Προστασία κινητήρα με λιπαντικά Petronas
Προστασία κινητήρα με λιπαντικά Petronas
 • Προστασία κινητήρα με λιπαντικά Petronas
 • Προστασία κινητήρα με λιπαντικά Petronas

Προστασία κινητήρα με λιπαντικά Petronas

6368 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι σύγχρονοι κινητήρες χρειάζονται λιπαντικά που μπορούν να ανταποκριθούν στις όλο και πιο αυξανόμενες απαιτήσεις τους. Τα τεχνολογικά προηγμένα λιπαντικά της Petronas καλύπτουν από επιβατικά με κινητήρες νέας γενιάς ως και επαγγελματικά βαρέως τύπου. Φυσικά κάθε όχημα χρειάζεται το δικό του τύπο. Διαβάστε και θα καταλάβετε.

Βρείτε το καλύτερο συνεργείο

ΑΥΓΕΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΩΝ. ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ

Ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης αποτελείται από πολλά μηχανικά μέρη, τα οποία με τη χρήση καταπονούνται αρκετά. Κάθε φορά που εμείς βυθίζουμε το γκάζι, όλο και περισσότερο αυξάνονται οι στροφές λειτουργίας του κινητήρα, και αυτά τα μέρη κινούνται όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα ανάμεσα τους να αναπτύσσονται τριβές, άρα και υψηλές θερμοκρασίες.

Σε αυτό το σημείο υπεισέρχεται ο κρίσμος ρόλος που παίζει ένα καλό λιπαντικό. Ο ρόλος του είναι πολυδιάστατος, μιας και εντός του κινητήρα κάνει διαφορετικές εργασίες. Το λιπαντικό εισχωρεί ανάμεσα στα μηχανικά μέρη για να μειώσει τις τριβές, άρα και να εμποδίσει την επικίνδυνη αύξηση της θερμοκρασίας, ενώ παράλληλα μειώνει και το θόρυβο από την επαφή των κινούμενων μερών.  

Τα λιπαντικά είναι ρευστές ή ημίρρευστες χημικές συνθέσεις υλικών και στοιχείων που όταν βρεθούν μεταξύ δύο κινούμενων επιφανειών μειώνουν τη μεταξύ τους αναπτυσσόμενη τριβή. Προέρχονται από την ανάμειξη βασικών ελαίων και χημικών προσθέτων σε συγκεκριμένες αναλογίες, φόρμουλες, που διασφαλίζουν τις απαιτήσεις των προδιαγραφών των κινητήρων και των μηχανημάτων που πρέπει να λιπάνουν. 

Oπως συμβαίνει σε όλες τις πτυχές της αυτοκινητοβιομηχανίας, έτσι και στον τομέα των λιπαντικών, η τεχνολογική εξέλιξη είναι συνεχόμενη. Στην αγορά έρχονται συνεχώς νέα προϊόντα, τα οποία συμβαδίζουν με τις ανάγκες των σύγχρονων κινητήρων. Επίσης υπάρχουν και εταιρίες που προσπαθούν να δώσουν το κάτι παραπάνω, δημιουργώντας λιπαντικά, που όχι μόνο φροντίζουν την υγεία του κινητήρα ενός αυτοκίνητου, αλλά φροντίζουν και για τις επιδόσεις του.
 

Κοινοποίησέ το »

4 σειρές λιπαντικών αυτοκινήτου με Premium υπογραφή της Petronas Lubricants

Η Petronas Lubricants, με παράδοση και τεχνογνωσία που ξεπερνά τα 90 χρόνια, έχει καταφέρει να βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων εταιριών παραγωγής λιπαντικών, δημιουργώντας προϊόντα για αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, επαγγελματικά αυτοκίνητα, γεωργικά μηχανήματα, μηχανήματα έργων και βιομηχανίες. 

Τα λιπαντικά της ξεχωρίζουν για την υψηλή τεχνολογία που διαθέτουν,  την ανώτερη ποιότητα, με την οποία κατασκευάζονται και για ότι βοηθούν, ώστε ο κινητήρας να είναι πάντα “υγιής” και να πετυχαίνει την μέγιστη απόδοση. Ας ρίξουμε μία  ματιά σε 4 σειρές λιπαντικών που παράγει.

Selenia, η best seller σειρά 

Ίσως είναι η πιο γνωστή σειρά λιπαντικών της Petronas. Eίναι λάδια υψηλής τεχνολογίας και παρέχουν τη μέγιστη προστασία στον κινητήρα σας με σεβασμό στις αυστηρότερες περιβαλλοντικές απαιτήσεις. 

Η επιτυχία τους αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι αρκετές εταιρίες κατασκευής αυτοκινήτων τα έχουν επιλέξει ως λιπαντικά πρώτης τοποθέτησης στα μοντέλα τους. Αναφορικά, τα Selenia είναι τα γνήσια λιπαντικά των Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia

Syntium, για κινητήρες νέας γενιάς

Η νέα αυτή σειρά δημιουργήθηκε από την εμπειρία που απέκτησε η Petonas, χάρη στην συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Formula One. 

Πληρούν όλες τις απαιτήσεις των κινητήρων νέας γενιάς φέροντας τις εγκρίσεις των μεγαλύτερων κατασκευαστών αυτοκινήτων. Τα λιπαντικά αυτά φέρουν ειδική τεχνολογία, που μειώνει την κατανάλωση καυσίμου και την κατανάλωση λιπαντικού προσφέροντας καθαρότερο κινητήρα και καλύτερες αποδόσεις. 
 

Arbor, ιδανικά για επαγγελματικά οχήματα

Πρόκειται για μία σειρά λιπαντικών, που είναι το αποτέλεσμα μακροχρόνιας έρευνας από την ομάδα σχεδιαστών της Petronas. 

Περιλαμβάνει λιπαντικά κινητήρα, συστημάτων μετάδοσης κίνησης, υδραυλικών, υγρά φρένων, γράσα και αντιψυκτικά υγρά συστήματος ψύξεως και είναι ιδανικά για επαγγελματικά οχήματα, γεωργικά μηχανήματα και μηχανήματα έργων νέας γενιάς. 

Urania, για επαγγελματικά οχήματα βαρέως τύπου

Άλλη μία σειρά  για επαγγελματικά αυτοκίνητα, τα λιπαντικά της οποία είναι σχεδιασμένα για να ανταποκρίνονται στις ακραίες απαιτήσεις όλων των επαγγελματικών οχημάτων βαρέως τύπου. 

Εγκρίνονται, πιστοποιούνται και χρησιμοποιούνται από τους πλέον επώνυμους διεθνώς κατασκευαστές. Αναπτύχθηκαν για να εξασφαλίζουν εξαιρετικές επιδόσεις στους πετρελαιοκινητήρες κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες λειτουργίας. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ

 • ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ (LUKOIL-ALESSO)

  ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ (LUKOIL-ALESSO)

  Τα λιπαντικά Lukoil είναι από τα λίγα λιπαντικά που διαθέτουν εγκεκριμένες πιστοποιήσεις των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών. Είναι λιπαντικά πρωτογενή με την πρώτη ύλη τους να προέρχεται από τη Ρωσία.
   2109569972 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • DYNAMIC KOTE

  DYNAMIC KOTE

  Η εταιρία Dynamic Kote ιδρύθηκε το 2012, με έδρα την Αθήνα και εξειδικεύεται στην παραγωγή και διάθεση λιπαντικών για οχήματα και μηχανήματα για τους κλάδους της βιομηχανίας και της ναυτιλίας.
   2130339110 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΜΟΥΣΑΚΙΑΝ

  ΜΟΥΣΑΚΙΑΝ

  Λιπαντικά Meganol!  Γνωστά για την εξαιρετική τους ποιότητα και την εκπληκτική απόδοση. Παρασκευάζονται με το πιστοποιημένο σύστημα ποιότητας DQS ISO 9001:2015. Υπερπληρούν τις προδιαγραφές των κατασκευαστών.
   2641400805 - 31370 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΤΟΨΗΣ Α.Ε.

  ΤΟΨΗΣ Α.Ε.

  TOPSYSTEM Services – ΤΟΨΗΣ Α.Ε.: Εμπορεία δεκάδων προϊόντων λιπαντικών για κάθε τύπο μηχανήματος. Διακινούνται προϊόντα  WEG lubricants, λιπαντικά RHEINOL της Γερμανικής εταιρείας SWD RHEINOL.

   2382021195 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • G-ENERGY

  G-ENERGY

  Η G-Energy παράγει υψηλής ποιότητας λιπαντικά για όλες τις ανάγκες και όλους τους τύπους οχημάτων. Όλα τα προϊόντα κατασκευάζονται στην Ευρώπη σύμφωνα με το σύστημα ποιότητας ISO και τα πρότυπα των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών παγκοσμίως.
  Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • FLOR OIL

  FLOR OIL

  FLOR OILΜεγάλη γκάμα λιπαντικών και ορυκτών προϊόντων, καλύπτουν όλες τις ανάγκες! Προτεραιότητα η προσφορά λιπαντικών εξαιρετικής ποιότητας που προστατεύουν κάθε μηχάνημα. 53 χρόνια συνεχούς έρευνας και επαναλαμβανόμενων ελέγχων σε κάθε προϊόν.
   2310684070 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • GAND OIL

  GAND OIL

  Η Gandoil δραστηριοποιείται με επιτυχία στον κλάδο της καλής συντήρησης οχημάτων και ειδικότερα στον κλάδο κατασκευής λιπαντικών. Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της παράγει ένα ευρύ φάσμα ποιοτικών λιπαντικών, που εξασφαλίζουν άριστη απόδοση & υψηλές επιδόσεις για κάθε είδους κινητήρα. 
   2104815123 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • BOSS LUBRICANTS

  BOSS LUBRICANTS

  Boss Lubricants: Λιπαντικά άριστης απόδοσης και υψηλών επιδόσεων για κάθε είδους κινητήρα υπερκαλύπτοντας τις αυστηρότερες προδιαγραφές των μεγαλύτερων κατασκευαστών.
   2221055842 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • MOTUS DXR

  MOTUS DXR

  Τα λιπαντικά DXR συντίθενται από πρωτογενή, υψηλής ποιότητας βασικό λάδι, ώστε να διατηρούν ιξώδες σταθερό κάτω από δύσκολες συνθήκες λειτουργείας των κινητήρων και των λοιπών εξαρτημάτων των οχημάτων. 
   13451 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΚΟΛΟΒΕΝΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

  ΚΟΛΟΒΕΝΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

  Η εταιρέια του κου. Κολοβέντσου Αθανάσιου μετρά σχεδόν 70 χρόνια εμπειρίας στην εμπορεία ανταλλακτικών αυτοκινήτου. Στο κατάστημα του στην Ελευσίνα θα βρείτε λάδια, λιπαντικά, πρόσθετα βενζίνης και υγρά ψυγείου αυτοκινήτων & φορτηγών Yacco αλλά και διάφορα εξαρτήματα. 
   2105547828 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • TRADE WIND

  TRADE WIND

  Η Trade Wind, κοντά σας από το 1976, δραστηριοποιείται στο χονδρεμπόριο λιπαντικών και χημικών με σκοπό την απόλυτη προστασία, επισκευή και συντήρηση του κινητήρα του αυτοκινήτου σας. Το ηλεκτρονικό της κατάστημα καλύπτει πελάτες σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό
   2104111569 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ