Η λυχνία της μπαταρίας, όταν ανάψει στο ταμπλό του αυτοκίνητου σου, μάλλον θα σε προϋδοποιήσει για κάποιο πρόβλημα που αφορά είτε την μπαταρία, είτε το δυναμό.

Η λυχνία της μπαταρίας, όταν ανάψει στο ταμπλό του αυτοκίνητου σου, μάλλον θα σε προϋδοποιήσει για κάποιο πρόβλημα που αφορά είτε την μπαταρία, είτε το δυναμό.

Τι συμβαίνει όταν ανάψει το λαμπάκι της μπαταρίας;

17198 Επισκέψεις στο άρθρο

Το λαμπάκι της μπαταρίας του αυτοκινήτου, όταν ανάψει στο ταμπλό μπορεί να σε προειδοποιήσει για διάφορα προβλήματα. Δες ποια μπορεί να είναι αυτά!

ΛΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΠΕ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΘΟΣ Κ ΣΙΑ ΕΕ - POTHOS AUTOPARTS

Άναψε στο ταμπλό το λαμπάκι της μπαταρίας; 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

-Χαλαρό ή διαβρωμένο καλώδιο μπαταρίας;
-Πρόβλημα με τον εναλλάκτη ή τον ρυθμιστή τάσης;
-Χαλασμένες πλάκες στο εσωτερικό της μπαταρίας;
-Ελαττωματική καλωδίωση στο ηλεκτρικό σύστημα φόρτισης; 
Όταν το πάς για Service, ζητάς να "ρίξουν 1 ματιά" και στην μπαταρία
ή το "αφήνεις πάνω τους»;

Συνήθως ανάβει όταν γυρνάς την μίζα και αμέσως σβήνει, κάτι το οποίο είναι φυσιολογικό.
Αν το φως παραμένει αναμμένο καθώς οδηγείς, δώσε προσοχή γιατι μπορεί να σημαίνει ότι η μπαταρία σου είναι αφόρτιστη. Πιθανότατα θα παρατηρήσεις και άλλα σημάδια, όπως το αργό κλείσιμο ή άνοιγμα των ηλεκτρικών παραθύρων ή το ότι δεν άνοιξε το στερεοφωνικό του αυτοκινήτου.

Πέρα από το παραπάνω η αναμμένη λυχνία της μπαταρίας μπορέι να υποδηλώνει τα εξής:

-Χαλαρό ή διαβρωμένο καλώδιο μπαταρίας
-Πρόβλημα με τον εναλλάκτη ή τον ρυθμιστή τάσης
-Χαλασμένες πλάκες στο εσωτερικό της μπαταρίας
-Ελαττωματική καλωδίωση στο ηλεκτρικό σύστημα φόρτισης του αυτοκινήτου

Τι μπορείς να κάνεις για να το σβήσεις;

Αν τελικά το πρόβλημα δεν είναι η αφόρτιστη μπαταρία ή κάποιο άλλο από τα παραπάνω ζητήματα, τότε μπορείς με μερικές κινήσεις να λύσεις το πρόβλημα. Συγκεκριμένα:

-Έλεγξε για τυχόν διαβρώσεις

Σε ορισμένα οχήματα, οι αναθυμιάσεις από την καθημερινή λειτουργία μπορεί να προκαλέσουν συσσώρευση διάβρωσης πάνω από τους ακροδέκτες της μπαταρίας, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες ή σε περιοχές με ζεστό καιρό όλο το χρόνο. Για να το ελέγξεις αφάιρεσε τα καλύμματα από τους ακροδέκτες πάνω από την μπαταρία, εάν δεις μια λευκή ή πρασινωπή ουσία στο πάνω μέρος της μπαταρίας ή γύρω από τους ακροδέκτες, υπάρχει διάβρωση! Αν και αυτό είναι σύνηθες, μπορεί να επηρεάσει την αγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας από την μπαταρία στο υπόλοιπο αυτοκίνητό σου. Μην αγγίξεις το σημείο με γυμνά χέρια, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος.

- Καθάρισε τους ακροδέκτες της μπαταρίας.

Ευτυχώς, είναι εύκολο και φθηνό να καθαρίσεις τους ακροδέκτες με υλικά που σίγουρα έχεις σπίτι σου. Απλώς αφαίρεσε τα καλύμματα των ακροδεκτών, βγάλε τα καλώδια της μπαταρίας και τρίψε μέχρι να φύγει η διάβρωση.

-Σφίξε τους σφιγκτήρες καλωδίου. Μερικές φορές η λυχνία μπαταρίας αυτοκινήτου ανάβει επειδή υπάρχει μια αδύναμη σύνδεση μεταξύ της μπαταρίας και των καλωδίων που συνδέονται σε αυτήν. Τσέκαρε αν οι σφιγκτήρες είναι καλά στερεωμένοι στους ακροδέκτες της μπαταρίας. Χρησιμοποίησε ένα μικρό γαλλικό κλειδί ή μια πένσα για να τις σφίξεις μέχρι να ασφαλίσουν γύρω από τους ακροδέκτες.