Με το υγραέριο τα έξοδα μετακίνησης μειώνονται περίπου κατά 50%.

Οικονομία, αυτονομία, οικολογία! Το τρίπτυχο της επιτυχίας της αεριοκίνησης!

Γιατί συμφέρει το υγραέριο;

19067 Επισκέψεις στο άρθρο

Όπως προαναφέραμε, το κόστος αγοράς του υγραερίου είναι τρομερά μικρότερο από αυτό της αμόλυβδης βενζίνης, αλλά ακόμα και από το πετρέλαιο. Έτσι λοιπόν, η οικονομία στην τσέπη είναι το σημαντικό πλεονέκτημα της υγραεριοκίνησης, μιας και μειώνονται τα έξοδα της μετακίνησης κατά 40%.
Μην ξεχνάμε επίσης ότι η αυτονομία αυξάνεται. Σαφώς κι αυτό το μέγεθος εξαρτάται από τη δεξαμενή που θα επιλεχθεί.
Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι ο μέσος όρος όγκου μιας δεξαμενής ανέρχεται στα 40 λίτρα, τότε η αυτονομία αυξάνεται κατά 350 χλμ περίπου (το νούμερο προκύπτει εάν ένα μικρομεσαίο καίει 1 λτ./100χλμ), που σε συνδυασμό με το ντεπόζιτο βενζίνης ή πετρελαίου, τότε μπορείτε να κινείστε άνετα για πάνω από 1.000 χλμ.
Σημαντικό χαρακτηριστικό του υγραερίου είναι πως συμβάλλει στην αύξηση της μακροζωίας του κινητήρα.
Αυτό γιατί δεν περιέχει ως καύσιμο μόλυβδο, με αποτέλεσμα να γίνεται καλύτερη και καθαρότερη καύση, η οποία δεν αφήνει κατάλοιπα, άρα ελαχιστοποιεί τις τριβές εντός του θαλάμου καύσεων.
Τέλος μην ξεχνάμε ότι η περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα στο υγραέριο είναι πολύ χαμηλή, μιας κι ένας κινητήρας που κινείται με υγραέριο εκπέμπει περίπου 12% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα, 80% λιγότερα οξείδια του αζώτου, 20 – 40% λιγότερους υδρογονάθρακες, συγκριτικά με το αν η καύση γινόταν με βενζίνη.
¶ρα είναι και οικολογικό καύσιμο το υγραέριο. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)