5 value for money θερινά ελαστικά

5 value for money θερινά ελαστικά

6007 Επισκέψεις στο άρθρο

Falken Sincera SN110, Toyo Proxes Comfort, Firestone Roadhawk, Dunlop Sport BluResponse και Nokian Wetproof. 5 θερινά ελαστικά που ξεχωρίζουν για την ικανότητα τους να ανταποκρίνονται εξαιρετικά σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα. Ας δούμε πιο αναλυτικά αυτή την Best Buy Shopping list.

ΕΛΑΣΤΡΑΚ ΑΕ

Τα θερινά ελαστικά είναι η κατηγορία που προτιμάται "κατά κόρον" (κυρίως) στους ελληνικούς δρόμους.  Όχι άδικα, αφού οι συνθήκες που επικρατούν συνήθως στις περισσότερες περιοχές της  χώρας μας, κατά την διάρκεια του χειμώνα, δεν είναι τόσο ακραίες, ώστε να κριθεί απαραίτητη η αλλαγή σε χειμερινά ή all season ελαστικά. 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Θερινά - Εξ-ασφαλίζουν με τις επιδόσεις τους, ξεχωρίζουν με την τεχνολογία τους

- Θερινά ελαστικά, για καλή απόδοση σε στεγνό & βρεγμένο
- Δυναμικό φρενάρισμα, δυναμική οδήγηση με το Falken Sincera
- Toyo Proxes Comfort, top επίπεδα σταθερότητας , A Wet
- Ήσυχη κύλιση – μειωμένη κατανάλωση. Dunlop Sport BluResponse

Όπως προδίδει το όνομα τους, τα θερινά ελαστικά είναι ιδανικά για τις συνθήκες που επικρατούν τους καλοκαιρινούς μήνες, προσφέροντας αξιόπιστο φρενάρισμα και κράτημα σε στεγνούς δρόμους. Ωστόσο είναι φτιαγμένα για να λειτουργούν εξαιρετικά και στο βρεγμένο οδόστρωμα. Μάλιστα, αυτό αποτελεί ένα σημαντικό κριτήριο για την επιλογή τους.  

Στην Best Buy Solution List που ακολουθεί θα βρείτε 5 ελαστικά που αξίζουν την προσοχή σας.

Falken Sincera SN 110

 Falken Sincera SN 110

  Το νέο αυτό ελαστικό είναι το αποτέλεσμα ενός διετούς εντατικού αναπτυξιακού προγράμματος από τους μηχανικούς της Falken. Χάρη στην επίπονη και σκληρή δουλειά τους δημιούργησαν ένα ελαστικό που πετυχαίνει διψήφια ποσοστά βελτίωσης στο δυναμικό φρενάρισμα και τη δυναμική οδήγηση σε σχέση με τον προκάτοχό του, το SINCERA SN832 ECORUN, ενώ παράλληλα υπερβαίνει τη διάρκεια ζωής και φθοράς αντίστοιχων προιόντων  -των λεγόμενων- premium μαρκών.

  To Falken Sincera SN 110 είναι σχεδιασμένο διεξοδικά σε κάθε πτυχή του σχήματος, της κατασκευής και των υλικών του, ώστε να μπορέσει να προσφέρει αυτά που υπόσχεται. Συγκεκριμένα το αεροδυναμικό πλευρικό τοίχωμα του, μειώνει τις αναταραχές που δημιουργούν αντίσταση αέρα, ώστε να προσφέρεται οικονομία καυσίμου. 

  Τα ημισφαιρικά πλευρά σε όλο το μοτίβο του πέλματος εξασφαλίζουν ομοιόμορφη πίεση και επαφή με το οδόστρωμα για τη μείωση της τριβής και τη βελτίωση της χιλιομετρικής απόδοσης. Επιπλέον, η κλειστή αυλάκωση στους ώμους του ελαστικού, προσφέρει λιγότερη παραμόρφωση τους, με αποτέλεσμα να μειώνεται η απόσταση του φρεναρίσματος.

  Τέλος, ο εύκαμπτος πυρήνας στο κέντρο του ελαστικού διατηρεί τη διαμήκη δυσκαμψία των πλευρών για τη βελτίωση της σταθερότητας και της πρόσφυσης, ακόμη και στις κακές οδικές επιφάνειες που αρκετές φορές συναντά ο μέσος οδηγός  στο ελληνικό οδικό δίκτυο. 

  Όσον αφορά την γόμα του ελαστικού, για την δημιουργία του χρησιμοποιήθηκε η αξιόπιστη και αποδεδειγμένη διαδικασία σχεδίασης Advanced 4D-NANO της Falken. Αυτή η βέλτιστη ένωση από καουτσούκ προσφέρει άριστη πρόσφυση σε βρεγμένους και στεγνούς δρόμους, διατηρώντας παράλληλα σε μειωμένο επίπεδο τους ρυθμούς φθοράς του ελαστικού. 

   

  Toyo Proxes Comfort

  Toyo Proxes Comfort

   Το Proxes Comfort, σύμφωνα με τους υπευθύνους του σχεδιασμού του, αναπτύχθηκε στοχεύοντας να παρέχει κορυφαία επίπεδα σταθερότητας καθώς και μία άνετη, χαλαρή και απολαυστική καθημερινή οδήγηση. Στην πράξη δείχνει να το πετυχαίνει χάρη στο νέο σχεδιασμό πέλματος, που του προσφέρει: καλύτερο χειρισμό, μεγαλύτερο κράτημα αλλά και - βελτιωμένη απόδοση φρεναρίσματος, σε σχέση με το Proxes CF2. 

   Είναι σχεδιασμένο με την τεχνολογία Dynamic Taper της TOYO, η οποία βελτιώνει σημαντικά την πρόσφυση. Συγκεκριμένα οι σχισμές στους ώμους του δεν έχουν κατεύθυνση προς τα πάνω, όπως ήταν στο Proxes CF2, (που είχε δοκιμαστεί και σε δοκιμή ελαστικών επί ελληνικού εδάφους από το Autotriti TEST Center), αλλά διαγώνια αριστερά και δεξιά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται πιο ομοιόμορφη η παραμόρφωση του πέλματος, που πραγματοποιείται σε υψηλές ταχύτητες και στις στροφές.

   Στο πέλμα του, οι τέσσερις περιφερειακές αυλακώσεις ενισχύουν την αντίσταση στην υδρολίσθηση, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την απόδοση χειρισμού σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα. Επίσης, η σταθερότητα στις στροφές εξασφαλίζεται από τις πλευρές του ελαστικού, στο εξωτερικό τμήμα του πέλματος, ενώ παράλληλα η νέα σχεδιασμένη εσωτερική πλευρά του, ενισχύει το κράτημα στο βρεγμένο οδόστρωμα. ¶λλωστε δεν είναι τυχαίο ότι έχει αξιολoγηθεί με βαθμό Α στην πρόσφυση στο βρεγμένο στη Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ελαστικών.
    

   Firestone Roadhawk

   Firestone Roadhawk

    To Roadhawk της Firestone ανήκει στη μεσαία κατηγορία ελαστικών και έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την βέλτιστη απόδοση ακόμα και μετά από εκτεταμένη διάρκεια χρήσης, δηλαδή ακόμη και μετά από 20.000 χιλιόμετρα. Εκεί δηλαδή που άλλα ελαστικά αρχίζουν να χάνουν την απόδοσή τους, το Roadhawk υπόσχεται να προσφέρει κορυφαία πρόσφυση στο βρεγμένο οδόστρωμα και τις καλύτερες επιδόσεις στο φρενάρισμα σε στεγνό οδόστρωμα.
     
    Το ελαστικό αυτό απευθύνεται σε οδηγούς που πραγματοποιούν όλων των ειδών τις διαδρομές, δηλαδή κινούνται στην πόλη, στον αυτοκινητόδρομο, καθημερινά και με κάθε καιρική συνθήκη, σε οδηγούς που αναζητούν ένα ελαστικό που να αποδίδει μακροχρόνια σε οδικές συνθήκες, όπου η βροχή, η έντονη κυκλοφορία, το απότομο φρενάρισμα και η ταχύτητα σε αυτοκινητόδρομο αποτελούν μέρος της καθημερινής πραγματικότητας.

    Με το μοναδικό σχεδιασμό πέλματος και τις ειδικά αναπτυγμένες συνθέσεις γόμας, το Firestone Roadhawk έχει σχεδιαστεί για να παρέχει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ελέγχου στο βρεγμένο οδόστρωμα. 

    Μάλιστα, επιτυγχάνει την κορυφαία βαθμολόγηση ετικέτας "Α" για την πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα, ξεπερνώντας έτσι και πολλές μάρκες της premium κατηγορίας ελαστικών.
      
    Επιπλέον, η κατασκευή του χαρακτηρίζεται από ένα ελαφρύ σκελετό που βελτιώθηκε για χαμηλή αντίσταση κύλισης, προσφέροντας στους οδηγούς τη σιγουριά της χαμηλότερης κατανάλωσης καυσίμου.  
     

    Dunlop Sport BluResponse

    Dunlop Sport BluResponse

     Η Dunlop με το Sport BluResponse στόχευσε στο να συνδυάσει τις επιδόσεις με την μειωμένη κατανάλωση και φαίνεται να τα καταφέρνει. Πρόκειται για ένα premium θερινό ελαστικό που όπως προμηνύει και το όνομα του, χάρη στην σχεδίαση και την καινοτόμα γόμα του, προσφέρει μικρότερη αντίσταση κύλισης, χαμηλή αύξηση θερμοκρασίας και σημαντικά μειωμένη κατανάλωση.

     Τα αυλάκια του Sport BluResponse έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να ελαχιστοποιούν τον παραγόμενο θόρυβο κατά την κύλιση τους εξασφαλίζοντας ένα ήσυχο ταξίδι ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες. 

     Το μείγμα του είναι υψηλής περιεκτικότητας σε πολυμερή και υπόσχεται υψηλού επιπέδου πρόσφυση και κράτημα σε βρεγμένο οδόστρωμα.  Τα δύο μεγάλα κεντρικά αυλάκια στο πέλμα του, προκαλούν την μέγιστη δυνατή απομάκρυνση του νερού, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο υδρολίσθησης. Δικαιολογημένες απόλυτα οπότε οι πολύ καλές κριτικές που έχει λάβει για την απόδοση του στο βρεγμένο και το Α στον σχετικό δείκτη στην Ευρωπαϊκή ετικέτα ελαστικών (σε διάσταση 205/55/16).

     Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του Sport BluResponse είναι η πολύ-επίπεδη επιφάνεια του πέλματος η οποία εξασφαλίζει μεγαλύτερη σταθερότητα και βελτιωμένη επαφή με τον δρόμο, επιτρέποντας στο ελαστικό να ανταποκρίνεται γρήγορα και με ακρίβεια στις εντολές του οδηγού.
      

     Nokian Wetproof

     Nokian Wetproof

      Το νέο επαναστατικό ελαστικό Nokian Wetproof είναι ο …εχθρός της υδρολίσθησης. Προσφέρει ένα εξαιρετικό φρενάρισμα και κράτημα σε βρεγμένο οδόστρωμα κάνοντας την οδήγηση εύκολη και άνετη ακόμα και σε βροχερές μέρες. 

      Το πέλμα του ελαστικού χωρίζεται σε δύο λειτουργικές ζώνες. Αυτή η νέα τεχνολογία που ονομάζεται Dual Zone Safety προσφέρει έναν εξαιρετικό συνδυασμό απόδοσης σε στεγνό και βρεγμένο δρόμο.

       Η ζώνη ευστάθειας βρίσκεται στο εξωτερικό του ελαστικού και κάνει τους ελιγμούς εύκολους και σίγουρους, προσφέροντας σταθερότητα και καλό χειρισμό, ενώ η ζώνη ασφαλείας στο εσωτερικό βελτιώνει το κράτημα στο βρεγμένο και την αντίσταση στην υδρολίσθηση. 

      Η ένωση Aqua Hybrid προσφέρει επίσης πρόσθετη ασφάλεια για βροχερό καιρό. Η γόμα του είναι φτιαγμένη από καουτσούκ νέας γενιάς με προηγμένους τύπους πολυμερών και βελτιωμένη δομή πυριτίου παρέχοντας μειωμένη κατανάλωση καυσίμου.

       

      Κοινοποίησέ το »
      Σχολίασέ το »

      Eλαστικά αυτοκινήτου , Τιμές ελαστικών, Δόσεις , Premium Eλαστικά, Quality Ελαστικά, Discount Ελαστικά, Εμπορίες ελαστικών Αττικής, Bridgestone, Pirelli, Michelin, Hankook, Continental, Goodyear, Dunlop, Toyo, Yokohama, Cooper, General, Tire, Vredestein, Fulda, Falken, BFGoodrich, Lassa, Tristar, Insa, Turbo, Rotalla, Torque, Nankang, Imperial, Maxxis, Achilles, Aeolus, Alliance, Annaite, Antares, Aoteli, Aplus, Apollo, Aptany, Arivo, Atlas, Atturo, Austone, Autogreen, Autogrip, Avon, Barkley, Barum, Berlin , Tires, BFGoodrich, BKT, Blacklion, Blackstar, Bridgestone, Camac, Ceat, Centara, Chengshan, Coker, Comforser, Compasal, Compass, Continental, Cooper, CST, Dayton, Debica, Deli, Tire, Delinte, Diamond, Back, Diplomat, Double, Coin, Doublestar, Dunlop, Duraturn, Duro, EP, tyres, ESA, Tecar, Eurotyre, Event, Evergreen, Falken, Federal, Fedima, Firemax, Firestone, Fortuna, Fortune, Fulda, Fullrun, General, Tire, Gislaved, Giti, Goalstar, Goform, Goodride, Goodyear, Gremax, Grenlander, Gripmax, GT-Radial, Habilead, Haida, Hankook, Headway, Heidenau, Hifly, Hilo, Horizon, Imperial, Infinity, Insa, Turbo, Interstate, Journey, Tyre, Joyroad, Kama, Kapsen, Kelly, Kenda, Khefren, Kinforest, King, Meiler, Kings, Tire, Kingstar, Kleber, Kormoran, Kumho, Landsail, Lanvigator, Lassa, Laufenn, Leao, Lexani, Linglong, Mabor, Marshal, Mastersteel, Matador, Maxtrek, Maxxis, Mazzini, Meteor, Michelin, Milestone, Minerva, Mirage, Momo, Nankang, Neolin, Nexen, Nitto, Nokian, Nordexx, Nortenha, Novex, Onyx, Orium, Ovation, Pace, Paxaro, Petlas, Pirelli, Pneumant, Powertrac, Premiorri, Presa, Prestivo, Radar, Retro, Riken, Roadcruza, Roadhog, Roadmarch, Roadstone, Rockstone, Rosava, Rotalla, Routeway, Rovelo, Royalblack, Saetta, Sailun, Sava, Sebring, Security, Seiberling, Semperit, Silverstone, Sonar, Speedways, Sportiva, Star, Performer, Starco, Starfire, Starmaxx, Sumitomo, Sunfull, Sunitrac, Sunny, Sunwide, Superia, Syron, T-Tyre, Taurus, Tecnica, Three-A, Tigar, Toledo, Tomket, Torque, Tourador, Toyo, Tracmax, Trazano, TRI-ACE, Triangle, Tristar, Tyfoon, Unigrip, Uniroyal, VEE-Rubber, Viatti, Viking, Vitour, Voyager, Vredestein, Wanda, Wanli, Westlake, Windforce, Winrun, Yokohama, Zeetex, Zeta, Αναρτήσεις, Ζυγοστάθμιση, Ευθυγράμμιση, Ζάντες, Θερινά ελαστικά, All season ελαστικά, Suv ελαστικά, 4Χ4 ελαστικά, Runflat ελαστικά, Χειμερινά ελαστικά, 4 εποχών ελαστικά,195/50/15, 225/45/17, 195/55/16, 205/55/16.