Γυάλισμα - Κέρωμα αυτοκινήτου!
Γυάλισμα - Κέρωμα αυτοκινήτου!
Γυάλισμα - Κέρωμα αυτοκινήτου!
Γυάλισμα - Κέρωμα αυτοκινήτου!
  • Γυάλισμα - Κέρωμα αυτοκινήτου!
  • Γυάλισμα - Κέρωμα αυτοκινήτου!
  • Γυάλισμα - Κέρωμα αυτοκινήτου!
  • Γυάλισμα - Κέρωμα αυτοκινήτου!

Γυάλισμα - Κέρωμα αυτοκινήτου!

1471 Επισκέψεις στο άρθρο

Για να προστατέψεις το χρώμα του αυτοκινήτου σου από την οξείδωση και την αλλοίωση και για να διατηρείς λαμπερό το αμάξωμα, τότε το γυάλισμα και το κέρωμα του αυτοκινήτου είναι από τις απαραίτητες διαδικασίες περιποίησης.

SMALTOLIN S.A.
ΒΛΑΣΣΑΚΙΔΗΣ

Γυάλισμα αυτοκινήτου για ένα λαμπερό φινίρισμα!

Το γυάλισμα του αυτοκινήτου μπορεί να αναζωογονήσει τη βαφή και να μειώσει την εμφάνιση ανεπιθύμητων σημαδιών στο χρώμα. Ανάλογα φυσικά και με το εκάστοτε πρόβλημα, με το γυάλισμα του αυτοκινήτου μπορεί να αποκατασταθεί και πλήρως η εμφάνισή του αμαξώματος.  

Πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία γυαλίσματος, θα πρέπει να πλύνεις σχολαστικά το αυτοκίνητο και να βεβαιωθείς ότι δεν υπάρχει ίχνος ακαθαρσίας ή σκόνης στην επιφάνεια του αμαξώματος. 

Hint: Κάνε το καλύτερο πλύσιμο αυτοκινήτου μόνος σου. Ανακάλυψε πως ΕΔΩ
 

Κοινοποίησέ το »

Η επιλογή της κατάλληλης γυαλιστικής αλοιφής

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αξιολογήσεις την επιφάνεια του αμαξώματος, ώστε να προμηθευτείς την κατάλληλη αλοιφή γυαλίσματος. Αν παρατηρείς ελαφριές ατέλειες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία αλοιφή μικρογρατζουνιών. Για βαθύτερες ωστόσο ατέλειες, θα χρειαστείς μία πιο χονδρή αλοιφή. 

PRO TIP: Γυάλισε το αυτοκίνητο με αλοιφαδόρο! Το γυάλισμα του αυτοκινήτου με αλοιφαδόρο, μπορεί να απομακρύνει ένα μεγάλο μέρος ατελειών από το αμάξωμα όπως γρατζουνιές, αράχνες κ.α. Ακόμα και οι πιο βαθιές ατέλειες μπορούν να δείξουν καλύτερα μετά από το γυάλισμα με αλοιφαδόρο. Δες ΕΔΩ πως να κάνεις σωστά το γυάλισμα αυτοκινήτου με αλοιφαδόρο.
 

Τεχνικές και tips για το γυάλισμα του αυτοκινήτου

Το να χρησιμοποιήσεις την σωστή τεχνική, είναι σηματικό για να επιτύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

>> Δούλεψε την αλοιφή ώστε να «σπάει» σε μικρότερους λειαντικούς κόκκους. 
>> Για ένα επιτυχημένο γυάλισμα αυτοκινήτου, θα πρέπει να δουλέψεις την αλοιφή εωσότου γίνει διάφανη. 
>> Γυάλισε τμηματικά ανά επιφάνεια. 
>> Συμβουλέψου τις οδηγίες χρήσης του εκάστοτε προϊόντος για να βεβαιωθείς ότι θα εφαρμόσεις σωστά την γυαλιστιστική αλοιφή
 

Κέρωμα του αυτοκινήτου για σφράγιση του χρώματος

Η εφαρμογή του κεριού σε ένα πρόσφατα καθαρισμένο και γυαλισμένο όχημα, θα βοηθήσει στην προστασία του από κάθε είδους βρωμιάς και ακαθαρσιών, συμπεριλαμβανομένων των χυμών δένδρων, της σκόνης κ.α. Το κερί σχηματίζει ένα ομοιόμορφο στρώμα πάνω στο αμάξωμα ώστε να το προστατεύει και να διατηρεί τη λάμψη του. 
 

Ποιο είναι το καλύτερο κερί για το αυτοκίνητό σου;

Όπως επέλεξες την κατάλληλη γυαλιστική αλοιφή για το αυτοκίνητό σου, έτσι και κατά το κέρωμα του αυτοκινήτου, θα πρέπει να επιλέξεις το κερί που είναι κατάλληλο για τις ανάγκες του αμαξώματός σου έτσι ώστε να εξασφαλίσεις το απόλυτο κέρωμα του αυτοκινήτου
Κερί Carnauba: Οι περισσότεροι λάτρεις των αυτοκινήτων προτιμούν κεριά που έχουν ως βάση το κερί carnauba καθώς είναι από τα σκληρότερα φυσικά κεριά που προσφέρουν ένα βαθύ και λαμπερό αποτέλεσμα. 
Κερί πάστας: Τα κεριά που είναι σε μορφή πάστας, είναι τα δυσκολότερα ως προς τη χρήση, ωστόσο παρέχουν εξαιρετική προστασία για μεγαλύτερο διάστημα. 
Συνθετικό κερί: Τα συνθετικά κεριά αποτελούν επίσης μία καλή επιλογή καθώς παρέχουν ευκολία στην εφαρμογή και ανθεκτικότητα. 

Τεχνικές και tips για το κέρωμα του αυτοκινήτου
Προτίμησε να περάσεις την επιφάνεια του αμαξώματος με ένα λεπτό και ομοιόμορφο στρώμα κεριού. Κατόπιν εφάρμοσε το κερί τμηματικά ανά επιφάνεια για να βεβαιωθείς ότι δεν θα στεγνώσει προτού το τρίψεις. 

Πριν την εφαρμογή του κεριού είναι σημαντικό να ανατρέξεις στις οδηγίες χρήσης του εκάστοτε προϊόντος για να βεβαιωθείς ότι θα το χρησιμοποιήσεις σωστά. 

Εφάρμοσε το κερί σε ένα δροσερό και σκιερό μέρος καθώς το κερί θα στεγνώνει πολύ γρήγορα αν η επιφάνεια του αυτοκινήτου είναι ζεστή και δεν θα πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Ανακάλυψε στο autoplanet.gr κεριά και αλοιφές γυαλίσματος για να επιτύχεις το πιο άψογο φινίρισμα για το αυτοκίνητό σου εύκολα και απλά με σύμμαχό σου τα κατάλληλα προϊόντα
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ