Αυτά είναι 22 από τα καλύτερα ελαστικά που αγοράζουμε το 2022. Προϊόντα που, με τις τεχνολογικές καινοτομίες & τις επιδόσεις τους, συμβάλουν στην οδηγική απόλαυση μα κυρίως στην ασφαλή μετακίνηση

Αυτά είναι 22 από τα καλύτερα ελαστικά που αγοράζουμε το 2022. Προϊόντα που, με τις τεχνολογικές καινοτομίες & τις επιδόσεις τους, συμβάλουν στην οδηγική απόλαυση μα κυρίως στην ασφαλή μετακίνηση

22 από τα καλύτερα ελαστικά που αγοράζουμε το 2022

95776 Επισκέψεις στο άρθρο

Ελαστικά αυτοκινήτου. Μία δυναμική αγορά με πολλά, καλά Brands και προϊόντα. Προϊόντα απαραίτητα. Προϊόντα που, με τις τεχνολογικές καινοτομίες & τις επιδόσεις τους, συμβάλουν στην οδηγική απόλαυση μα κυρίως στην ασφαλή μετακίνηση. Ποιες μάρκες, ποια ελαστικά όμως θα τραβήξουν περισσότερο το ενδιαφέρον του κοινού το 2022; Ας δούμε.

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΕ

Το 2021 ήταν μία καλή χρονιά για την αγορά του αυτοκινήτου με τις πωλήσεις να έχουν παρουσιάσει άνοδο (παρά τα διεθνή προβλήματα παραγωγής-παραδόσεων). Ακόμη καλύτερη  αναμένεται να είναι η πορεία της αγοράς το 2022, σύμφωνα με τις προβλέψεις των ίδιων των εισαγωγικών. Σε αντίστοιχη τροχιά κινείται και η αγορά των ελαστικών που όχι μόνο βρίσκεται σε μία καλή φάση από πλευράς νέων καινοτόμων προϊόντων μα  είδε και μία σημαντική αύξηση στην πώληση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων το 2021 (κάτι που σημαίνει καλά νέα και για την αγορά ελαστικών).

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Ας δούμε όμως το αφιέρωμα μας σε ελαστικά αυτοκινήτου, για κάθε κατηγορία (θερινά, all season, για SUV και χώμα, spor και υψηλών επιδόσεων κοκ) που :

-διαθέτουν καινοτομίες – προηγμένη τεχνολογία κατασκευής
-ξεχωρίζουν σε επιδόσεις ασφάλειας
-κερδίζουν διακρίσεις στα Test ελαστικών
-είναι Value for money επιλογές

Κάθε μάρκα έχει το δικό της Βest seller ελαστικό (ή Best seller σειρά ελαστικών).  Aρκετά από αυτά είναι και καινούργια (ήρθαν και στην ελληνική αγορά πρόσφατα). 

Κάποια νέα μοντέλα, παρά τα όποια προβλήματα της διεθνούς παραγωγής ελαστικών και μεταφορών, έρχονται σύντομα και ήδη μας έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον. Στο «παιχνίδι» και τα EV-ready ελαστικά (η ηλεκτροκίνηση είναι «ήδη εδώ» και πέρασε από τα πρώτα «δειλά βήματα» σε …μεγαλύτερες δρασκελιές).

Στο αφιέρωμα μας αυτό, σας παρουσιάζουμε 22 από τα καλύτερα ελαστικά που αγοράζουμε το 2022 (τα Best sellers ή τα νέα ελαστικά κάθε μάρκας) και σας ενημερώνουμε για τα 5 νέα ελαστικά που αναμένουμε σύντομα (για τα οποία θα επανέλθουμε). Ελαστικά που μπορείτε να βρείτε διαθέσιμα και σε ανταγωνιστική τιμή σε επιλεγμένες Εμπορίες Ελαστικών.

 

Goodyear EfficientGrip Performance 2

Goodyear  EfficientGrip Performance 2

    Η Goodyear με το νέο ελαστικό EfficientGrip Performance 2 προσφέρει ακόμα περισσότερα χιλιόμετρα. Το νέο ελα¬στικό, διάδοχος του EfficientGrip Performance, εμπλουτίστηκε με καινοτόμες τεχνολογίες και ήρθε για να ικανοποι¬ήσει τους πλέον απαιτητικούς οδηγούς με ζάντες από 15'' έως 19'' που αναζητούν από τα ελαστικά τους υψηλή χιλι¬ομετρική απόδοση και ταυτόχρονα κορυφαίες επιδόσεις φρεναρίσματος σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα.

    Το θερινό ελαστικό με την υψηλότερη χιλιομε¬τρική απόδοση. Η απόδειξη βρίσκεται στη δοκι¬μή του ανεξάρτητου φορέα TUV, τα αποτελέσματα της οποίας μπορείτε να δείτε στο www.goodyear.gr. Το Goodyear EfficientGrip Performance 2 είναι σχεδιασμένο για να παρέχει επιδόσεις και ασφάλεια μακράς διαρκείας.

    Το νέο ελαστικό της Goodyear παρέχει μια εξαιρετικά εντυπωσιακή χιλιομετρική απόδοση, αυξημένη κατά 50% συγκριτικά με τον προκάτοχό του. Το πετυχαίνει χάρη στην τεχνολογία Mileage Plus Technology. Συγκεκριμένα η υψηλή ελαστικότητα και ευκαμψία του πέλματος βοηθάει στη μικρότερη φθορά του ελαστικού που προκαλείται από το τραχύ οδόστρωμα σε ένα εύρος θερμοκρασιών χωρίς κανέναν συμβιβασμό απόδοσης σε βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα. 
     

    Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6

    Goodyear  Eagle F1 Asymmetric 6

      Το νέο αυτό ελαστικό φέρει νέα τεχνολογία για τη βελτίωση της απόδοσης σε στεγνό οδόστρωμα, το φρενάρισμα και τον χειρισμό σε βρεγμένο οδόστρωμα. Είναι και EV-ready (ταιριάζει και στα Ηλεκτρικά). 
      Βελτιώνοντας την απόδοση στο στεγνό οδόστρωμα, το Eagle F1 Asymmetric 6 διαθέτει προσαρμοστικό σημείο επαφής με το οδόστρωμα και βελτιστοποιημένη καμπυλότητα για να προσαρμόζεται στις μεταβολές του φορτίου.

      Σε υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης, το σημείο επαφής του ελαστικού με το οδόστρωμα έχει ένα κανονικό αποτύπωμα, το οποίο αυξάνεται όταν ο οδηγός κάνει έναν ακραίο ελιγμό. Συνεπώς, το σημείο επαφής με το οδόστρωμα προσαρμόζεται στο στυλ οδήγησης και αυξάνεται ανάλογα με τις ανάγκες, προσφέροντας στον οδηγό μεγαλύτερη πρόσφυση και δυνατότητα αντίδρασης σε ακραίους ελιγμούς.

      Σε συνθήκες βροχής, το μείγμα του ελαστικού Eagle F1 Asymmetric 6 με καινοτόμο νέο σύστημα ρητίνης επιτρέπει στο ελαστικό να έχει περισσότερες μικρο-επαφές με την επιφάνεια του οδοστρώματος, προσφέροντας στους οδηγούς καλύτερη πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα.

      Bridgestone Turanza T005

      Bridgestone Turanza T005

        Η σειρά ελαστικών της Bridgestone, Turanza T005, έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με μία από τις σημαντικότερες αρχές της οδήγησης, την ασφάλεια στο υγρό και ολισθηρό οδόστρωμα.

        Κύριο χαρακτηριστικό του Τ005 της Bridgestone είναι η ιδιαίτερη σχεδίαση του πέλματος με το κατευθυντήριο σκάλισμα και την αισθητική των πλαϊνών. Πιο συγκεκριμένα, οι εγκοπές μεγάλου όγκου στον ώμο βελτιώνουν τη ροή του νερού, ενώ η βελτιστοποιημένη κατανομή των κενών στο κεντρικό τμήμα του μοτίβου διασφαλίζει την αποστράγγιση του νερού στην κεντρική επιφάνεια επαφής και άρα την καθυστέρηση εμφάνισης του φαινομένου της υδρολίσθησης (aquaplaning).

        Επίσης, η αυξημένη αντοχή του Τ005 στην παραμόρφωση χάρη στις συνδέσεις μεταξύ των μπλοκ του ώμου διασφαλίζει την ομοιόμορφη επαφή στους ώμους κατά το φρενάρισμα, αλλά και σε περιπτώσεις αλλαγής κατεύθυνσης, σε γρήγορες καμπές, ή κατά το προσπέρασμα. Με λίγα λόγια η μοναδική ενίσχυση από ατσάλι και άκαμπτο πολυεστέρα του Τ005 εξασφαλίζει άριστο χειρισμό και χαμηλότερη αντίσταση κύλισης, για μειωμένες εκπομπές CO2 και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου.
         

        Continental PremiumContact 6

        Continental PremiumContact 6

          Το PremiumContact 6 της Continental δημιουργήθηκε για να αντικαταστήσει σταδιακά τους πολύ δημοφιλείς προκατόχους του, ContiPremiumContact 5 & ContiSportContact 5, «γεφυρώνοντας» το κενό ανάμεσα στα ελαστικά υψηλής οδηγικής άνεσης και στα ελαστικά για σπορ οχήματα.   

          To θερινό ελαστικό της Continental ξεχωρίζει, όπως άλλωστε και οι προκάτοχοί του , για την εξαιρετική του απόδοση στο φρενάρισμα, ειδικά στο βρεγμένο. Αυτό οφείλεται στη νέα συνθετική γόμα "amorphous silica", η οποία προσφέρει μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος στο βρεγμένο, σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων. ¶λλωστε δεν είναι τυχαίο ότι το PremiumContact™ 6 πέτυχε top "A" βαθμολογία, για την πρόσφυσή του στο βρεγμένο στην Ετικέτα Ελαστικών EU.

          Πέρα από το φρενάρισμα το εν λόγω ελαστικό παίρνει άριστα και στην διάρκεια χρόνου ζωής, στην αντίσταση κύλισης και στην άνεση διαθέτοντας αντίστοιχες πρωτοποριακές βελτιώσεις . Το νέο «ευλύγιστο» σχέδιο πέλματος είναι κατασκευασμένο από μια νέα γόμα πολυμερούς, ανθεκτική στην τριβή και προσφέρει 15% βελτίωση στον ωφέλιμο χρόνο ζωής του ελαστικού, σε σύγκριση με τον προκάτοχό του και, την ίδια στιγμή, εσωτερικό και εξωτερικό θόρυβο ελαστικού/δρόμου, μειωμένο κατά 10%.
           

          Toyo Proxes CF2

          Toyo Proxes CF2

            Το Proxes CF2 καλύπτει πλήρως την κατηγορία των premium αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων καθώς αποτελεί την καλύτερη επιλογή για όσους οδηγούς επιθυμούν υψηλή απόδοση και ασφάλεια. Το Proxes CF2 αποτελεί επίσης, την καλύτερη επιλογή για όσους οδηγούς επιθυμούν υψηλή απόδοση και ένα ασφαλές ελαστικό για μεσαία οχήματα αλλά και οχήματα υψηλής ιπποδύναμης. 

            Έτσι το Proxes CF2 διακρίνεται για εξαιρετικές επιδόσεις φρεναρίσματος και άνετο χειρισμό. Βέλτιστη πρόσφυση και ευστάθεια (για αξιόπιστο φρενάρισμα σε υγρό και βρεγμένο οδόστρωμα). Χαμηλή εκπομπή θορύβου. Ευστάθεια και άνεση σε υψηλές ταχύτητες.
             
            Τα κύρια πλεονεκτήματα του Proxes CF2 είναι η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, το πολύ καλό κράτημα σε βρεγμένο οδόστρωμα και η υψηλότερη εξοικονόμηση καυσίμου. Επίσης χαρακτηρίζεται από την χαμηλή αντίσταση κύλισης με αποτέλεσμα την μειωμένη κατανάλωση σε καύσιμα αλλά και από τον χαμηλό θόρυβο προσφέροντας άνετη και ασφαλή οδήγηση. 
             

            Michelin CrossClimate 2

            Michelin CrossClimate 2

              Έχοντας τα στοιχεία του από το προηγούμενο ελαστικό CrossClimate+, το νέο CrossClimate 2  ι συνδυάζει χαρακτηριστικά θερινού και χειμερινού ελαστικού και υπόσχεται την εξαιρετική απόδοση φρεναρίσματος σε βρεγμένο και στεγνό, τον καλό χειρισμό και την μεγάλη διάρκεια ζωής, όπως ένα θερινό ελαστικό, καθώς και την άριστη πρόσφυση και πέδηση ενός χειμερινού ελαστικύ σε βροχή, χιόνι ή πάγο.

              Είναι σχεδιασμένο με έναν πρωτοποριακό συνδυασμό προηγμένων τεχνολογιών. Διαθέτει ένα νέας γενιάς μείγμα γόμας, που προσαρμόζεται, ανάλογα με τη θερμοκρασία του οδοστρώματος. Η τεχνολογία '' Steps on blocks'' βελτιώνει την πρόσφυση στο χιόνι, ενώ η κεκλιμένη ακμή των μπλόκ πέλματος V-Ramp αυξάνει την επιφάνεια επαφής με το οδόστρωμα για υψηλού επιπέδου φρενάρισμα στο στεγνό οδόστρωμα, ενώ οι εγκοπές σχήματος V είναι σχεδιασμένες για να απομακρύνουν το νερό και να διασφαλίζουν άριστο φρενάρισμα στο βρεγμένο οδόστρωμα. Χαρη στην τεχνολογία P-edge για βελτιωμένη πρόσφυση στο χιόνι. Η τεχνολογία MaxTouch Construction μεγιστοποιεί την επαφή με το οδόστρωμα, κατανέμοντας ομοιόμορφα τις δυνάμεις επιτάχυνσης, επιβράδυνσης και στροφής, προσφέροντας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. 
               

              Toyo Proxes Comfort

              Toyo Proxes Comfort

                Το Proxes Comfort, σύμφωνα με τους υπευθύνους του σχεδιασμού του, αναπτύχθηκε στοχεύοντας να παρέχει κορυφαία επίπεδα σταθερότητας καθώς και μία άνετη, χαλαρή και απολαυστική καθημερινή οδήγηση. 

                Αναλυτικότερα το Proxes Comfort είναι σχεδιασμένο με την τεχνολογία Dynamic Taper της TOYO, η οποία βελτιώνει σημαντικά την πρόσφυση. Συγκεκριμένα οι σχισμές στους ώμους του δεν έχουν κατεύθυνση προς τα πάνω, όπως ήταν στο Proxes CF2, (που είχε δοκιμαστεί και σε δοκιμή ελαστικών επί ελληνικού εδάφους από το Autotriti TEST Center), αλλά διαγώνια αριστερά και δεξιά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται πιο ομοιόμορφη η παραμόρφωση του πέλματος, που πραγματοποιείται σε υψηλές ταχύτητες και στις στροφές.

                Στο πέλμα του, οι τέσσερις περιφερειακές αυλακώσεις ενισχύουν την αντίσταση στην υδρολίσθηση, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την απόδοση χειρισμού σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα. Επίσης, η σταθερότητα στις στροφές εξασφαλίζεται από τις πλευρές του ελαστικού, στο εξωτερικό τμήμα του πέλματος, ενώ παράλληλα η νέα σχεδιασμένη εσωτερική πλευρά του, ενισχύει το κράτημα στο βρεγμένο οδόστρωμα. ¶λλωστε δεν είναι τυχαίο ότι έχει αξιολιγηθεί με βαθμό Α στην πρόσφυση στο βρεγμένο στη Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ελαστικών.
                 

                Falken ZIEX ZE310 ECORUN

                Falken ZIEX ZE310 ECORUN

                  Το Falken ZIEX ZE310 ECORUN είναι ένα καλοκαιρινό ελαστικό Premium Touring σχεδιασμένο για να τοποθετείται σε επιβατικά αυτοκίνητα. 

                  To βασικό του πλεονέκτημα είναι ο συνδυασμός υψηλού κρατήματος -τόσο σε στεγνό, όσο και σε υγρό οδόστρωμα- με πολύ χαμηλά επίπεδα φθοράς.  Ενσωματώνει την τεχνολογία ACP  (αυξάνει την ευστάθεια και την πιστότητα του ελαστικού στην κατεύθυνση εξασφαλίζοντας παράλληλα ομοιόμορφη φθορά για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των ελαστικών).

                  Στις διαστάσεις με πλάτος από 205 χλστ. και πάνω, ενσωματώνει 4 αυλακώσεις (αντί 3 στα στενότερα) για βέλτιστη αποβολή νερού και αντίσταση στην υδρολίσθηση (aquaplaning), ενώ η γόμα του διαθέτει 4D Nano Design technology για βελτιωμένη κατά 30% χιλιομετρική απόδοση σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. 

                  To νέο θερινό ελαστικό  Falken ZIEX ZE310 ECORUN είναι ο διάδοχος του Ziex ZE914 Ecorun, νικητή πολυάριθμων επάθλων από ανεξάρτητους οργανισμούς. 
                   

                  Falken SINCERA SN110

                  Falken SINCERA SN110

                    To Falken SINCERA SN110 διαθέτει premium χαρακτήρα και στόχο ευρεία γκάμα κατηγοριών και μοντέλων αυτοκινήτων. Έχει ήδη αξιολογηθεί με Α στην πρόσφυση στο βρεγμένο στην ευρωπαϊκή ετικέτα και σύμφωνα με την Falken θα προσφέρει άριστη ασφάλεια και μεγάλο προσδόκιμο ζωής. 

                    Είναι σχεδιασμένο διεξοδικά σε κάθε πτυχή του σχήματος, της κατασκευής και των υλικών του. Συγκεκριμένα το αεροδυναμικό πλευρικό τοίχωμα του, μειώνει τις αναταραχές που δημιουργούν αντίσταση αέρα, ώστε να προσφέρεται οικονομία καυσίμου.
                    Τα ημισφαιρικά πλευρά σε όλο το μοτίβο του πέλματος εξασφαλίζουν ομοιόμορφη πίεση και επαφή με το οδόστρωμα για τη μείωση της τριβής και τη βελτίωση της χιλιομετρικής απόδοσης. Η κλειστή αυλάκωση στους ώμους του ελαστικού, προσφέρει λιγότερη παραμόρφωση τους, με αποτέλεσμα να μειώνεται η απόσταση του φρεναρίσματος.

                    Διαθέτει γόμα σχεδιασμένη με τεχνολογία Advanced 4D-NANO της Falken. Αυτή η βέλτιστη ένωση από καουτσούκ προσφέρει άριστη πρόσφυση σε βρεγμένους και στεγνούς δρόμους, διατηρώντας παράλληλα σε μειωμένο επίπεδο τους ρυθμούς φθοράς του ελαστικού.  
                     

                    Dunlop Sport BluResponse

                    Dunlop Sport BluResponse

                      Η Dunlop με το Sport BluResponse στόχευσε ακριβώς σε αυτό, να συνδυάσει τις επιδόσεις με την μειωμένη κατανάλωση και φαίνεται να τα καταφέρνει.
                      Πρόκειται για ένα premium θερινό ελαστικό που όπως προμηνύει και το όνομα του, χάρη στην σχεδίαση και την καινοτόμα γόμα του, προσφέρει μικρότερη αντίσταση κύλισης, χαμηλή αύξηση θερμοκρασίας και σημαντικά μειωμένη κατανάλωση.

                      Τα αυλάκια του SportBluResponse έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να ελαχιστοποιούν τον παραγόμενο θόρυβο κατά την κύλιση τους εξασφαλίζοντας ένα ήσυχο ταξίδι ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες. 
                      Πέρα από την µ'πράσινη'' πλευρά του, τοSport BluResponse, φαίνεται να τα καταφέρνει εξίσου καλά και στον τομέα των επιδόσεων. Σύμφωνα με την Dunlop πετυχαίνει 2,8 μέτρα μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος στο βρεγμένο και 3 μέτρα μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος στο στεγνό σε σχέση πάντα με το Μ.Ο. των ανταγωνιστών. 
                       

                      Yokohama BluEarth-GT AE51

                      Yokohama BluEarth-GT AE51

                        Το  BluEarth-GT AE51 της Yokohama ήρθε ως διάδοχος του εμβληματικού BluEarth-A AE-50, ωστόσο έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του στην παγκόσμια αγορά, αφού επιλέχθηκε ως ελαστικό πρώτης τοποθέτησης στα καινούρια Toyota Prius, Mazda 3 και Lexus ES.

                        Το premium ελαστικό της ιαπωνικής εταιρίας διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που μπορεί να ζητήσει κάποιος από ένα ελαστικό. Σπορ απόδοση, καλή πρόσφυση σε στεγνό και βρεγμένο, οικονομία καυσίμου, αντοχή στη φθορά, αλλά και υψηλή οδηγική άνεση. Είναι η ιδανική επιλογή για τους οδηγούς που αρέσκονται στις μεγάλες αποστάσεις.

                        Μάλιστα οφείλει την εξαιρετική του απόδοση στο βρεγμένο, χάρη στο ασύμμετρο πέλμα του και στις ευρείες αυλακώσεις, οι οποίες είναι φτιαγμένες σε σχεδιασμό ζιγκ-ζαγκ. Ο σχεδιασμός αυτός προσφέρει και την μεγάλη οδηγική άνεση, αλλά και την υψηλή σταθερότητα. Παράλληλα, η άκαμπτη δομή  και ο τρόπος που είναι φτιαγμένο το προφίλ του εξασφαλίζουν τη ισορροπημένη κατανομή βάρους. 
                         

                        Maxxis Premitra HP5

                        Maxxis Premitra HP5

                          Το MAXXIS HP5 είναι ένα νέο σύγχρονο προϊόν που κατασκευάστηκε για να ικανοποιήσει τους μέσους καθημερινούς οδηγούς. Που όμως όταν ζητήσουν το κάτι παραπάνω από το ελαστικό αυτό θα μπορεί να τους το δώσει ακόμα και στα όρια της σπορ οδήγησης. 

                          Eίναι σχεδιασμένο για να προσφέρει υψηλά επίπεδα κρατήματος δίνοντας έμφαση στη χαμηλή αντίσταση κύλισης και στα χαμηλά επίπεδα θορύβου. 

                          Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του MAXXIS ΗP5 είναι η υψηλή απόδοση του σε υγρό και βρεγμένο οδόστρωμα, χωρίς όμως να υστερεί στο στεγνό. Είναι ένα προϊόν που δημιουργήθηκε από έναν μεγάλο κατασκευαστή ελαστικών που είναι ανήκει στο Τop Ten της παγκόσμιας αγοράς. Σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι ένα άριστο ελαστικό με πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής. 

                          Tο Maxxis Premitra HP5 κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις στο test ελαστικών του γερμανικού περιοδικού Auto Zeitung. Το τεστ διεξήχθη με 20 θερινά ελαστικά διάστασης 225/50 R17 με το Maxxis Premitra HP5 να κατατάσσεται στις υψηλότερες θέσεις της τελικής κατάταξης. 

                           

                          Cooper Discoverer® A/T3 Sport 2™

                          Cooper Discoverer® A/T3 Sport 2™

                            Κατασκευασμένο για οχήματα 4x4 και SUV, προσφέρει αποτελεσματική ισορροπία μεταξύ σταθερότητας στο δρόμο αλλά και σπουδαίων δυνατοτήτων  εκτός δρόμου.

                            Το Cooper Discoverer® A/T3 Sport 2™ έτοιμο να αντιμετωπίσει όλες τις εποχές και ικανό να ανταπεξέλθει σε σκληρές χειμερινές συνθήκες και ολισθηρές επιφάνειες. Διαθέτει πιστοποίηση 3PMSF (ThreePeakMountainSnowFlake) και M + S (Mud and Snow). 

                            Στα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του Cooper Discoverer® A/T3 Sport 2™ περιλαμβάνεται νέο μείγμα γόμας πέλματος που συμβάλλει στη βελτίωση της πρόσφυσης σε βρεγμένο οδόστρωμα κατά 3%, καθώς και σε αναβαθμισμένη ετικέτα «C» της ΕΕ για φρενάρισμα στο βρεγμένο - σε σύγκριση με τον προκάτοχό του - το Cooper Discoverer A / T3 Sport.

                            Εν τω μεταξύ, ο στιβαρός σχεδιασμός πέλματος και η νέας τεχνολογίας σύνθεση γόμας του ελαστικού παρέχουν βελτιωμένη αντοχή στις φθορές (κοψίματα-τρυπήματα).

                            H Cooper Tires κατάφερε να πετύχει όλα αυτά τα πλεονεκτήματα μετά από ένα εκτεταμένο πρόγραμμα δοκιμών στο Τεχνολογικό Πάρκο MIRA στο Ηνωμένο Βασίλειο και το εξειδικευμένο Κέντρο Δοκιμών Ελαστικών & Οχημάτων Cooper Tires στο Τέξας των ΗΠΑ. 
                             

                            Firestone Roadhawk

                            Firestone Roadhawk

                              To Roadhawk της Firestone είναι ένα touring ελαστικό με ευρεία εφαρμογή για όσους οδηγούς απαιτούν αξιόπιστες επιδόσεις με συνέπεια και διάρκεια. Αναλαμβάνει να μεταφέρει εσάς και τους δικούς σας με ασφάλεια στον προορισμό σας.     

                              Διαθέτει έναν νέο, πρωτότυπο σχεδιασμό πέλματος με ειδικά εξελιγμένη σύνθεση γόμας, κατασκευάστηκε για να υπερτερεί των βασικών ανταγωνιστών του, ως προς τις επιδόσεις του ΚΑΙ μετά τα 20.000 χλμ. 

                              διακρίνεται για την κορυφαία απόδοσή του στο κράτημα στο βρεγμένο και διαθέτει την κορυφαία βαθμολογία «Α» στην κατηγορία πρόσφυση στο βρεγμένο, βάσει της Ευρωπαϊκής ετικέτας. Μάλιστα ανεξάρτητες δοκιμές από τον TÜV SÜD απέδειξαν ότι το Roadhawk υπερτερεί των κύριων ανταγωνιστών του, ως προς τις επιδόσεις στο βρεγμένο και μετά τα 20.000 χλμ. Προσφέρει όμως και κορυφαίες επιδόσεις στο φρενάρισμα στο στεγνό, αφήνοντας μάλιστα τους αντιπάλους του να διανύσουν έως και τρία μέτρα μεγαλύτερη απόσταση, έως ότου τελικά  αυτά φρενάρουν. 
                               

                              Nokian Powerproof

                              Nokian Powerproof

                                Η Nokian Tires είναι ο βορειότερος κατασκευαστής ελαστικών στον κόσμο, παγκοσμίως αναγνωρισμένος για την τεχνογνωσία της στον τομέα των χειμερινών ελαστικών. Όμως τα τελευταία χρόνια, η φινλανδική μάρκα άλλαξε κατεύθυνση υποστηρίζοντας την ανάπτυξη των καλοκαιρινών της σειρών. 

                                Το Powerproof, είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς διαδικασίας ανάπτυξης που διήρκεσε τέσσερα χρόνια, η οποία χρησιμοποιεί την καλύτερη τεχνολογία της Nokian, ιδιαίτερα στον τομέα των υψηλών επιδόσεων. Συγκεκριμένα, διαθέτει την τεχνολογία «Dual Zone Safety» η οποία διατηρεί τη βέλτιστη επιφάνεια επαφής είτε σε βρεγμένο, είτε σε στεγνό οδόστρωμα. Για να προσφέρει ακρίβεια διεύθυνσης, το ελαστικό παρουσιάζει ακαμψία στην περιοχή των ώμων, ενώ χάρη στην τεχνολογία "Wet Safety Zone" απομακρύνει γρήγορα το νερό, μειώνοντας τον κίνδυνο υδρολίσθησης.

                                Το πέλμα του ελαστικού έχει αναπτυχθεί για απαιτητική χρήση και για να αντέχει τις δυνάμεις οχημάτων υψηλών επιδόσεων και σπορ αυτοκινήτων. Χρησιμοποιεί μια σύνθετη ένωση από καουτσούκ προσφέροντας συνέπεια στην απόδοση και ανθεκτικότητα. 

                                 

                                BFGoodrich Advantage

                                BFGoodrich Advantage

                                  Η BFGoodrich, στην επέτειο των 120 χρόνων ιστορίας της, ανανεώνει την γκάμα των καλοκαιρινών ελαστικών της με το BFGoodrich Advantage.

                                  Με βάση τα λεγόμενα της εταιρείας, τo νέo ελαστικo συνδυάζει  εξαιρετική πρόσφυση σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα και εξαιρετική οδική συμπεριφορά, χαμηλή αντίσταση κύλισης, άνετη εμπειρία οδήγησης και μεγάλη ευκολία χειρισμού.
                                   
                                  Οι εξαιρετικές επιδόσεις του, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, είναι αποτέλεσμα εκτεταμένης έρευνας τόσο στο πέλμα όσο και στο σχεδιασμό των αυτό-μπλοκαριζόμενων εγκοπών, που ελαχιστοποιούν την κίνηση των μπλοκ του πέλματος. Επιπλέον, διαθέτει αυξημένη ακαμψία στην γόμα του πέλματος, κάτι που προσφέρει η τεχνολογία των αυτό-μπλοκαριζόμενων εγκοπών. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι προσφέρει μειωμένη αντίσταση κύλισης και, επομένως, την κατανάλωση καυσίμου. 

                                  Με αυτές τις καινοτομίες, απέσπασε την κορυφαία βαθμολογία «Α» στην Ευρωπαϊκή ετικετογράφηση, για την πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα.  
                                   

                                  Vredestein Ultrac Satin

                                  Vredestein Ultrac Satin

                                    Ειδικά σχεδιασμένο για πολυτελή αυτοκίνητα και τύπου SUV, το νέο ελαστικό έχει ενσωματώσει την πλέον προηγμένη τεχνολογία, ενώ το ντιζάιν του επιμελήθηκε ο ιταλικός οίκος Giugiaro.

                                    Με την τάση για μεγαλύτερα αυτοκίνητα με ισχυρούς κινητήρες, να δείχνει αυτή τη στιγμή, ασταμάτητη, σε όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων (συμβατικά, υβριδικά, ηλεκτροκίνητα) και στο σύνολό τους, η Vredestein οδηγήθηκε σε πρωτοποριακές προσπάθειες για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων που θα συμβαδίζουν με αυτά τα νέα δεδομένα και τις βιώσιμες τεχνολογίες ελαστικών.

                                    Το νέο Vredestein Ultrac Satin λοιπόν, είναι ένα ελαστικό υψηλής απόδοσης με εξαιρετικές επιδόσεις στο δρόμο, αλλά ταυτόχρονα και με πιο «φιλική» σχέση με το περιβάλλον.
                                    Πιο συγκεκριμένα, προσφέρει εξαιρετικό κράτημα σε βρεγμένη επιφάνεια και μειωμένη αντίσταση κύλισης, με βελτιωμένη πρόσφυση και χαράξεις τύπου «Z», ενώ βοηθά παράλληλα, στη μείωση των εκπομπών CO2. 
                                     

                                    Hankook Ventus Prime 3

                                    Hankook Ventus Prime 3

                                      Το Ventus Prime 3 αποτελεί ένα από τα premium ελαστικά της Hankook για την ευρωπαϊκή αγορά και είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα. και έχει κατασκευαστεί για να προσφέρει ιδανική ισορροπία μεταξύ επιδόσεων, ασφάλειας, άνεσης και φιλικότητας προς το περιβάλλον.
                                      Το ελαστικό της Hankook διαθέτει γόμα σύνθεσης πυριτίου με υψηλό επίπεδο πρόσφυσης. Έτσι προσφέρει βελτιωμένο κράτημα σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα με χαμηλή αντίσταση κύλισης.  Το πέλμα του έχει εξαιρετική αντοχή χάρη στην ατέρμονη ενισχυτική ζώνη μεγάλου φάρδους, ενώ παράλληλα ο βελτιωμένος χειρισμός του (σε στεγνό και βρεγμένο) προσφέρεται εξαιτίας της φαρδιάς χαλύβδινης ζώνης και του πληρωτικού υλικού υψηλής ακαμψίας. Τα πλαϊνά είναι ενισχυμένα, για αυξημένη αντοχή με συνθετικό μετάξι υψηλής πυκνότητας. Τέλος το ατέρμονο μονόκλωνο χαλύβδινο σύρμα στεφάνης δίνει εξαιρετική κατευθυντικότητα και ευκολία στην τοποθέτηση. 

                                      Το πέλμα του είναι σχεδιασμένο με 4 κανάλια αποστράγγισης νερού, με αποτέλεσμα να μικραίνει η απόσταση φρεναρίσματος. Μάλιστα οι αυλακώσεις αυτές είναι λοξοτομημένες με τέτοιο τρόπο,  ώστε να μειώνεται και η κατανάλωση καυσίμου. 
                                       

                                      Linglong Green-Max HP010

                                      Linglong Green-Max HP010

                                        Το Linglong Green Max HP010 ήρθε για να καλύψει τις απαιτήσεις των οδηγών που αναζητούν τις υψηλές επιδόσεις. 

                                        Έχει κατασκευαστεί με προηγμένο τεχνολογικά τρόπο και έχει υποβληθεί σε αυστηρούς ελέγχους ποιότητας σε κάθε στάδιο κατασκευής. Υπόσχεται καλό επίπεδο χειρισμού και χαμηλό επίπεδο θορύβου, ενώ παράλληλα προσφέρει χαμηλή αντίσταση κύλισης για καλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου και ενισχυμένη πρόσφυση σε υγρό οδόστρωμα 

                                        Σχεδιαστικά, το ελαστικό της Linglong διαθέτει μεγάλες περιφερειακές αυλακώσεις, ώστε να απομακρύνεται αποτελεσματικά το νερό, μειώνοντας τον κίνδυνο της υδρολίσθησης. 

                                        Τα μεγάλης γωνίας κεντρικά μπλοκ στο πέλμα του βελτιώνουν την πρόσφυση και την πλευρική σταθερότητα, όπως επίσης μειώνουν τον θόρυβο κύλισης στην οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο και παρέχουν εξαιρετική πρόσφυση σε στεγνό έδαφος και σίγουρο κράτημα.

                                        Γενικότερα, Green Max HP010 πληροί όλες τις απαιτήσεις και τα πρότυπα των ευρωπαϊκών αγορών και προσφέρει ταυτόχρονα πολύ καλή σχέση τιμής-απόδοσης. 
                                         

                                        Linglong Sport Master

                                        Linglong Sport Master

                                          Το Sport Master είναι ένα νέας γενιάς ελαστικό, που ανήκει στην σειρά Master της Linglong, που δημιουργήθηκε για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των οδηγών στην Ευρώπη. 

                                          Το UHP Sport Master ξεχωρίζει για τις εξαιρετικές του επιδόσεις, αλλά και για την εξαιρετική πρόσφυση στο βρεγμένο. Μάλιστα σε αυτό τον τομέα έχει να επιδείξει 17% βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα UHP ελαστικά της μάρκας, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την αξιολόγηση του στην ευρωπαϊκή ετικέτα ελαστικών, έχοντας τον βαθμό Α στην πρόσφυση στο βρεγμένο. 

                                          Σύμφωνα με την Linglong το Sport Master διαθέτει τα “γονίδια” των αγωνιστικών ελαστικών D1, με τα οποία η Linglong Tire Drift Team Orange κέρδισε δύο ετήσια πρωταθλήματα στο Ιαπωνικό Grand Prix D1 2020. 

                                          Συγκεκριμένα διαθέτει μία σειρά από τεχνολογίες της Linglong, όπως την τεχνολογία καταστροφής μεμβράνης και την τρίτης γενιάς φόρμουλα ρητίνης υψηλού ελέγχου και αντοχής στην υδρολίσθηση, που διασφαλίζει την πρόσφυση και το ασφαλές φρενάρισμα στο υγρό οδόστρωμα. Το πέλμα του είναι σχεδιασμένο για να ισορροπεί μεταξύ της πίεσης και της σταθερότητας, με αποτέλεσμα να διευρύνεται η επαφή του ελαστικού με το οδόστρωμα, προσφέροντας έτσι 3%  μεγαλύτερη πρόσφυση και κράτημα και 4% βελτιωμένο χειρισμό από την προηγούμενη γενιά.
                                           

                                          Avon ZX7

                                          Avon ZX7

                                            To εν λόγω ελαστικό της αγγλικής εταιρίας είναι σχεδιασμένο για μεσαία και μεγάλα SUVs και είναι το πρώτο ελαστικό υψηλής απόδοσης της Avon που προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση στο βρεγμένο, έχοντας λάβει την βαθμολογία A στην ευρωπαϊκή ετικέτα και χειρισμό. 

                                            Διαθέτει μεγάλες περιφερειακές αυλακώσεις, οι οποίες απομακρύνουν άμεσα το νερό από το σημείο επαφής το ελαστικού με το οδόστρωμα, έτσι ώστε να μειώνεται αισθητά ο κίνδυνος υδρολίσθησης , ενώ τα μεγάλα του "πλευρά" αυξάνουν την πρόσφυση και την απόκριση του τιμονιού την ώρα της οδήγησης.

                                            Το μοτίβο πέλματος του ZX7 διαθέτει τρισδιάστατες εγκοπές, οι οποίες παρέχουν τα ίδια οφέλη των αντίστοιχων παραδοσιακών εγκοπών, συμπεριλαμβανομένου του να ζεστάνουν το ελαστικό για να βελτιωθεί η πρόσφυση σε βρεγμένο, αλλά ταυτόχρονα περιορίζουν το ποσοστό κάμψης του μπλοκ στο πέλμα. 
                                            Μεταξύ των προηγμένων τεχνολογικών χαρακτηριστικών του ελαστικού είναι και οι γραμμές απόσβεσης θορύβου, οι οποίες βοηθούν στη διάσπαση του θορύβου που σχηματίζεται όταν το πέλμα του ελαστικού έρχεται σε επαφή με την επιφάνεια του δρόμου - επιτρέποντας μια πιο ήσυχη οδήγηση.
                                             

                                            Nexen N`blue HD Plus

                                            Nexen N`blue HD Plus

                                              To Nexen N`blue HD Plus είναι ένα ελαστικό υψηλής απόδοσης το οποίο ενσωματώνει έναν πολύ καινοτόμο σχεδιασμό για να προσφέρει εξαιρετικές ιδιότητες απόδοσης τόσο σε στεγνό, όσο και σε βρεγμένο οδόστρωμα. Για να το πετύχει έχει σχεδιαστεί με πολύ μεγάλη λεπτομέρεια. Συγκεκριμένα διαθέτει 4 περιμετρικές αυλακώσεις για να μπορεί να απομακρύνει άμεσα και αποτελεσματικά το νερό, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο της υδρολίσθησης. Οι ώμοι του παρουσιάζουν μεγάλη ακαμψία, γεγονός που επιτρέπει στον οδηγό να έχει άριστο χειρισμό, ενώ 3 κεντρικά μπλοκ στο πέλμα του βελτιώνει την σταθερότητα κατά την οδήγηση. Τέλος, διαθέτει και ειδικές πλευρικές αυλακώσεις που βοηθούν στην σταθερότητα στο βρεγμένο οδόστρωμα.

                                              Αναφορικά, λόγω της εξαιρετικής του συμπεριφοράς στο βρεγμένο οδόστρωμα, το  Nexen N`blue HD Plus έχει βαθμολογηθεί με Α στην πρόσφυση στο βρεγμένο στην Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ελαστικών
                                               

                                              Κοινοποίησέ το »
                                              Σχολίασέ το »

                                              προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΛΑΣΤΙΚΑ

                                              Eλαστικά αυτοκινήτου , Τιμές ελαστικών, Δόσεις , Premium Eλαστικά, Quality Ελαστικά, Discount Ελαστικά, Εμπορίες ελαστικών Αττικής, Bridgestone, Pirelli, Michelin, Hankook, Continental, Goodyear, Dunlop, Toyo, Yokohama, Cooper, General, Tire, Vredestein, Fulda, Falken, BFGoodrich, Lassa, Tristar, Insa, Turbo, Rotalla, Torque, Nankang, Imperial, Maxxis, Achilles, Aeolus, Alliance, Annaite, Antares, Aoteli, Aplus, Apollo, Aptany, Arivo, Atlas, Atturo, Austone, Autogreen, Autogrip, Avon, Barkley, Barum, Berlin , Tires, BFGoodrich, BKT, Blacklion, Blackstar, Bridgestone, Camac, Ceat, Centara, Chengshan, Coker, Comforser, Compasal, Compass, Continental, Cooper, CST, Dayton, Debica, Deli, Tire, Delinte, Diamond, Back, Diplomat, Double, Coin, Doublestar, Dunlop, Duraturn, Duro, EP, tyres, ESA, Tecar, Eurotyre, Event, Evergreen, Falken, Federal, Fedima, Firemax, Firestone, Fortuna, Fortune, Fulda, Fullrun, General, Tire, Gislaved, Giti, Goalstar, Goform, Goodride, Goodyear, Gremax, Grenlander, Gripmax, GT-Radial, Habilead, Haida, Hankook, Headway, Heidenau, Hifly, Hilo, Horizon, Imperial, Infinity, Insa, Turbo, Interstate, Journey, Tyre, Joyroad, Kama, Kapsen, Kelly, Kenda, Khefren, Kinforest, King, Meiler, Kings, Tire, Kingstar, Kleber, Kormoran, Kumho, Landsail, Lanvigator, Lassa, Laufenn, Leao, Lexani, Linglong, Mabor, Marshal, Mastersteel, Matador, Maxtrek, Maxxis, Mazzini, Meteor, Michelin, Milestone, Minerva, Mirage, Momo, Nankang, Neolin, Nexen, Nitto, Nokian, Nordexx, Nortenha, Novex, Onyx, Orium, Ovation, Pace, Paxaro, Petlas, Pirelli, Pneumant, Powertrac, Premiorri, Presa, Prestivo, Radar, Retro, Riken, Roadcruza, Roadhog, Roadmarch, Roadstone, Rockstone, Rosava, Rotalla, Routeway, Rovelo, Royalblack, Saetta, Sailun, Sava, Sebring, Security, Seiberling, Semperit, Silverstone, Sonar, Speedways, Sportiva, Star, Performer, Starco, Starfire, Starmaxx, Sumitomo, Sunfull, Sunitrac, Sunny, Sunwide, Superia, Syron, T-Tyre, Taurus, Tecnica, Three-A, Tigar, Toledo, Tomket, Torque, Tourador, Toyo, Tracmax, Trazano, TRI-ACE, Triangle, Tristar, Tyfoon, Unigrip, Uniroyal, VEE-Rubber, Viatti, Viking, Vitour, Voyager, Vredestein, Wanda, Wanli, Westlake, Windforce, Winrun, Yokohama, Zeetex, Zeta, Αναρτήσεις, Ζυγοστάθμιση, Ευθυγράμμιση, Ζάντες, Θερινά ελαστικά, All season ελαστικά, Suv ελαστικά, 4Χ4 ελαστικά, Runflat ελαστικά, Χειμερινά ελαστικά, 4 εποχών ελαστικά,195/50/15, 225/45/17, 195/55/16, 205/55/16.