Εξαφάνισε μόνος σου τις γρατζουνιές

17469 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 31/3/2021

Μικρές χαρακιές μπορείς να τις εξαφανίσεις και μόνος σου. Δες πως.Ποια εργαλεία χρειάζονται
Πριν ξεκινήσεις, θα πρέπει να πλύνεις καλά το αυτοκίνητό σου ή το σημείο που θέλεις να επισκευάσεις από τη γρατζουνιά. Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι δύο μαλακά υφάσματα (μία παλιά φανέλα), ώστε να μη δημιουργήσεις επιπλέον γρατζουνιές στο χρώμα του αυτοκινήτου. Και τα δύο αυτά υφάσματα θα πρέπει να είναι καθαρά, αλλά και απολύτως στεγνά.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να προμηθευτείς μία αλοιφή για εξωτερικό γυάλισμα αυτοκινήτου, την οποία μπορείς να βρεις σε καταστήματα με αξεσουάρ αυτοκινήτου. Η αλοιφή αυτή καλό είναι να είναι επώνυμη, ώστε να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Προσοχή στη θερμοκρασία της λαμαρίνας
Πριν γυαλίσεις το αυτοκίνητο, θα πρέπει να έχεις φροντίσει να βρίσκεται ώρα σε σκιερό μέρος, ώστε η λαμαρίνα του να μην έχει αναπτύξει υψηλή θερμοκρασία. Η αλοιφή που θα επιλέξεις θα πρέπει να έχει λεπτή σύνθεση ώστε, κατά το γυάλισμα, να μην ταλαιπωρήσει το βερνίκι στο χρώμα του αυτοκινήτου.

Αν μία γρατζουνιά έχει αφαιρέσει τμήμα από το χρώμα του αυτοκινήτου, δεν πρέπει να επιμείνεις στο τρίψιμο γιατί μπορεί να προκαλέσεις μεγαλύτερη ζημιά στη γύρω επιφάνεια.

Βήμα βήμα η διαδικασία

1. Τοποθετείς μία σχετικά μικρή ποσότητα στο ένα από τα δύο υφάσματα. Μία αρκετά μεγάλη ποσότητα δε σημαίνει ότι θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα.


2. Εντοπίζεις τη γρατζουνιά και τρίβεις το σημείο αυτό κάνοντας κυκλικές κινήσεις για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Δε χρειάζεται να ασκήσεις υπερβολική δύναμη, διότι μπορεί να προκαλέσεις βαθούλωμα στη λαμαρίνα.

3.Με το δεύτερο και καθαρό ύφασμα καθαρίζεις την απλωμένη αλοιφή από το αμάξωμα, μέχρι να εξαφανιστούν εντελώς τα υπολείμματά της. Σε αυτό το βήμα, η διαδικασία πρέπει να γίνεται πάντοτε με το καθαρό ύφασμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός