Στην Ελλάδα τα φυσικό αέριο έχει ενταχθεί στον κτιριακό τομέα και στις μεταφορές, με τις βιομηχανίες, τις εμπορικές επιχειρήσεις αλλά και τον οικιακό τομέα να στρέφονται προς την οικονομική αυτή εναλλακτική λύση.

Η ΔΕΠΑ στην προσπάθεια να ανοίξει τον δρόμο της αεριοκίνησης στην χώρα μας λειτουργεί ήδη 5 πρατήρια FISIKON σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Συνεχίζονται τα έργα υποδομών

8067 Επισκέψεις στο άρθρο

Η δημιουργία των απαραίτητων υποδομών σε διεθνές επίπεδο για τη φυσική διασύνδεση του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου με τα συστήματα φυσικού αερίου γειτονικών χωρών εξακολουθεί να αποτελεί βασικό πόλο της στρατηγικής του ομίλου που εξυπηρετεί πολλαπλούς στόχους: ενισχύει την ασφάλεια τροφοδοσίας, τόσο της Ελλάδος, όσο και της ευρύτερης περιοχής, μέσω της διαφοροποίησης των πηγών προμήθειας, αλλά και της διαφοροποίησης των οδεύσεων του φυσικού αερίου προς τη Δύση. Προσφέρει, επίσης, έδαφος για την ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών προκειμένου, αφενός, η εταιρεία να δραστηριοποιηθεί εμπορικά στο εξωτερικό και, αφετέρου, μέσα από ανάλογες συνεργασίες, να αναζητήσει ευκαιρίες για καινοτόμες εφαρμογές στη χρήση του φυσικού αερίου στο εσωτερικό. 

Τέλος, επιτρέπει τη δραστηριοποίηση πολλών παικτών στον χώρο της ενέργειας με παράλληλη ανάπτυξη των συνθηκών ανταγωνισμού στην περιοχή, ώστε μακροπρόθεσμα να καθιερωθεί ένας αξιόπιστος και διεθνώς έγκυρος μηχανισμός καθορισμού τιμών με παράλληλη δυνατότητα ανάπτυξης δευτερογενούς αγοράς. 

Επιδίωξη του ομίλου είναι η προώθηση δραστηριοτήτων που θα διευκολύνουν την υλοποίηση των έργων του Νοτίου Διαδρόμου. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται στοχευμένες ενέργειες και επενδύσεις όπως είναι η κατασκευή του υποθαλάσσιου τμήματος του ελληνο-ιταλικού αγωγού και η σύσταση μεικτού επιχειρηματικού φορέα με τη συμμετοχή της ΔΕΠΑ, της Edison και της βουλγαρικής ΒΕΗ (Bulgarian Energy Holding) για την κατασκευή του ελληνο-βουλγαρικού αγωγού. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ