Με μία ρεαλιστική μέση κατανάλωση, η οποία αυξάνεται στις διακοπές, το όφελος από τη χρήση υγραερίου, εκτιμάται ότι μπορεί να φθάσει ακόμη και τα 250 ευρώ.

Με καλή συντήρηση κέρδος πάνω από 200 ευρώ στις διακοπές

13421 Επισκέψεις στο άρθρο

Το LPG ξεχωρίζει για την εξοικονόμηση χρημάτων που προσφέρει στους οδηγούς, η οποία μάλιστα μπορεί να «εκτιναχθεί» κατά τη διάρκεια των διακοπών, αρκεί να έχετε συντηρήσει σωστά το αυτοκίνητό σας, ώστε να αποδώσει στο μέγιστο βαθμό. Κι αυτό γιατί, κατά την περίοδο των διακοπών, πάντα τα χιλιόμετρα που διανύουμε καθημερινά είναι περισσότερα από αυτά που διανύουμε όσο βρισκόμαστε σε κάποιο αστικό κέντρο, που οι μετακινήσεις μας είναι σχεδόν οι ίδιες κάθε μέρα. Οι διαδρομές κάθε μέρα από και προς τις παραλίες, οι βόλτες στις γύρω περιοχές, αλλά και κυρίως το ίδιο το ταξίδι, αλλάζουν τα δεδομένα. Αν πάμε στον προορισμό μας μέσω του οδικού δικτύου της χώρας, τότε σίγουρα θα διανύσουμε πολλά περισσότερα χιλιόμετρα από ότι συνήθως. Συνεπώς σε ένα μήνα κατά μέσο όρο το κοντέρ του αυτοκινήτου μας θα γράψει κοντά στις 3.000 χλμ.
Μία ρεαλιστική μέση κατανάλωση λοιπόν, για ενός παλαιάς τεχνολογίας αυτοκίνητο 1.600 κυβικών είναι 8,5 λτ./100 χλμ., ενώ με τη χρήση υγραερίου η κατανάλωση αυξάνεται (20%), με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται περίπου στα 10,0 λτ./100χλμ. Αν η μέση τιμή της αμόλυβδης είναι 1,50 ευρώ το λίτρο, στην επαρχία είναι λίγο πιο αυξημένες οι τιμές  και για το υγραέριο 0,70 ευρώ το λίτρο, τότε για τα 3.000 χιλιόμετρα θα δώσουμε 462,5 ευρώ για βενζίνη και 210 ευρώ για υγραέριο, έχοντας στη δεύτερη περίπτωση όφελος ακόμη και 250 ευρώ. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (CNG)