Στην πραγματικότητα μια νέα αγορά ανοίγει για την Ελλάδα, μια αγορά σχετική με το φυσικό αέριο κίνησης και όλους τους εμπλεκομένους σε αυτό τον τομέα.

Το φυσικό αέριο αναθερμαίνει την αγορά των καυσίμων

11912 Επισκέψεις στο άρθρο

Πάνω από 2.200 λουκέτα πρατηρίων σε όλη την Ελλάδα μετρά την τελευταία πενταετία ο κλάδος εμπορίας καυσίμων με την λιανική να έχει υποστεί μεγάλες απώλειες από την ακινησία των οχημάτων και την μείωση στην κατανάλωση βενζίνης κατά τουλάχιστον 34% από το 2009 μέχρι σήμερα. Αρκετά πρατήρια υπολειτουργούν «ανοιγοκλείνοντας» ανάλογα με το αν έχουν ρευστό να προμηθευτούν καύσιμα ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις των παραγόντων του κλάδου, η συρρίκνωση σε ό,τι αφορά τον αριθμό των εν λειτουργία πρατηρίων δεν έχει τερματιστεί καθώς μέσα στο 2014 αναμένεται περαιτέρω μείωση του δικτύου. Η στροφή αρκετών πρατηρίων σε εναλλακτικά καύσιμα αλλά και ο άνοιγμα πρατηρίων διάθεσης φυσικού αερίου αποτελούν ενδείξεις αισιοδοξίας σε μια αγορά που μέχρι σήμερα βυθιζόταν ταχύτατα στην ύφεση.

 
Σύμφωνα με τον ο κ. Γιώργο Καπετανάκη, Πρόεδρο του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου,  ΙΔΕΕΑ, η πρόσφατη ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για την αεριοκίνηση δημιουργεί νέες ευκαιρίες για την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας από την χρήση του φυσικού αερίου. Όπως σημειώνει «σημαντικές ευκαιρίες φαίνεται να προκύπτουν, για πολλούς κλάδους  στην τόνωση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας. Στην πραγματικότητα μια νέα αγορά ανοίγει για την Ελλάδα, μια αγορά σχετική με το φυσικό αέριο κίνησης και όλους  τους εμπλεκομένους σε αυτό τον τομέα. Προμηθευτές αερίου (ΔΕΠΑ,) πρατήρια καυσίμων, προμηθευτές οχημάτων φυσικού αερίου, προμηθευτές συστημάτων μετατροπής των οχημάτων, συνεργεία αερίων καυσίμων,  ΚΤΕΟ, θα είναι οι επιχειρηματικά εμπλεκόμενοι στην νέα αυτή δραστηριότητα».

Η ΔΕΠΑ στην προσπάθεια να ανοίξει τον δρόμο της αεριοκίνησης στην χώρα μας λειτουργεί ήδη 5 πρατήρια FISIKON σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ σε συνεργασία με την EΚO & την  BP  προχωρά στη δημιουργία νέων σε επιπλέον πόλεις όπως είναι η Λάρισα και ο Βόλος.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ