H υποπίεση δημιουργεί υπερβολική κάμψη του σκελετού του ελαστικού, ενώ η υπερπίεση έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη πρόσφυση, η οποία και προκαλεί ανομοιόμορφη φθορά.

Προσέχουμε την… πίεσή μας

13461 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι συνέπειες και της υποπίεσης και υπερπίεσης των ελαστικών είναι καταστροφικές, αφού επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής των ελαστικών, όπως και την ελκτικότητα και το φρενάρισμα του αυτοκινήτου.
Όπως έχει παρουσιαστεί και αναλυτικά σε προηγούμενο τεύχος του Auto Τρίτη κατόπιν σχετικής μεγάλη δοκιμής μας, η κατανάλωση ενός οχήματος με λάθος αέρα στα ελαστικά μπορεί να αυξηθεί έως και 20%, κάτι που μεταφράζεται σε 5 γεμίσματα που πάνε στράφι κάθε χρόνο (κόστος πάνω από 230 ευρώ), ενώ το φρενάρισμα από τα 100 χλμ./ώρα αυξάνεται έως και 3,1 μέτρα!
Γίνεται λοιπόν αντιληπτό, ότι θα πρέπει να προσέχουμε τακτικά την πίεση των ελαστικών της, ώστε αυτή να βρίσκεται στα επίπεδα που προβλέπονται από τον κατασκευαστή.
Έχετε υπόψη μάλιστα, ότι η υποπίεση δημιουργεί υπερβολική κάμψη του σκελετού του ελαστικού, που καταλήγει σε υπερθέρμανση, αύξηση της αντίστασης στην κύλιση και πρόωρη φθορά, ενώ η υπερπίεση έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη πρόσφυση, η οποία και προκαλεί ανομοιόμορφη φθορά.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • + Στις συνομιλίες με τους ειδικούς των ελαστικών, προέκυψαν και αρκετά ακόμη ελαστικά με αξιοσημείωτες πωλήσεις, όπως τα Bridgestone Τuranza T001, Pirelli P-Zero, το Hankook Kinergy Eco K425, το Michelin CrossClimate 86H XL, το Vredestein Sportrac 5 και τα Continental Eco Contact 3, Premium Contact 5 και Viking.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  • Vagelis Konstantinidis

    Hankook Ventus prime σε 205 55 16 απίστευτα κρατήματα και βραβευμένο ως το καλύτερο ελαστικο σε αυτή την διάσταση. Γενικά Τα HANKOOK έχουν εξελιχθεί πολύ και πλέον είναι από τα κορυφαία ελαστικά στην αγορά και σε πολύ καλή τιμή

      19
  • Κωστας

    Μετα απο αρκετες δοκιμες σε αρκετα ελαστικα,προσωπικα,βαζω πρωτα,τα Continental. Ειναι για εμενα το πιο ολοκληρωμενο ελαστικο,και το καλυτερο στο φρεναρισμα που εχω δοκιμασει ποτε.Η διασταση μου ειναι 205/55R16.

      13

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΛΑΣΤΙΚΑ