Ξέρετε πως κάθε μετατροπή πρέπει να περνάει ΚΤΕΟ

Ξέρετε πως κάθε μετατροπή πρέπει να περνάει ΚΤΕΟ

19449 Επισκέψεις στο άρθρο

Πέρα από τους επαγγελματίες της αγοράς μιλήσαμε και τα ΚΤΕΟ, για ότι έχει να κάνει με τους ελέγχους που πρέπει να γίνονται μετά την εγκατάσταση του συστήματος.
Πιο συγκεκριμένα απευθυνθήκαμε στο
Ι.ΚΤΕΟ Car Control (Πέτρου Ράλλη 16, τηλ.: 210 34 22 100) και μιλήσαμε με τον Τεχνικό Διευθυντή κ. Μητροπία. «Κάθε αυτοκίνητο, στο οποίο έχει γίνει εγκατάσταση συστήματος υγραεριοκίνησης, οφείλει να ελεγχθεί σε ΚΤΕΟ, προκειμένου να εγκριθεί η διασκευή και να αποτυπωθεί και στην άδεια κυκλοφορίας του, η δυνατότητά του να χρησιμοποιεί και υγραέριο σαν καύσιμο.
Οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται στο ΚΤΕΟ είναι ουσιαστικοί, αναγκαίοι και χρήσιμοι.
Μπορούμε να τους διαχωρίσουμε σε δύο κατηγορίες:

Έλεγχος δικαιολογητικών: Ο έλεγχος αυτός είναι πολύ σημαντικός, γιατί με αυτόν διαπιστώνεται αν
α) τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι καινούργια και αμεταχείριστα και
β) το σύστημα που εγκαταστάθηκε έχει έγκριση τύπου στην χώρα μας, αν δηλαδή είναι αξιόπιστο και εγγυημένης ποιότητας.

Έλεγχος Εγκατάστασης: Με αυτόν τον έλεγχο, ελέγχεται όλο το σύστημα από πλευράς ασφαλείας. Αν δηλαδή η δεξαμενή έχει τοποθετηθεί σωστά, όσον αφορά στην θέση της αλλά και στη στήριξή της, αν υπάρχει περίπτωση διαφυγής αερίου στην καμπίνα των επιβατών, αν όλες οι σωληνώσεις είναι εγκατεστημένες με βάση τους κανόνες της τεχνικής και της ασφάλειας και αν υπάρχει διαρροή υγραερίου σε κάποιο σημείο της όλης εγκατάστασης.
Ταυτόχρονα ελέγχονται και όλα τα εξαρτήματα, αν είναι τα ίδια με αυτά που έχει καταγράψει ο εγκαταστάτης ότι τοποθέτησε. Σημαντικό ρόλο, παίζει ο έλεγχος της δεξαμενής, η οποία ελέγχεται όχι μόνο για τον όγκο της αλλά και για την ηλικία της.
Επίσης, μεγάλη σημασία, για τον ιδιοκτήτη του οχήματος, έχει και ο έλεγχος εκπομπών καυσαερίων που πραγματοποιούνται στο ΚΤΕΟ, κατά την καύση του υγραερίου. Αν η καύση δεν είναι σωστή, αυτό σημαίνει ότι η λειτουργία του κινητήρα του αυτοκινήτου, δεν έχει ρυθμιστεί με τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο και επομένως χρειάζεται επαναρύθμιση. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του ελέγχου, το ΚΤΕΟ αναλαμβάνει την αποστολή όλου του φακέλου του οχήματος στην αρμόδια διεύθυνση συγκοινωνιών, προκειμένου από αυτήν να παραλάβει ο ιδιοκτήτης του, την ανανεωμένη άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του».

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ