Η απόσβεση της τοποθέτησης του LPG κιτ πραγματοποιείται από τον πρώτο μόλις χρόνο, αφού το κέρδος σας διαμορφώνεται κοντά στα 700 ευρώ.

Σχεδόν 700 ευρώ ετησίως μένουν στην τσέπη

20703 Επισκέψεις στο άρθρο

Πλέον με την τιμή του υγραερίου κίνησης να διαμορφώνεται στα 0,66 ευρώ/λίτρο, παρουσιάζοντας το χαμηλότερο όριο των τελευταίων ετών, τα συνολικά έξοδα κίνησης περιορίζονται ετησίως σε λιγότερα από 1.000, για όσους φυσικά έχουν εγκαταστήσει σύστημα LPG. Ένας μέσος οδηγός διανύει σε ετήσια βάση περίπου 15.000 χιλιόμετρα και το αυτοκίνητο του παρουσιάζει μέση κατανάλωση 8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Επίσης, διευκρινίζουμε ότι, η συγκεκριμένη τιμή κατανάλωσης αυξάνεται κατά 15% περίπου στην περίπτωση του υγραερίου (δηλαδή διαμορφώνεται στα 9,2 λίτρα/100 χλμ.). Έτσι, για την κίνηση με υγραέριο, ο οδηγός του παραδείγματός μας, θα χρειαστεί σε ετήσια βάση 910 ευρώ, τη ίδια στιγμή που το κόστος κίνησης με αμόλυβδη διαμορφώνεται στα 1.596 ευρώ (τιμή βενζίνης 1,33 ευρώ/λίτρο). 
¶ρα, σε ετήσια βάση, το όφελος διαμορφώνεται στα 686 ευρώ. Δηλαδή, θα έχουμε αποσβέσει τα χρήματα που δώσαμε για την τοποθέτηση του κιτ υγραερίου στο αυτοκίνητό μας στο χρόνο πάνω και θα έχουμε βάλει και στην τσέπη, αφού η τοποθέτηση ενός κιτ LPG, όπως προείπαμε, ξεκινά από τα ακόμη και από τα 600 ευρώ για ένα 4κύλινδρο κινητήρα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)