Το αντισκωριακό σπρέι WD-40 καταστρέφει την μπογιά του αυτοκινήτου;
Το αντισκωριακό σπρέι WD-40 καταστρέφει την μπογιά του αυτοκινήτου;
 • Το αντισκωριακό σπρέι WD-40 καταστρέφει την μπογιά του αυτοκινήτου;
 • Το αντισκωριακό σπρέι WD-40 καταστρέφει την μπογιά του αυτοκινήτου;

Το αντισκωριακό σπρέι WD-40 καταστρέφει την μπογιά του αυτοκινήτου;

4117 Επισκέψεις στο άρθρο

- Το WD-40 διαλύει γράσα, βρωμιές και ξεκολλάει σκουριασμένες βίδες
- Πολλοί το χρησιμοποιούν και σαν… γυαλιστικό χρώματος!
- Κάποιοι το χρησιμοποιούν για να «σβήσουν» μικρές γρατζουνιές
- Καταστρέφει το κερί προστασίας του χρώματος, άρα καλύτερα να αποφεύγεται η χρήση του.

INDASA Italia s.r.l. a socio unico
ΑΝΔΡΕΑΣ Δ. ΚΕΚΕΡΗΣ

Το WD-40 διαλύει βρωμιά, σκουριά και γράσο

Το όνομα «WD-40» έχει γίνει στα αντισκωριακά ό,τι και η Coca Cola στα αναψυκτικά. Είναι άμεσα αναγνωρίσιμο, ακόμα και σε άτομα που δεν έχουν αγγίξει εργαλεία. Χρησιμοποιείται κυρίως για να ξεκολλάει πολυκαιρισμένες ή σκουριασμένες βίδες, καθώς η σύστασή του επιτρέπει τόσο την βαθιά διείσδυση στο σπείρωμα της βίδας, όσο και τον γρήγορο και εύκολο καθαρισμό της σκουριάς και της βρωμιάς μέσα της. Ως αποτέλεσμα, οι βίδες ξεβιδώνονται πολύ πιο εύκολα, με λιγότερο κόπο.

Πολλοί το χρησιμοποιούν και σαν… γυαλιστικό χρώματος!

Με τον καιρό όμως, πολλοί άρχισαν να χρησιμοποιούν το WD-40 και για άλλες χρήσεις, κυρίως για λίπανση σε μεντεσέδες, κλειδαριές, ή άλλες μεταλλικές επιφάνειες. Μία από τις πιο παράξενες όμως είναι ως… γυαλιστικό χρώματος!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Θεωρητικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο χρώμα, κυρίως για αφαίρεση γρατζουνιών

Θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι επειδή έχει διαλυτικές ιδιότητες, το WD-40 θα έκανε κακό στο φινίρισμα. Όμως, θεωρητικά, έχει κάποιες χρήσιμες ιδιότητες. Μπορεί να επαναφέρει οπτικά τη ζημιά στο χρώμα, ειδικά από μικρογρατζουνιές οι οποίες δεν έχουν διαπεράσει το βερνίκι. Δεν αντικαθιστά όμως το βερνίκι, καθώς δεν είναι μια μόνιμη λύση και με τον καιρό η γρατζουνιά θα επανέλθει.

 
Υπάρχει όμως μια άλλη ιδιότητα του WD-40, η οποία μπορεί να είναι πιο χρήσιμη. Το σενάριο έχει ως εξής: παρκάρεις το αυτοκίνητό σου το βράδυ και το πρωί το βρίσκεις «χτυπημένο», με την μπογιά του αυτοκινήτου που σε χτύπησε σαν «παράσημο». Το WD-40 μπορεί να αφαιρέσει αυτή τη στρώση μπογιάς, με αρκετή ευκολία και χωρίς να καταστρέψει την μπογιά. Σε τέτοια περίπτωση, αρκεί να ψεκάσεις το σημείο με μπόλικο WD-40 και να μείνει να μουλιάσει λίγο. Ένα πέρασμα με πανί μικροϊνών αρκεί για να διώξει το σημάδι, ενώ αν το σημάδι επιμένει, η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί, μέχρι να καθαρίσει πλήρως.

Καλύτερα είναι να αποφεύγεται, γιατί καταστρέφει το κερί του χρώματος.

Το WD-40 μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο χρώμα του αυτοκινήτου, καθώς δεν διαλύει το βερνίκι, Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείται ως «γυαλιστικό». Η έντονη μυρωδιά του WD-40 είναι δύσκολο να φύγει, ενώ οι λιπαρές ουσίες στο μίγμα μένουν στο χρώμα και λειτουργούν σαν μαγνήτης βρωμιάς. Μπορεί να ξεφορτώνεται μπογιές και μικρογρατζουνιές, όμως το αμάξωμα θα θέλει πολύ καλό πλύσιμο, ακόμα και μετά από μια μικρή βόλτα.
 
Παρότι δεν διαλύει το βερνίκι του οχήματος, το WD-40 θα καταστρέψει το προστατευτικό φιλμ κεριού, αποχρωματίζοντάς το και μειώνοντας τα επίπεδα προστασίας του. Το κερί είναι απαραίτητο για οποιονδήποτε νοιάζεται για την εμφάνιση και την προστασία του χρώματος του οχήματός του. Σε τέτοιες περιπτώσεις, καλό είναι το WD-40 να παραμένει στις βίδες και να μην πλησιάζει το χρώμα του αυτοκινήτου.

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΒΑΦΕΣ - ΧΡΩΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

 • GOLDEN CARE

  GOLDEN CARE

  Η εταιρία GOLDEN CARE ειδικεύεται στον καθαρισμό και περιποίηση του αυτοκινήτου σας και στην συντήρηση του χρώματος του από γρατζουνιές. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί προϊόντα της Williams Racing & Scholl Concepts  
   2105988586 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • Akzo Nobel

  Akzo Nobel

  Μοναδική, ολοκληρωμένη τεχνολογία Colorvation. Μεγιστοποιεί την παραγωγικότητα και την κερδοφορία των φανοποιείων.  Το τέλειο ταίριασμα γρήγορα και αποτελεσματικά!  Η απόλυτη τεχνική επαναβαφής.
   2106220620 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • HB BODY

  HB BODY

  Τομέας της HB BODY είναι τα προϊόντα βαφής αυτοκινήτου. Με ηγετική θέση στην ελληνική αγορά. Από τις εταιρείες της ελληνικής αγοράς που χαρακτηρίζονται “διαμάντια”. Εξάγει τα ποιοτικά προϊόντα της σε πολλές χώρες ανά τον πλανήτη.
   2310790000 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • RS NANOTECHNOLOGY

  RS NANOTECHNOLOGY

  Το νέο προϊόν Nanodiamond της RS Nanotechnology προήλθε από μακρόχρονη τεχνολογική έρευνα και αποτελεί την δεύτερη γενιά και την εξέλιξη της γκάμας των ειδών Νανοτεχνολογίας, έχει την ικανότητα να προστατεύει ιδιαίτερα αποτελεσματικά τις επιφάνειες από κάθε είδους επιβλαβείς ρύπους και γρατσουνιές. Μετά την πρώτη κάλυψη, μπορεί να αυξηθεί το πάχος της με πρόσθετες στρώσεις.
   210 9766366 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • SMALTOLIN S.A.

  SMALTOLIN S.A.

  Η κύρια δράση της  Smaltolin A.E εντοπίζεται στο χώρο της βιομηχανίας με χρώματα ειδικών προδιαγραφών μακροχρόνιας και αντιδιαβρωτικής προστασίας μεταλλικών και τσιμεντένιων κατασκευών.
   210 6627280 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ