Πρωτοβουλία της AkzoNobel για μείωση ρύπων στην επισκευή οχημάτων

Πρωτοβουλία της AkzoNobel για μείωση ρύπων στην επισκευή οχημάτων

1451 Επισκέψεις στο άρθρο

- Έκαναν εκδήλωση στην Ολλανδία που επικεντρώθηκαν στο περιβάλλον και στην προστασία του.
- Θέλουν να προωθήσουν την κυκλική ανακύκλωση των ανταλλακτικών που χρησιμοποιούν τα συνεργεία.
- Θέλουν να εκπαιδεύσουν και τις επιχειρήσεις αυτοκινήτων, ώστε να γίνουν βιώσιμες για το περιβάλλον.
- Στοχεύουν σε -50% στους συνολικούς ρύπους ως το 2030.

INDASA Italia s.r.l. a socio unico
AKZO NOBEL COATINGS Α.Ε.

Η AkzoNobel έχει ξεκινήσει συνεργατικά μια καινοτόμο προσέγγιση στην πρόκληση της μείωσης του άνθρακα στον κλάδο επισκευής οχημάτων, μαζί με στρατηγικούς εταίρους από όλη την αλυσίδα αξίας.
 
Μια εμπνευσμένη 24ωρη εκδήλωση – η οποία ολοκληρώθηκε στις 22 Νοεμβρίου στο ¶μστερνταμ της Ολλανδίας – στα πλαίσια της οποίας δημιουργήθηκαν πολλές ομάδες διερεύνησης υψηλής επίδρασης, οι οποίες επικεντρώθηκαν σε τρία βασικά θέματα: ενεργειακή μετάβαση, αποδοτικότητα διεργασιών και κυκλικές λύσεις.


Οι συμμετέχοντες – συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων από την Allianz, Arval, Boekhorst Autoschade, Centro Zaragoza, Den Elzen Autoschade, Europcar Mobility Group, Grupo Velasco, Toyota και The Vella Group – συμφώνησαν να συμμετάσχουν στην επόμενη φάση, η οποία θα τους οδηγήσει περαιτέρω προς την επίτευξη των στόχων τους για μείωση του άνθρακα.


Για παράδειγμα, μία από τις έξι ομάδες διερεύνησης θα προσπαθήσει να βελτιστοποιήσει και να προσαρμόσει τα εγχειρίδια επισκευής για τα φανοβαφεία σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η επισκευασιμότητα και η κυκλικότητα.  Μία άλλη θα εξετάσει τη δημιουργία μιας ακαδημίας για την εκπαίδευση των επιχειρήσεων αυτοκινήτων και επισκευής ώστε να γίνουν πιο βιώσιμες.
 

Σχολιάζοντας την εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση, ο Ignacio Román Navarro, Εμπορικός Διευθυντής της AkzoNobel για τη Vehicle Refinishes EMEA, αναφέρει: «Όλοι έχουμε φιλόδοξους στόχους όσον αφορά την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά είναι αδύνατο για οποιονδήποτε από εμάς να τους επιτύχει μεμονωμένα – η συνεργασία είναι ουσιώδους σημασίας. Ήταν λοιπόν φανταστικό να βλέπεις όλους να συγκεντρώνονται, να ανταλλάσσουν ιδέες και να δεσμεύονται να εξερευνήσουν από κοινού ό,τι είναι δυνατό. Ανυπομονώ να δω πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που προέκυψαν από αυτό το πρόγραμμα καθώς καταβάλλουμε προσπάθειες ώστε να επιταχυνθεί συλλογικά η διαδρομή της βιωσιμότητάς μας.
 
«Αυτή η εκδήλωση ήταν μια εξαιρετική αφετηρία για να εργαστούμε μαζί και να έχουμε απτή επίδραση στους στόχους μας. Είναι κάτι που απλά πρέπει να κάνουμε και ιδανικά, θα μπορέσουμε στην πορεία να μεταφέρουμε ό,τι κάνουμε και σε άλλες περιοχές, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν παρόμοιες προκλήσεις που θα κάνουν πραγματική διαφορά στην επίτευξη των φιλοδοξιών μας.»
 
O Carlo van de Weijer, Γενικός Διευθυντής του Eindhoven AI Systems Institute, ο οποίος ήταν ένας από τους κύριους ομιλητές της εκδήλωσης, προσθέτει: «Όταν αντιμετωπίζουμε μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, όπως η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να καινοτομούμε εάν θέλουμε να συμβάλλουμε στην επίλυση αυτών των ζητημάτων. Σημαίνει ότι ολόκληρη η αλυσίδα αξίας της επισκευής οχημάτων πρέπει να καταβάλλει περισσότερη προσπάθεια στην καινοτομία. Θα πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι οι αυριανές σημαντικές ανακαλύψεις ξεκινούν σχεδόν πάντα με αυτό που αρχικά φαινόταν σαν τρελή ιδέα του χθες.»
 
Η AkzoNobel έχει θέσει στόχους βιωσιμότητας βασισμένους στην επιστήμη για να μειωθούν κατά το ήμισυ οι εκπομπές άνθρακα σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας έως το 2030. Η επίτευξή τους θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη συνεργασία με τους εταίρους και στην αμοιβαία πρόκληση για την εύρεση καινοτόμων τρόπων προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι. Σύμφωνα με τον κο Navarro, αυτό ακριβώς θα προσπαθήσουν να επιτύχουν οι ομάδες εξερεύνησης.
 
«Έχουμε κάνει ένα πραγματικά ενθαρρυντικό ξεκίνημα», συνεχίζει. «Το επόμενο βήμα είναι η Ημέρα Ανακάλυψης τον Απρίλιο του επόμενου έτους, όπου οι ομάδες θα παρουσιάσουν πιθανές λύσεις και οι συνεργάτες μας θα εγγραφούν επίσημα για να είναι μέρος της φάσης υλοποίησης. Τότε αρχίζει η σκληρή δουλειά – όταν αρχίσουμε να κάνουμε ό,τι χρειάζεται να γίνει για να μειωθεί συλλογικά το αποτύπωμα άνθρακα, με βάση τις περιοχές εξερεύνησης που έχουμε ορίσει.»
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΒΑΦΕΣ - ΧΡΩΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

  • HB BODY

    HB BODY

    Τομέας της HB BODY είναι τα προϊόντα βαφής αυτοκινήτου. Με ηγετική θέση στην ελληνική αγορά. Από τις εταιρείες της ελληνικής αγοράς που χαρακτηρίζονται “διαμάντια”. Εξάγει τα ποιοτικά προϊόντα της σε πολλές χώρες ανά τον πλανήτη.
     2310790000 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • Akzo Nobel

    Akzo Nobel

    Μοναδική, ολοκληρωμένη τεχνολογία Colorvation. Μεγιστοποιεί την παραγωγικότητα και την κερδοφορία των φανοποιείων.  Το τέλειο ταίριασμα γρήγορα και αποτελεσματικά!  Η απόλυτη τεχνική επαναβαφής.
     2106220620 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • RS NANOTECHNOLOGY

    RS NANOTECHNOLOGY

    Το νέο προϊόν Nanodiamond της RS Nanotechnology προήλθε από μακρόχρονη τεχνολογική έρευνα και αποτελεί την δεύτερη γενιά και την εξέλιξη της γκάμας των ειδών Νανοτεχνολογίας, έχει την ικανότητα να προστατεύει ιδιαίτερα αποτελεσματικά τις επιφάνειες από κάθε είδους επιβλαβείς ρύπους και γρατσουνιές. Μετά την πρώτη κάλυψη, μπορεί να αυξηθεί το πάχος της με πρόσθετες στρώσεις.
     210 9766366 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • SMALTOLIN S.A.

    SMALTOLIN S.A.

    Η κύρια δράση της  Smaltolin A.E εντοπίζεται στο χώρο της βιομηχανίας με χρώματα ειδικών προδιαγραφών μακροχρόνιας και αντιδιαβρωτικής προστασίας μεταλλικών και τσιμεντένιων κατασκευών.
     210 6627280 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • GOLDEN CARE

    GOLDEN CARE

    Η εταιρία GOLDEN CARE ειδικεύεται στον καθαρισμό και περιποίηση του αυτοκινήτου σας και στην συντήρηση του χρώματος του από γρατζουνιές. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί προϊόντα της Williams Racing & Scholl Concepts  
     2105988586 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ