Το lockdown επηρέασε την αγορά μπαταριών αυτοκινήτου

1600 Επισκέψεις στο άρθρο

Στα πλαίσια μιάς σειράς επίκαιρων (και λόγω συνθηκών) δημοσιογραφικών αφιερωμάτων του Autotriti.gr για την αγορά μπαταρίας αυτοκινήτου, επικοινωνούμε με γνωστές εταιρείες του κλάδου αναζητώντας τις ευκαιρίες και τα "στοιχήματα" που καλείται να κερδίσει ο κλάδος.

ΧΑΣΟΛΑΝΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ - ΧΑΣΟΛΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ κ ΣΙΑ Ο.Ε.
RE-BATTERY A.E.
Oι ερωτήσεις μας προς τα στελέχη της ειδικής αυτής αγοράς είναι οι εξής.

Μπαταρίες Αυτοκινήτου – Ευκαιρίες & «στοιχήματα» !
1.Πόσο επηρέασε, τον κλάδο των μπαταριών αυτοκινήτου, το lock down
2. Τι προβλέπουν για το φετινό καλοκαίρι (και τον κλάδο).
3.Ποια είναι κατά την γνώμη τους τα 2 πιο σημαντικά κριτήρια με τα οποία το κοινό επιλέγει μπαταρία αυτοκινήτου (π.χ. Brand name, Εγγύηση, Τιμή, Χώρα προέλευσης κλπ).
4.Τι θα συμβούλευαν τον μέσο κάτοχο ΙΧ, όσον αφορά την σωστή επιλογή της μπαταρίας.
   
Ας δούμε τι μας απάντησε ο Κος Νίκος Δεληνικόλας, Διευθυντής Πωλήσεων της γνωστής επιχείρησης του κλάδου
" Ν. Κόντης Α.Ε.".

Το lockdown μπορούμε να πούμε ότι επηρέασε σημαντικά τον κλάδο μπαταριών αυτοκινήτων, όπως και την υπόλοιπη αγορά. Από τη μια η ακινησία των οχημάτων έμοιαζε να δημιουργεί για λίγο αυξημένη ζήτηση στα σημεία πώλησης τωνμπαταριών, η οποία όμως δεν ήταν αρκετή. Eνώ και σε συνδυασμό με τον παροπλισμό του στόλου των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.
Η πραγματικότητα είναι πως πολλοί συσσωρευτές αντικαταστάθηκαν πρόωρα λόγω παρατεταμένης ακινησίας και ελλιπούς συντήρησης. Στο σύνολό της όμως, η αγορά μπαταριών, κρίνουμε πως ελαττώθηκε, ιδιαίτερα λόγω του τεράστιου πλήγματος που δέχτηκε ο κλάδος του τουρισμού από την πανδημία.

Η άρση του lockdown με σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, παράλληλα με την
αναμενόμενη - ζωηρότερη - επαναλειτουργία του τουρισμού, θα δώσει μια δυναμική αύξηση στην ήδη ευνοϊκή - για πωλήσεις μπαταριών αυτοκινήτων - καλοκαιρινή
περίοδο.

 Σημαντικές είναι οι προσδοκίες όμως και για αύξηση πωλήσεων (σε σχέση
με το περσινό καλοκαίρι) σε μπαταρίες εκκίνησης μοτοσυκλετών, μπαταρίες marine, φωτοβολταϊκών συστημάτων και άλλων ειδών συσσωρευτών που συνδέονται με την αναψυχή (jet ski, ηλεκτρικά ποδήλατα κτλ).


Οι αυξημένες απαιτήσεις σε ηλεκτρισμό των νέων οχημάτων έχει αλλάξει τα
τελευταία χρόνια τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές επιλέγουν μπαταρία. Τα
πιο σημαντικά κριτήρια επιλογής των αγοραστών είναι πλέον η τιμή σε συνδυασμό με την ποιότητα ειδικά όταν πρόκειται για κάποιο αναγνωρισμένο brand.

Φυσικά, οι τρεις αυτοί παράγοντες αποτελούν και τα κριτήρια επιλογής των μεταπωλητών μπαταριών, οι οποίοι φέρουν και κυρίως το ρόλο του "καθοδηγητή" που συμβουλεύει το κοινό οδηγώντας το στην σωστή επιλογή.

Η σωστή επιλογή της μπαταρίας πρέπει να γίνεται πάντα βάσει των προδιαγραφών
του κατασκευαστή του οχήματος και τις υποδείξεις των εξειδικευμένων του κλάδου.

Η ηλεκτροκίνηση την αυγή της δεν θα επηρεάσει άμεσα τον κλάδο μας, καθότι η χώρα μας βρίσκεται σημαντικά πίσω στις ταξινομήσεις τέτοιων οχημάτων σε σχέση με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Οπωσδήποτε, η παροχή πολυετούς εργοστασιακής εγγύησης στις μπαταρίες αυτών των οχημάτων, η – προς το παρόν - αδυναμία των κατασκευαστών να παρέχουν after market προϊόντα και η εξαιρετική εξειδίκευση η οποία απαιτείται για την αντικατάστασή τους, αποτελούν καθοριστικής σημασίας παράγοντες συρρίκνωσης της αγοράς στην οποία απευθυνόμαστε στο μέλλον.

Η εταιρεία μας  (Ν. Κόντης Α.Ε) ωστόσο, παρακολουθεί και ενημερώνεται σχετικά με τις Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες εξελίξεις στην ηλεκτροκίνηση ώστε να προσαρμοστεί άμεσα στις νέες ανάγκες που θα προκύψουν.

Δραστηριοποιούμαστε με τεράστια επιτυχία και μερίδια αγοράς επί 45 χρόνια
στο χώρο των συσσωρευτών. Έχουμε αποκλειστικές αντιπροσωπείες κατασκευαστών για Ελλάδα και Κύπρο και διαθέτουμε πλήρη γκάμα προϊόντων σε μπαταρίες μολύβδου οξέως, με πλήρες φάσμα εφαρμογών.

Οι συσσωρευτές μας επιλέγονται από άρτια καταρτισμένους μηχανικούς, των καλύτερων συνεργείων, με γνώμονα την αδιαμφισβήτητη ποιότητα, αναγνωρισιμότητα και εμπορευσιμότητά τους. Επενδύουμε σε μακροχρόνιες συνεργασίες, στην σύναψη συνεργειώνμε αναγνωρισμένες εταιρείες σε πολλές χώρες, στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας με κατασκευαστές και στην στενή παρακολούθηση των παγκόσμιων εξελίξεων.

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ

  • ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

    ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

    Στα καταστήματα της ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ θα βρείτε μια τεράστια γκάμα ανταλλακτικών για όλα τα αυτοκίνητα. Η γκάμα της αποτελείται από καινούρια ανταλλακτικά, γνήσια και ιμιτασιόν Α ποιότητας και αξεσουάρ για όλες τις μάρκες αυτοκινήτων και κάθε είδους όλων των μοντέλων που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά.
     2105440055 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΩΤΕΙΝΑΚΗΣ - FOTIN BATTERIES

    ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΩΤΕΙΝΑΚΗΣ - FOTIN BATTERIES

    Η επιχείρηση FOTIN BAT δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και στο λιανικό-χονδρικό εμπόριο μπαταριών Ι.Χ. αυτοκινήτων και φορτηγών καθώς και μηχανημάτων και σκαφών θαλάσσης. Διαθέτουν μπαταρίες παραγωγής του εργοστασίου ΤΑΒ Σλοβενίας, ένα από τα πλέον καταξιωμένα εργοστάσια παραγωγής συσσωρευτών στην Ευρώπη, που διαθέτει τα προϊόντα του σε όλο τον κόσμο και προσφέρουμε 1 χρόνο εγγύηση σε όλες τις μπαταρίες.
     210 5913811 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΤΡΟΧΟΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.Β.Ε.

    ΤΡΟΧΟΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.Β.Ε.

    Η Εταιρεία ΤΡΟΧΟΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.Β.Ε. δραστηριοποιείται στον χώρο των ανταλλακτικών μηχανοκίνητων οχημάτων από το 1976, με Πανελλαδικό δίκτυο διανομής εισάγει και διακινεί σε εμπόρους, επώνυμα ανταλλακτικά πολλά εκ των οποίων αποτελούν πρώτη τοποθέτηση των μεγαλυτέρων εργοστασίων της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας., όπως οι Μπαταρίες BANNER που μας προτείνουν. 
     210 4833980-2 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

    ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

    Στο 2 φυσικά και στο ένα ηλεκτρονικό κατάστημα της ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ θα βρείτε μια τεράστια γκάμα ανταλλακτικών για όλα τα αυτοκίνητα. Διαθέτει πάνω από 500.000 κωδικούς μεταχειρισμένων και καινούριων Aftermarket ανταλλακτικών οι οποίοι καλύπτουν όλη την γκάμα των αυτοκινήτων κάθε μάρκας.
     2221044797 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΛΑΔΑΔΙΚΟ

    ΛΑΔΑΔΙΚΟ

    Στο κατάστημά τους μπορείτε να βρείτε όλα τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, μπαταρίες αυτοκινήτων, λιπαντικά αυτοκινήτων και αξεσουάρ αυτοκινήτων στις καλύτερες τιμές της αγοράς! Με ένα κλικ στο e-shop τους, ή με μια επίσκεψη στο κατάστημα τους στα Ανω Πατήσια.
     2111136100 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • RE-BATTERY

    RE-BATTERY

    Re-Battery: Μη κερδοσκοπικός οργανισμός εναλλακτικής διαχείρισης μπαταριών. Εκπροσωπεί το 48,8% της αγοράς των συσσωρευτών μολύβδου (Υπόχρεοι/Εισαγωγείς-Παραγωγοί). Διαδικασίες που χαρακτηρίζονται από υψηλή περιβαλλοντική συνείδηση.

     2105575075 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΑΦΟΙ ΠΙΣΙΜΙΣΗ

    ΑΦΟΙ ΠΙΣΙΜΙΣΗ

    Η PSM δραστηριοποιείται στα ηλεκτρικά αυτοκινήτων. Διαθέτει μπαταρίες όλων των τύπων με 2 χρόνια εγγύηση και δωρεάν τοποθέτηση, συναγερμούς και Ράδιο-cd αυτοκινήτων. Όλα είναι κατασκευασμένα από κορυφαίες εταιρίες και θα τα βρείτε σε χαμηλές τιμές.
     2108830861 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ