Τα αυτοκίνητα σήμερα έχουν πλαστικά φανάρια, που ο ήλιος με τον καιρό τα κιτρινίζει.

Τα αυτοκίνητα σήμερα έχουν πλαστικά φανάρια, που ο ήλιος με τον καιρό τα κιτρινίζει.

Τα φανάρια πλέον μπορούν να είναι LED, αυτόματα, με τεχνολογία laser που κατεβάζει αυτόματα τη φωτεινότητα ώστε να μη τυφλώνει τους απέναντι, ενώ πλέον έχουν όποιο σχήμα επιθυμεί ο κατασκευαστής, αποτ

Τα φανάρια πλέον μπορούν να είναι LED, αυτόματα, με τεχνολογία laser που κατεβάζει αυτόματα τη φωτεινότητα ώστε να μη τυφλώνει τους απέναντι, ενώ πλέον έχουν όποιο σχήμα επιθυμεί ο κατασκευαστής, αποτελώντας μέρος της σχεδιαστικής φιλοσοφίας κάθε εταιρείας.

  • Τα αυτοκίνητα σήμερα έχουν πλαστικά φανάρια, που ο ήλιος με τον καιρό τα κιτρινίζει.
  • Τα φανάρια πλέον μπορούν να είναι LED, αυτόματα, με τεχνολογία laser που κατεβάζει αυτόματα τη φωτεινότητα ώστε να μη τυφλώνει τους απέναντι, ενώ πλέον έχουν όποιο σχήμα επιθυμεί ο κατασκευαστής, αποτ

Όσα θες να ξέρεις για το ξεθάμπωμα των φαναριών του αυτοκινήτου σου!

2779 Επισκέψεις στο άρθρο

- Τα αυτοκίνητα σήμερα έχουν πλαστικά φανάρια, που ο ήλιος με τον καιρό τα κιτρινίζει
- Υπάρχουν προϊόντα που γυαλίζουν τα φανάρια, συνήθως όμως ξανακιτρινίζουν
- Για μόνιμο αποτέλεσμα, θέλει γυαλόχαρτο & γυαλιστική κρέμα για φανάρια
- Στο τέλος, ένα πέρασμα με ειδικό βερνίκι, «σφραγίζει» το αποτέλεσμα.

INDASA Italia s.r.l. a socio unico
ΑΝΔΡΕΑΣ Δ. ΚΕΚΕΡΗΣ

Τα αυτοκίνητα σήμερα έχουν πλαστικά φανάρια, που ο ήλιος με τον καιρό τα κιτρινίζει

Τα αυτοκίνητα εξελίσσονται διαρκώς, με νέες τεχνολογίες, συστήματα ασφαλείας και υλικά τα οποία μειώνουν το βάρος και αυξάνουν την αποδοτικότητα. Τα φανάρια έχουν δεχθεί τρομερές αλλαγές τα τελευταία 30 χρόνια ως αποτέλεσμα όλων αυτών των εξελίξεων. Πλέον μπορούν να είναι LED, αυτόματα, με τεχνολογία laser που κατεβάζει αυτόματα τη φωτεινότητα ώστε να μη τυφλώνει τους απέναντι, ενώ πλέον έχουν όποιο σχήμα επιθυμεί ο κατασκευαστής, αποτελώντας μέρος της σχεδιαστικής φιλοσοφίας κάθε εταιρείας.

Αυτό σημαίνει πως τα νέα αυτοκίνητα πλέον χρησιμοποιούν φανάρια φτιαγμένα από πλαστικό, καθώς ο σχεδιασμός αλλά και η κατασκευή τους είναι πολύ πιο εύκολη και οικονομική σε σχέση με τα αντίστοιχα γυάλινα φανάρια. Το πρόβλημα (όπως λένε και οι Experts της Περιποίησης αυτοκινήτου), με τα πλαστικά φανάρια όμως είναι ότι με τον καιρό και την έκθεση στον ήλιο, το πλαστικό αλλοιώνεται από τις UV ακτίνες, αποκτώντας αυτή την κιτρινισμένη, «ηλιοκαμένη» όψη, η οποία όχι μόνο φαίνεται άσχημη, αλλά μειώνει και την αποδοτικότητα των φαναριών.

Υπάρχουν προϊόντα που γυαλίζουν τα φανάρια, συνήθως όμως ξανακιτρινίζουν

Φυσικά, στην αγορά υπάρχουν διάφορα προϊόντα τα οποία υπόσχονται να αφαιρέσουν την κιτρινίλα από τα φανάρια. Υπάρχουν και κάποια πιο «σπιτικά» κόλπα, όπως το κόλπο με την οδοντόβουρτσα και την οδοντόκρεμα, ή αυτό με την σόδα και το λεμόνι. Όντως, αυτά τα προϊόντα και τα κόλπα μπορούν να καθαρίσουν αποτελεσματικά τα φανάρια και να τα κάνουν να φαίνονται σαν καινούργια. Όμως, μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, τα φανάρια ξαναεκτίθενται στον ήλιο και σταδιακά ξανακιτρινίζουν. Και φτου από την αρχή.


Τα φανάρια πλέον μπορούν να είναι LED, αυτόματα, με τεχνολογία laser που κατεβάζει αυτόματα τη φωτεινότητα ώστε να μη τυφλώνει τους απέναντι, ενώ πλέον έχουν όποιο σχήμα επιθυμεί ο κατασκευαστής, αποτελώντας μέρος της σχεδιαστικής φιλοσοφίας κάθε εταιρείας.

Τα φανάρια πλέον μπορούν να είναι LED, αυτόματα, με τεχνολογία laser που κατεβάζει αυτόματα τη φωτεινότητα ώστε να μη τυφλώνει τους απέναντι, ενώ πλέον έχουν όποιο σχήμα επιθυμεί ο κατασκευαστής, αποτελώντας μέρος της σχεδιαστικής φιλοσοφίας κάθε εταιρείας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Για μόνιμο αποτέλεσμα, θέλει γυαλόχαρτο & γυαλιστική κρέμα για φανάρια

Υπάρχει όμως ένας εύκολος τρόπος να επισκευάσεις τα φανάρια σου σε ένα απόγευμα, αλλά και να τα «σφραγίσεις» προκειμένου να μην ξανακιτρινίσουν για αρκετό καιρό. Με χαρτοταινία αλλά και με εφημερίδες μασκάρεις την μπογιά γύρω από το φανάρι, για να την προστατεύσεις από ζημιές. Στη συνέχεια, παίρνεις ένα ψεκαστήρι με νερό, και μαζί με το γυαλόχαρτο ξεκινάς το τρίψιμο. Φροντίζεις το γυαλόχαρτο και το φανάρι να είναι διαρκώς βρεγμένα για να τα προστατέψεις από ζημιά. Αν τα φανάρια σου είναι ιδιαίτερα κίτρινα και θαμπά, ξεκίνα με πιο χοντρό γυαλόχαρτο, νούμερο 400. Αν όχι, ανέβα στο νούμερο 600. Θα νιώθεις ότι κάνεις βήματα πίσω, καθώς με το γυαλόχαρτο η επιφάνεια θα γίνει πιο θαμπή. Ουσιαστικά όμως «ξύνεις» και αφαιρείς την ηλιοκαμένη στρώση πλαστικού, αφήνοντας πίσω το φανάρι καθαρισμένο.

Μόλις τελειώσεις με το πιο χοντρό γυαλόχαρτο, στέγνωσε το φανάρι και επιθεώρησέ το. Θα πρέπει να είναι ολόκληρο θαμπό, αλλά όχι κιτρινισμένο. Στη συνέχεια ξαναβρέξε το φανάρι, πιάσε το αμέσως επόμενο γυαλόχαρτο (800 ή 1000) και συνέχισε το τρίψιμο. Στέγνωσε και ξαναδές το. Πρέπει να είναι λιγότερο θαμπό. Ξαναβρέξε το και συνέχισε με το επόμενο γυαλόχαρτο (2000 ή 3000). Τρίψε μέχρι να το δεις να είναι ελαφρώς θαμπό. Στέγνωσε και ξανατσέκαρε. Αν βρεις στην αγορά γυαλόχαρτο νούμερο 5000 κάνε ένα ακόμα πέρασμα με αυτό (φυσικά με βρεγμένο φανάρι), στέγνωσέ το και επιθεώρησέ το. Στο τέλος, πιάσε την γυαλιστική αλοιφή για τα φανάρια και κάνε ένα τρίψιμο, σύμφωνα με τις οδηγίες. Τα φανάρια θα πρέπει να είναι πεντακάθαρα, γυαλισμένα και λεία.

Στο τέλος, ένα πέρασμα με ειδικό βερνίκι, «σφραγίζει» το αποτέλεσμα

Αν όμως τα αφήσεις έτσι, το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά από 5-6 μήνες, αυτά θα ξαναθαμπώσουν. Για να «σφραγίσεις» το αποτέλεσμα, με το που τα γυαλίσεις με την αλοιφή, χωρίς να ξεμασκάρεις, στέγνωσε από νερό και πέρασέ τα 2 με 3 στρώσεις γυαλιστικό βερνίκι, ανθεκτικό στις ακτίνες UV. Με αυτόν τον τρόπο τα φανάρια θα δείχνουν πραγματικά σαν καινούργια, ενώ θα αντέχουν και για πολύ περισσότερο (ίσως και μέχρι το τέλος της ζωής του αυτοκινήτου).

Προφανώς υπάρχει πάντα η λύση των Experts της Περιποίησης και Φανοποιίας αυτοκινήτου, που με ένα χαμηλό αντίτιμο (γύρω στα 20 ευρώ ανά φανάρι) μπορεί να σε απαλλάξει από αλοιφές-γυαλόχαρτα και ώρα απασχόλησης.

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΑ

  • SMALTOLIN S.A.

    SMALTOLIN S.A.

    Η κύρια δράση της  Smaltolin A.E εντοπίζεται στο χώρο της βιομηχανίας με χρώματα ειδικών προδιαγραφών μακροχρόνιας και αντιδιαβρωτικής προστασίας μεταλλικών και τσιμεντένιων κατασκευών.
     210 6627280 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • HB BODY

    HB BODY

    Τομέας της HB BODY είναι τα προϊόντα βαφής αυτοκινήτου. Με ηγετική θέση στην ελληνική αγορά. Από τις εταιρείες της ελληνικής αγοράς που χαρακτηρίζονται “διαμάντια”. Εξάγει τα ποιοτικά προϊόντα της σε πολλές χώρες ανά τον πλανήτη.
     2310790000 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΚΕΚΕΡΗΣ

    ΚΕΚΕΡΗΣ

    Στο σύγχρονο φανοποιείο Kekeris μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας και να κάνετε Value for money Service αποκατάστασης του αυτοκινήτου σας.  Διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία στον κλάδο της επισκευής αυτοκινήτου, προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές  τιμές.
     2109969325 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • RS NANOTECHNOLOGY

    RS NANOTECHNOLOGY

    Το νέο προϊόν Nanodiamond της RS Nanotechnology προήλθε από μακρόχρονη τεχνολογική έρευνα και αποτελεί την δεύτερη γενιά και την εξέλιξη της γκάμας των ειδών Νανοτεχνολογίας, έχει την ικανότητα να προστατεύει ιδιαίτερα αποτελεσματικά τις επιφάνειες από κάθε είδους επιβλαβείς ρύπους και γρατσουνιές. Μετά την πρώτη κάλυψη, μπορεί να αυξηθεί το πάχος της με πρόσθετες στρώσεις.
     210 9766366 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΣΚΑΛΚΟΣ

    ΣΚΑΛΚΟΣ

    Στην εταιρία Skalkos θα βρείτε βαφές και προϊόντα επιδιόρθωσης και περιποίησης όπως αλοιφές, σφουγγάρια ή πανιά γυαλίσματος, αλλά και προϊόντα επιδιόρθωσης πλαστικών και φαναριών. Διαθέτει επίσης και όλα τα απαραίτητα εργαλεία, με τα οποία εξοπλίζεται ένα σύγχρονο φανοβαφείο.
     2102910512 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • AUTORADO

    AUTORADO

    Η AUTO RADO χρησιμοποιεί τη μέθοδο PDR που δεν απαιτεί βαφή των επισκευασμένων περιοχών. Η μέθοδος αυτή επαναφέρει το μέταλλο στην αρχική του κατάσταση χωρίς να επηρεάζεται το χρώμα. Επισκευάζει βαθουλώματα χωρίς στοκάρισμα ή πυράκτωση.
     6944275762 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΛΟΥΠΑΣΑΚΗΣ

    ΛΟΥΠΑΣΑΚΗΣ

    Η Loupasakis είναι μία σύγχρονη και πλήρης κάθετη μονάδα εξυπηρέτησης αυτοκινήτων. Στις εγκαταστάσεις της θα βρείτε λύσεις για service, φανοποιία, βαφές, ελαστικά, αναρτήσεις, ευθυγραμμίσεις και ανταλλακτικά 
      2109937529 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία

    ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία

    Εισαγωγή και εμπορία χρωμάτων αυτοκινήτων από την εταιρεία ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία, προϊόντα στεγανοποίησης, λείανσης, γυάλισμα, προσωπική προστασία. Με εγγύηση στην καλύτερη ποιότητα και τις χαμηλότερες τιμές.
      210-3462774 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΛΙΒΑΣ

    ΛΙΒΑΣ

    Στις εγκαταστάσεις του φανοποιείου Livas πραγματοποιούνται αναρίθμητες εργασίες φανοποιείου σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Μπορείτε να επισκευάζετε το αυτοκίνητο σας, να φροντίσετε το χρώμα του ή και να το καθαρίσετε με βιολογικό καθαρισμό.
     2102383353 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • GOLDEN CARE

    GOLDEN CARE

    Η εταιρία GOLDEN CARE ειδικεύεται στον καθαρισμό και περιποίηση του αυτοκινήτου σας και στην συντήρηση του χρώματος του από γρατζουνιές. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί προϊόντα της Williams Racing & Scholl Concepts  
     2105988586 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • AUTO COLOR

    AUTO COLOR

    Η Auto Color δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον χώρο της επισκευής και συντήρησης των επαγγελματικών και Ι.Χ. αυτοκίνητων από το 1977, με άξονα την ποιότητα επισκευής , με επαγγελματίες μηχανικούς και φανοποιούς.
     2102810515 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • Akzo Nobel

    Akzo Nobel

    Μοναδική, ολοκληρωμένη τεχνολογία Colorvation. Μεγιστοποιεί την παραγωγικότητα και την κερδοφορία των φανοποιείων.  Το τέλειο ταίριασμα γρήγορα και αποτελεσματικά!  Η απόλυτη τεχνική επαναβαφής.
     2106220620 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ