Προστασία κινητήρα με λιπαντικά Petronas
Προστασία κινητήρα με λιπαντικά Petronas
  • Προστασία κινητήρα με λιπαντικά Petronas
  • Προστασία κινητήρα με λιπαντικά Petronas

Προστασία κινητήρα με λιπαντικά Petronas

4676 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/2/2022

Οι σύγχρονοι κινητήρες χρειάζονται λιπαντικά που μπορούν να ανταποκριθούν στις όλο και πιο αυξανόμενες απαιτήσεις τους. Τα τεχνολογικά προηγμένα λιπαντικά της Petronas καλύπτουν από επιβατικά με κινητήρες νέας γενιάς ως και επαγγελματικά βαρέως τύπου. Φυσικά κάθε όχημα χρειάζεται το δικό του τύπο. Διαβάστε και θα καταλάβετε.

Βρείτε το καλύτερο συνεργείο

ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΗΛ. ΙΩΑΝΝΗΣ
KONCars - ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΑΘ. ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης αποτελείται από πολλά μηχανικά μέρη, τα οποία με τη χρήση καταπονούνται αρκετά. Κάθε φορά που εμείς βυθίζουμε το γκάζι, όλο και περισσότερο αυξάνονται οι στροφές λειτουργίας του κινητήρα, και αυτά τα μέρη κινούνται όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα ανάμεσα τους να αναπτύσσονται τριβές, άρα και υψηλές θερμοκρασίες.

Σε αυτό το σημείο υπεισέρχεται ο κρίσμος ρόλος που παίζει ένα καλό λιπαντικό. Ο ρόλος του είναι πολυδιάστατος, μιας και εντός του κινητήρα κάνει διαφορετικές εργασίες. Το λιπαντικό εισχωρεί ανάμεσα στα μηχανικά μέρη για να μειώσει τις τριβές, άρα και να εμποδίσει την επικίνδυνη αύξηση της θερμοκρασίας, ενώ παράλληλα μειώνει και το θόρυβο από την επαφή των κινούμενων μερών.  

Τα λιπαντικά είναι ρευστές ή ημίρρευστες χημικές συνθέσεις υλικών και στοιχείων που όταν βρεθούν μεταξύ δύο κινούμενων επιφανειών μειώνουν τη μεταξύ τους αναπτυσσόμενη τριβή. Προέρχονται από την ανάμειξη βασικών ελαίων και χημικών προσθέτων σε συγκεκριμένες αναλογίες, φόρμουλες, που διασφαλίζουν τις απαιτήσεις των προδιαγραφών των κινητήρων και των μηχανημάτων που πρέπει να λιπάνουν. 

Oπως συμβαίνει σε όλες τις πτυχές της αυτοκινητοβιομηχανίας, έτσι και στον τομέα των λιπαντικών, η τεχνολογική εξέλιξη είναι συνεχόμενη. Στην αγορά έρχονται συνεχώς νέα προϊόντα, τα οποία συμβαδίζουν με τις ανάγκες των σύγχρονων κινητήρων. Επίσης υπάρχουν και εταιρίες που προσπαθούν να δώσουν το κάτι παραπάνω, δημιουργώντας λιπαντικά, που όχι μόνο φροντίζουν την υγεία του κινητήρα ενός αυτοκίνητου, αλλά φροντίζουν και για τις επιδόσεις του.
 

Κοινοποίησέ το »

4 σειρές λιπαντικών αυτοκινήτου με Premium υπογραφή της Petronas Lubricants

Η Petronas Lubricants, με παράδοση και τεχνογνωσία που ξεπερνά τα 90 χρόνια, έχει καταφέρει να βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων εταιριών παραγωγής λιπαντικών, δημιουργώντας προϊόντα για αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, επαγγελματικά αυτοκίνητα, γεωργικά μηχανήματα, μηχανήματα έργων και βιομηχανίες. 

Τα λιπαντικά της ξεχωρίζουν για την υψηλή τεχνολογία που διαθέτουν,  την ανώτερη ποιότητα, με την οποία κατασκευάζονται και για ότι βοηθούν, ώστε ο κινητήρας να είναι πάντα “υγιής” και να πετυχαίνει την μέγιστη απόδοση. Ας ρίξουμε μία  ματιά σε 4 σειρές λιπαντικών που παράγει.

Selenia, η best seller σειρά 

Ίσως είναι η πιο γνωστή σειρά λιπαντικών της Petronas. Eίναι λάδια υψηλής τεχνολογίας και παρέχουν τη μέγιστη προστασία στον κινητήρα σας με σεβασμό στις αυστηρότερες περιβαλλοντικές απαιτήσεις. 

Η επιτυχία τους αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι αρκετές εταιρίες κατασκευής αυτοκινήτων τα έχουν επιλέξει ως λιπαντικά πρώτης τοποθέτησης στα μοντέλα τους. Αναφορικά, τα Selenia είναι τα γνήσια λιπαντικά των Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia

Syntium, για κινητήρες νέας γενιάς

Η νέα αυτή σειρά δημιουργήθηκε από την εμπειρία που απέκτησε η Petonas, χάρη στην συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Formula One. 

Πληρούν όλες τις απαιτήσεις των κινητήρων νέας γενιάς φέροντας τις εγκρίσεις των μεγαλύτερων κατασκευαστών αυτοκινήτων. Τα λιπαντικά αυτά φέρουν ειδική τεχνολογία, που μειώνει την κατανάλωση καυσίμου και την κατανάλωση λιπαντικού προσφέροντας καθαρότερο κινητήρα και καλύτερες αποδόσεις. 
 

Arbor, ιδανικά για επαγγελματικά οχήματα

Πρόκειται για μία σειρά λιπαντικών, που είναι το αποτέλεσμα μακροχρόνιας έρευνας από την ομάδα σχεδιαστών της Petronas. 

Περιλαμβάνει λιπαντικά κινητήρα, συστημάτων μετάδοσης κίνησης, υδραυλικών, υγρά φρένων, γράσα και αντιψυκτικά υγρά συστήματος ψύξεως και είναι ιδανικά για επαγγελματικά οχήματα, γεωργικά μηχανήματα και μηχανήματα έργων νέας γενιάς. 

Urania, για επαγγελματικά οχήματα βαρέως τύπου

Άλλη μία σειρά  για επαγγελματικά αυτοκίνητα, τα λιπαντικά της οποία είναι σχεδιασμένα για να ανταποκρίνονται στις ακραίες απαιτήσεις όλων των επαγγελματικών οχημάτων βαρέως τύπου. 

Εγκρίνονται, πιστοποιούνται και χρησιμοποιούνται από τους πλέον επώνυμους διεθνώς κατασκευαστές. Αναπτύχθηκαν για να εξασφαλίζουν εξαιρετικές επιδόσεις στους πετρελαιοκινητήρες κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες λειτουργίας. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ