλλακτικά & τα γνήσια ανταλλακτικά φρένων της Mopar.

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τα παραποιημένα ανταλλακτικά & τα γνήσια ανταλλακτικά φρένων της Mopar.

Σαν γνήσια και όσο πάνε κι ότι γίνει ή γνήσια 100%;

8694 Επισκέψεις στο άρθρο

Ώρα για service.Τι κινδύνους κρύβουν τα παραποιημένα ανταλλακτικά και πως τα αναγνωρίζω; Γνήσια ανταλλακτικά, με μεγαλύτερο κύκλο ζωής, ή «σαν γνήσια» και ο «κούκος αηδόνι»; Για να δούμε.

Σ. ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
RE-BATTERY A.E.

Κάποιες φορές οι κάτοχοι «τσιμπάνε» όταν κατά την διάρκεια εργασιών συντήρησης του αυτοκινήτου τους  προκύπτει η ανάγκη για ένα κρίσιμο (για την ομαλή λειτουργία του) ανταλλακτικό.

«Τσιμπάνε» στην προτροπή να «σου βάλω ένα σαν γνήσιο και να γλιτώσεις κάποια χρήματα τώρα»; (όπου φυσικά κανείς δεν του εξηγεί πως γλιτώνεις λίγα χρήματα τώρα σημαίνει πως θυσιάζεις ποιότητα και μηχανική αντοχή άρα κατά επέκταση και ασφάλεια, ενώ σε ορίζοντα χάνεις και χρήματα καθώς τα «σαν γνήσια» έχουν μικρότερο κύκλο ζωής).

Ειδικά στα παλαιότερα αυτοκίνητα τα όποια έχουν φθαρεί από τα χρόνια χρήσης , οι κάτοχοι προτιμούν μια πιο οικονομική λύση που μπορεί όμως αργότερα να έχει καταστροφικές συνέπειες και στην «τσέπη» τους (μεταπωλητική αξία) άλλα και στην προσωπική τους ασφάλεια (καθημερινές μετακινήσεις τους).

Επιλέγοντας να τοποθετήσετε «παραποιημένα» ανταλλακτικά σε φθηνές τιμές, κρύβεται ο κίνδυνος να προμηθεύεστε χαμηλής ποιότητας ανταλλακτικά.

Τα παραποιημένα ανταλλακτικά αποτελούν, ουσιαστικά, μιμήσεις  γνήσιων ανταλλακτικών, ενώ κατασκευάζονται από κατωτέρα υλικά και δεν αποδίδουν το ίδιο αποδοτικά με τα γνήσια.

Ιδιαίτερα, σε κατηγορίες ανταλλακτικών μεγάλης σημασίας για την οδηγική σας ασφάλεια
(όπως π.χ. τα φρένα ή τα τακάκια), η τοποθέτηση παραποιημένων ανταλλακτικών αποτελεί μια υπόθεση που σηκώνει πολλή κουβέντα.

Παραποιημένα VS γνήσια ανταλλακτικά φρένων από Mopar
-Παραποιημένα ανταλλακτικά:Risk για όχημα & ασφάλεια (κατόχου)
-Mεγαλύτερο ρίσκο όταν αφορούν σύστημα ασφάλειας ή φρένων
-Genuine Parts για Alfa Romeo & Fiat από Mopar
- Υψηλής ποιότητας. Eιδικά σχεδιασμένα για κάθε μοντέλο

Για να δούμε, λοιπόν, πως ακριβώς αναγνωρίζεις τα παραποιημένα ανταλλακτικά άλλα και μια εταιρεία που προσφέρει υψηλής ποιότητας  γνήσια ανταλλακτικά σε προσιτές τιμές, για να διατηρείτε πάντα το αυτοκίνητο σας σε υψηλά επίπεδα λειτουργίας.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Πως αναγνωρίζω τα παραποιημένα ανταλλακτικά

Τα παραποιημένα ανταλλακτικά κατασκευάζονται από κατωτέρα υλικά και δεν διαθέτουν τις ίδιες επιδόσεις με τα αντίστοιχα γνήσια.

Τα παραποιημένα ανταλλακτικά κατασκευάζονται από κατωτέρα υλικά και δεν διαθέτουν τις ίδιες επιδόσεις με τα αντίστοιχα γνήσια.

    Πολλές φορές είναι πολύ δύσκολο να αναγνωρίσουμε  τα παραποιημένα ανταλλακτικά αυτοκίνητου που κυκλοφορούν στις αγορές. Η παραποίηση μπορεί να παίρνει τη μορφή μιας συνολικής αποτύπωσης μέχρι λεπτομέρειας, καθώς χρησιμοποιείται το ίδιο σήμα και κατασκευάζονται έτσι ώστε να παρουσιάζουν απόλυτη οπτική ομοιότητα με τα αντίστοιχα γνήσια.

    Ταυτόχρονα, οι κατασκευαστές  παραποιούν και την έγκριση/πιστοποίηση που έχουν λάβει τα γνήσια ανταλλακτικά  από τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς, χωρίς  όμως να έχουν επιτευχθεί οι αντίστοιχες επιδόσεις.

    Γενικότερα, τα παραποιημένα ανταλλακτικά έρχονται με διάφορες πιστοποιήσεις ποιότητας και εντυπωσιακών χαρακτηριστικών που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

    Οκαλύτερος τρόπος να μην πέσετε θύμα εξαγοράς παραποιημένων ανταλλακτικών  είναι να είστε αρκετά υποψιασμένοι όταν συναντάτε φερόμενα ως γνήσια ανταλλακτικά σε υπερβολικά χαμηλές τιμές ή ορισμένες «Too Good To be True» προσφορές.

    Πιο πρακτικά, κατά τις εργασίες συντήρησης του οχήματος σας μπορείτε να προμηθεύεστε τα απαραίτητα ανταλλακτικά( γνήσια ή εφάμιλλα) από  επαγγελματικές και αναγνωρισμένες πηγές, εξασφαλίζοντας την διαφάνεια κατά την αγορά άλλα και την κορυφαία ποιότητα του προϊόντος.

    Μια από αυτές τις πήγες είναι και το δίκτυο της Mopar, το οποίο προσφέρει πληθώρα γνήσιων ανταλλακτικών για όλα τα μοντέλα των συνεργαζόμενων μαρκών.
     

    Γνήσια ανταλλακτικά συστήματος πέδησης για Fiat και Alfa Romeo από Mopar

    Η Mopar προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο γνήσιων ανταλλακτικών, μεταξύ των οποίων βρίσκουμε τακάκια και δισκόφρενα.

    Η Mopar προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο γνήσιων ανταλλακτικών, μεταξύ των οποίων βρίσκουμε τακάκια και δισκόφρενα.

      Τα παραποιημένα ανταλλακτικά αποτελούν μια επιλογή που μπορεί να θέσει σε ιδιαίτερο κίνδυνο την ασφάλεια του αυτοκίνητου άλλα και τη δική σας.

      Και αυτό γιατί τα χαμηλής ποιότητας ανταλλακτικά επηρεάζουν αρνητικά τα υπόλοιπα εξαρτήματα του αυτοκινήτου σας και  δημιουργούν βλάβες και ζημιές που ενδέχεται να σας κοστίσουν πολλά χρήματα κατά τις εργασίες επισκευής.

      Παράλληλα, τα παραποιημένα ανταλλακτικά κατασκευάζονται με κατώτερα υλικά, δεν αποδίδουν το ίδιο με τα γνήσια και τελικά υποβαθμίζουν συνολικά τα επίπεδα ασφαλείας του αυτοκίνητου σας.

      Κάτι τέτοιο είναι ακόμα πιο επικίνδυνο όταν μιλάμε για ανταλλακτικά του συστήματος πέδησης.  Το συγκεκριμένο σύστημα αποτελείται από δυο βασικά εξαρτήματα: Τα τακάκια και τους δίσκους.

      Και τα δύο εμφανίζουν μια μέση διάρκεια ζωής και πρέπει να αντικαθιστώνται όταν η λειτουργία τους παύει να είναι αρκετά αποδοτική. Συγκεκριμένα, τα τακάκια φρένων διαρκούν, συνήθως, για 30.000 χλμ. ενώ οι δίσκοι πρέπει να αντικαθιστώνται κάθε 20-24 μήνες, ανάλογα τις συνήθειες και το προσωπικό στυλ οδήγησης του κάθε οδηγού.

      Η ιδανική λύση για την μεγιστοποίηση της ασφάλειας του αυτοκινήτου σας και την υψηλότερη λειτουργία του συστήματος πέδησης είναι η αντικατάσταση των φθαρμένων εξαρτημάτων με γνήσια ανταλλακτικά.

      Μια τέτοια αντικατάσταση είναι πολύ πιο εύκολη για τους κάτοχους αυτοκίνητων Fiat και Alfa Romeo καθώς το δίκτυο της Mopar προσφέρει πληθώρα γνήσιων ανταλλακτικών-μεταξύ των οποίων τακάκια και δίσκους φρένων- σε προσιτές τιμές και σε υψηλή ποιότητα.

      Οι εξειδικευμένοι μηχανικοί των επισήμων συνεργείων είναι εκπαιδευμένοι στο να εντοπίζουν τα ενδεχόμενα προβλήματα στο σύστημα πέδησης και όλα τα ζητήματα που μπορεί να προκύψουν από τα φθαρμένα τακάκια φρένων/ δισκόφρενα.

      Σε αυτή την περίπτωση, εξετάζουν λεπτομερώς την τεχνολογία του αυτοκίνητου ώστε να εξασφαλίσουν πως τα γνήσια τακάκια και δισκόφρενα της Mopar μπορούν να ανταπεξέλθουν σε κάθε συνθήκη και να προσφέρουν υψηλά επίπεδα λειτουργίας και ασφάλειας.

      Τα γνήσια ανταλλακτικά της Mopar κατασκευάζονται με τα υλικά υψηλότερης ποιότητας ενώ σχεδιάζονται ειδικά για το όχημα σας, ώστε να εγγυηθεί η απόλυτη συμβατότητα και η κορυφαία λειτουργία του συστήματος πέδησης.

      Έτσι, οι κάτοχοι μπορούν να εξασφαλίσουν απολυτή διαφάνεια κατά την αγορά και κορυφαία ασφάλεια για το όχημα τους.
       

      Κοινοποίησέ το »
      Σχολίασέ το »

      προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - AFTER SALES