Πόσα πλυσίματα καταστρέφουν το χρώμα;

Πόσα πλυσίματα καταστρέφουν το χρώμα;

13273 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι ειδικοί προτείνουν 2 πλυσίματα το μήνα. Αν λάβουμε υπόψη πως στην Ελλάδα ο μέσος όρος κατοχής ενός ΙΧ αυτοκινήτου είναι τα 7 χρόνια, τότε θα πλυθεί περίπου 168 φορές, πριν ο κάτοχος του προσπαθήσει να το πουλήσει ως μεταχειρισμένο.

HB BODY ABEE
AKZO NOBEL COATINGS Α.Ε.

Μετά από 168 πλυσίματα, μήπως έχει «χάσει την λάμψη του» ; Μήπως αυτό επηρεάσει και την μεταπωλητική του αξία ; Ποια είναι η χρυσή τομή μεταξύ καθαριότητας και καλής συντήρησης ; Η αλήθεια είναι ότι το αυτοκίνητο σου είτε είναι καινούριο, είτε είναι παλιό αποτελεί ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο, το οποίο χρειάζεται την φροντίδα του. Όσον αφορά την εξωτερική του εικόνα, η πιο συχνή περιποίηση είναι το πλύσιμο. Μάλιστα για μερικούς αποτελεί ένα κομμάτι της εβδομαδιαίας ή μηνιαίας ρουτίνας τους, ενώ υπάρχουν και οι λεγόμενοι «μερακλήδες» που έχουν αναγάγει την διαδικασία σε… τελετουργία. Μήπως όμως το πολύ το πλύσιμο, μία φορά ακόμα και 2 φορές εβδομάδα, τού κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Κοινοποίησέ το »


4 συμβουλές για να μην τα «παίξει» η βαφή !

Το κομμάτι του αυτοκινήτου σου που «υποφέρει» από το πολύ πλύσιμο, είναι η βαφή. Ωστόσο όταν το πλένεις με τον σωστό τρόπο δεν πρόκειται να το χαλάσεις, όσο συχνά και αν το κάνεις.  Λάβε υπόψη σου τις πιο κάτω 4 συμβουλές:
  • Προτίμησε το πλύσιμο στο χέρι, ωστόσο αν θες να το πας σε ένα αυτόματο πλυντήριο, να διαλέγεις τους επαγγελματίες με υπηρεσίες 4 αστέρων που θα στο προσέξουν.
     
  • Να χρησιμοποιείς πάντα ειδικά σαπούνια και καθαρό νερό. Αν χρειαστεί κάποιο σημείο τρίψιμο, να το κάνεις  με ευγενικές κινήσεις και να χρησιμοποιείς μόνο σφουγγάρια ή πανιά από μικροϊνες για να αποφύγεις τις γρατζουνιές.
     
  • Στο στέγνωμα να σκουπίζεις πάλι με πανιά μικροϊνών. Στέγνωσε προσεκτικά, ώστε να μην αφήσεις κηλίδες νερού. Πάντα με μαλακές κινήσεις.
     
  • Ολοκλήρωσε το πλύσιμο περνώντας στο αυτοκίνητο σου μία στρώση κεριού ή προστατευτικού χρώματος.
Συνέχεια του άρθρου >>>

Κοινοποίησέ το »