Η ηλεκτροκίνηση διαμορφώνει εκ νέου το περιβάλλον της ασφάλισης αυτοκινήτου

Η ηλεκτροκίνηση διαμορφώνει εκ νέου το περιβάλλον της ασφάλισης αυτοκινήτου

18701 Επισκέψεις στο άρθρο

Η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον της αυτοκίνησης κι όπως κάθε τι νέο, φέρνει μαζί της νέες συνθήκες, αλλαγές αλλά και ευκολίες σε ότι αφορά τη μετακίνησή μας και την αγορά αυτοκινήτου. Αλλαγές όμως φέρνει και στην ασφάλιση, η οποία πρέπει να εναρμονιστεί στις νέες ανάγκες των ηλεκτρικών και plug-in αυτοκινήτων.

ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

Πάνω από 1.800 νέα ηλεκτρικά ταξινομήθηκαν το 1ο 4μηνο του 2023

Είναι πλέον γνωστό πως τα ηλεκτρικά οχήματα αποτελούν το επόμενο «βήμα» της αυτοκίνησης, αφήνοντας πίσω τους ενεργοβόρους θερμικούς κινητήρες και καλωσορίζοντας την βιώσιμη και «πράσινη» κινητικότητα. Η είσοδός τους στην Ευρώπη έχει γίνει ήδη καλοδεχούμενη, με τα πρώτα δείγματα να αποδεικνύουν πως πρόκειται για μία αρκετά δυναμική αγορά και άκρως αναπτυσσόμενη, ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, στις βορειότερες χώρες τα ηλεκτρικά κατακτούν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο εδραιώνοντας τη θέση τους, κάτι που φαίνεται να συμπαρασέρνει και τις νοτιότερες χώρες (βλ. Ελλάδα). Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ταξινομήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2023, κατέγραψαν πάνω από 1.800 μονάδες, γεγονός που αποδυκνύει τη δυναμική τους πορεία.
 

Η «οπτική» των ασφαλιστικών εταιρειών

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι απλός, ενώ ο απώτερος σκοπός είναι η επίτευξη του μηδενικού ενεργειακού αποτυπώματος. Η Ευρώπη έχει θέσει την απαγόρευση των πωλήσεων κινητήρων εσωτερικής καύσης μέχρι το 2035, πριμοδοτώντας τα ηλεκτρικά οχήματα με χαμηλότερη δασμολόγηση, φορολογικές ελαφρύνσεις, μηδενικά τέλη, ελεύθερη κυκλοφορία στον Δακτύλιο καθώς και επιδότηση αγοράς. Από την άλλη όμως, η ελληνική ασφαλιστική αγορά δε φαίνεται να έχει ασχοληθεί «θερμά» με το γεγονός, με ελάχιστες συγκεκριμένες εταιρείες να δημιουργούν εξειδικευμένα προγράμματα για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, κατά τα πρότυπα πάντα των υπόλοιπων χωρών της ΕΕ και της αγοράς.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Συνεργασία ασφαλιστικών – κατασκευαστών το «κλειδί» για καλύτερη αντιμετώπιση

Τι αλλαγές μπορεί να προκύψουν με τα ηλεκτρικά και την ασφάλισή τους θα αναρωτηθεί κανείς. Ως γνωστόν, τα εν λόγω αυτοκίνητα φέρουν υψηλής τεχνολογίας συστήματα, συνεπώς και χρήζουν της απαραίτητης προσοχής. Ένα παράδειγμα ασφαλιστικής κάλυψης, θα μπορούσε να ήταν η παροχή όχι μόνο οδικής βοήθειας, αλλά και εξειδικευμένης τεχνογνωσίας στην περίπτωση που ακινητοποιηθεί ένα ηλεκτρικό όχημα λόγω… μπαταρίας! Αρα λοιπόν, γίνεται κατανοητό πως το «κλειδί» για την βέλτιστη αντιμετώπιση παρόμοιων προβλημάτων είναι η επικοινωνία, η συνεργασία και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ ασφαλιστικών και κατασκευαστών.
 

Η Δύναμις πρωτοπορεί στην ασφάλεια ηλεκτρικών οχημάτων

Η Δύναμις Ασφαλιστική όντας μία εταιρεία με πολυετή εμπειρία στον κλάδο της ασφάλισης αυτοκινήτου, ανταποκριόμενη στις νέες προκλήσεις για καινοτόμα και χρηστικά ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες, δημιούργησε το MyDynamis e.

Το MyDynamis e είναι ένα ολοκληρωμένο και προηγμένο ασφαλιστικό πρόγραμμα, ειδικά σχεδιασμένο για αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα ή plug-in υβριδικά ΙΧ, με εξειδικευμένες καλύψεις, όπως (ενδεικτικά)  η Αστική Ευθύνη (ΑΕ), οι Υλικές Ζημιές (ΥΖ) και το Προσωπικό Ατύχημα (ΠΑ) κατά τη φόρτιση καθώς και η κλοπή του καλωδίου φόρτισης.

Το νέο πρόγραμμα MyDynamis e αφορά μόνο τους κατόχους των ηλεκτροκίνητων, καλύπτοντας πλήρως τις ασφαλιστικές τους ανάγκες και εξασφαλίζοντας σιγουριά, ξεγνοιασιά και πάνω από όλα, ασφάλεια.

Οι διαφοροποιήσεις του νέου προγράμματος σχετικά με τα υπόλοιπα των «συμβατικών» αυτοκινήτων αφορούν:

  • Επέκταση κάλυψης Προσωπικού Ατυχήματος οδηγού κατά τη φόρτιση
  • Υλικές Ζημιές κατά τη φόρτιση
  • Επέκταση κάλυψης Αστικής Ευθύνης προς τρίτους κατά τη φόρτιση (Σωματικές Βλάβες & Υλικές Ζημιές)
  • Κάλυψη Κλοπής Καλωδίου Φόρτισης
Το MyDynamis e είναι ήδη διαθέσιμο στην πλατφόρμα Dynamis Navins Web από όπου οι συνεργάτες μπορούν να πραγματοποιήσουν τιμολόγηση και να εκδώσουν συμβόλαια.
 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

  • ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

    ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

    H Υδρόγειος Ασφαλιστική διαθέτει μακρά τεχνογνωσία και εξειδίκευση στην ασφάλιση οχημάτων και παρέχει μία ολοκληρωμένη σειρά προγραμμάτων ασφάλισης για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ειδικά σχεδιασμένων να καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες των καταναλωτών.
     2109477200 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • EUROINS

    EUROINS

    Απαντώντας σε κάθε σύγχρονη ασφαλιστική ανάγκη, τα ασφαλιστικά προϊόντα της EUROINS προσφέρουν ευελιξία, άμεση υποστήριξη, προνομιακή τιμολόγηση και έξυπνες τεχνολογίες. Be safe με τα ασφαλιστικά προϊόντα της Euroins.
     2109764307 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΕΥΡΩΠΗ

    ΕΥΡΩΠΗ

    Ευρώπη Ασφαλιστική με ουσιαστικές και ολοκληρωμένες λύσεις καλύπτει υπεύθυνα και με σεβασμό κάθε Προσωπική και Επαγγελματική ασφαλιστική ανάγκη.


     210 3230707 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • SKYLINE INSURANCE

    SKYLINE INSURANCE

    Η Skyline Insurance προσφέρει από το 2004 τις καλύτερες τιμές για ασφάλιση αυτοκινήτου, από όλες τις κορυφαίες εταιρείες ασφαλίσεων στην Ελλάδα.
     2105777595 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • NOS Insurance

    NOS Insurance

    Το όνομα NOS σημαίνει ΕΜΕΙΣ και αποτυπώνει τη σχέση με την οποία συνδέονται οι συνεργάτες και οι πελάτες μαζί μας, εκπροσωπώντας την εταιρεία QEL (Qatar Insurance Company Europe LTD).

     210 9309300 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

  • THINK GARAGE

    THINK GARAGE

    Τα εργαλεία της Topdon μπορείτε να τα βρείτε στην ελληνική αγορά μέσω της Thnik Garage, η οποία τα αντιπροσωπεύει. ​Η Τhink Garage από το 1998 δραστηριοποιείται στον χώρο του αυοτκινήτου και συγκεκριμένα στον τομέα της συμβουλευτικής.
     2105696990 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • CADENCE HELLAS

    CADENCE HELLAS

    Στο κατάστημα της Cadence Hellas θα βρείτε αξεσουάρ τελευταίας τεχνολογίας και υψηλής ποιότητας, όπως ενισχυτές, ηχεία, συναγερμούς, multimedia και συστήματα ασφαλείας. Επίσης θα βρείτε μπαταρίες και λάμπες φωτισμού led, hid και hid xenon.
     2104636275 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ELPARTS

    ELPARTS

    Στην elparts.gr θα βρείτε μίζες - δυναμό και όλα όσα χρειάζεστε για την επισκευή τους. Όλα φυσικά είναι εξαιρετικής ποιότητας και κατασκευής και στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς. 
     2352061220 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • AUTOPLANET

    AUTOPLANET

    Στην AutoPlanet θα βρείτε αυτό που χρειάζεστε για το αυτοκίνητό σας. Ανταλλακτικά, μπαταρίες, λιπαντικά, υαλοκα/στήρες, φώτα και άλλα αξεσουάρ. Μπείτε στο autoplanet.gr και πάρτε έκπτωση 30% σε όλες τις λάμπες, όπως και υαλοκαθαριστήρες έως και 24% φθηνότερα.

     2118000881 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΑΒΡΑΑΜ-ΤΣΑΜΚΟΣΟΓΛΟΥ

    ΑΒΡΑΑΜ-ΤΣΑΜΚΟΣΟΓΛΟΥ

    11972U2500CX για την Η7 με τιμή 54,50
    11342U2500CX για την Η4 με τιμή 56,00
     210 5576392 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • Autospark

    Autospark

    Προϊόντα κορυφαίας ποιότητας. Λάμπες, αξεσουάρ, διακόπτες αισθητήρες και όχι μόνο. Χαμηλές τιμές, άμεση εξυπηρέτηση.  Πώληση χονδρική και λιανική.

     2310452220 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ