Το ΚΤΕΟ θα ελέγξει αν έχει γίνει σωστά η τοποθέτηση του συστήματος υγραεριοκίνησης για να εκδοθεί η καινούργια άδεια του οχήματος.

Προσοχή σε πιθανά αρχικά λάθη και στην εγγύηση

54179 Επισκέψεις στο άρθρο

Η εγκατάσταση πρέπει να γίνεται από αδειοδοτημένα και εξουσιοδοτημένα συνεργεία που διαθέτουν έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό. Η εγκατάσταση από μη ειδικούς μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα, όπως κακή λειτουργία του κινητήρα, αυξημένη κατανάλωση μειωμένες επιδόσεις, κακό μείγμα που πιθανόν σε κάποια αυτοκίνητα να προκαλέσει και ζημιές στον κινητήρα. 


Όλα τα μέρη του συστήματος μετατροπής πρέπει να είναι πιστοποιημένα. Ακόμη και μικρά ανταλλακτικά όπως κλίπς και άλλα αναλώσιμα πρέπει να μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Ένα υπεύθυνο συνεργείο προσέχει την κάθε λεπτομέρεια. Το προσωπικό του συνεργείου πρέπει να ξέρει το κάθε ανταλλακτικό και τις δυνατότητες του, να έχει αποδεδειγμένη εμπειρία και εκπαίδευση. Αυτός είναι και ο λόγος που το Υπουργείο ζητά συνήθως το διάγραμμα τοποθέτησης όταν το όχημα περνά ΚΤΕΟ για να εκδοθεί καινούργια άδεια. Το ΚΤΕΟ θα ελέγξει επίσης αν έχει γίνει σωστά η τοποθέτηση. 

Σχετικά με την εγγύηση, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να το διευκρινίσετε με το μετατροπέα σας πριν προχωρήσετε στην μετατροπή. Οι περισσότεροι μετατροπείς δίνουν κατά μέσο όρο 2 χρόνια εγγύηση σε ό,τι αφορά στη δική τους εγκατάσταση και στη λειτουργία της. Επίσης κάποιες επίσημες αντιπροσωπείες αναγνωρίζουν αυτού του είδους τις μετατροπές, ούτως ώστε η εργοστασιακή εγγύηση που ενδεχομένως να έχετε, να συνεχίζει να είναι σε ισχύ και μετά. Συνήθως, για αυτές τις περιπτώσεις, ο μοναδικός περιορισμός που τίθεται είναι η οποιαδήποτε βλάβη να μην έχει προκληθεί εξαιτίας σφάλματος στην εγκατάσταση του υγραερίου. 

Απαραίτητη η επικοινωνία με το μηχανικό σας
Εξαιρετικά σημαντικό είναι να δίνετε τις σωστές πληροφορίες και να ενημερώνετε για οποιαδήποτε επισκευή που έχετε κάνει. Κι αυτό γιατί ενώ μπορεί να νομίζετε ότι δεν έχει μεταβληθεί κάτι σημαντικό στην λειτουργία του kit LPG, η επισκευή αυτή να επηρεάζει σημαντικά τη λειτουργία του συστήματος. Επιπλέον, περιγράφοντας οτιδήποτε περίεργο στον τεχνικό σας, τον βοηθάτε πάρα πολύ να εντοπίσει τη ρίζα του προβλήματος και να το επιδιορθώσει. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)