Ο ρόλος των ΚΤΕΟ πρέπει να είναι ανθρωποκεντρικός

  20403 Επισκέψεις στο άρθρο

  Το Auto Τρίτη επικοινώνησε με τον κ. Κωνσταντίνο Βήκα, Γενικό Διευθυντή - Μέλος Δ.Σ. της AUTECO - J&P Αβαξ ΙΚΤΕΟ. Ας δούμε τι μά είπε:

  Επένδυση εκατομμυρίων σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό!

  Η Auteco, μέλος του ομίλου J&P- Αβαξ, υλοποίησε τα προηγούμενα χρόνια την μεγαλύτερη σε Ευρωπαϊκό επίπεδο επένδυση στον χώρο των ΚΤΕΟ στην χώρα μας, συνολικής αξίας άνω των 12εκ. ευρώ. Λειτουργεί σήμερα τα μεγαλύτερα ΚΤΕΟ (6 γραμμών ελέγχου) σε Αθήνα – Πειραιά – Θεσσαλονίκη, δημιουργώντας 100 νέες θέσεις εργασίας και  έχοντας διενεργήσει  έως και σήμερα 1.5εκ. περίπου τεχνικούς ελέγχους οχημάτων. Οι υποδομές σε εγκαταστάσεις, επιστημονικό και τεχνικό ανθρώπινο δυναμικό, υπερσύγχρονο μετρητικό εξοπλισμό και συστήματα διασφάλισης ποιότητας, οργάνωσης και εξυπηρέτησης πελατών κατατάσσουν την AUTECO υψηλά στις πρώτες θέσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
  Παράλληλα, στα πλαίσια συλλογής και συστηματικής επεξεργασίας αποτελεσμάτων τεχνικών ελέγχων συμβάλει στην εξέλιξη και αναβάθμιση της νομοθετικής διαδικασίας ΚΤΕΟ. Βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή και συνεργασία με πανεπιστημιακούς φορείς και τις αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας μας προκειμένου να αναδεικνύονται σοβαρά ζητήματα που αφορούν στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας αλλά και της προστασίας των καταναλωτών όπως π.χ. περιπτώσεις αλλοίωσης των ενδείξεων χιλιομετρητών σε μεταχειρισμένα οχήματα, απαράδεκτες πρακτικές στις διασκευές συστημάτων υγραεριοκίνησης, ορθή και αποτελεσματική λειτουργία των ΚΤΕΟ και πολλά άλλα…

  Νέες καινοτόμες προτάσεις και πρακτικές για την οδική ασφάλεια

  Ο τεχνικός έλεγχος αυτοκινήτων πέραν από τον προφανή σκοπό ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας και της ανθρώπινης ζωής οδηγών και πεζών, είναι πολυδιάστατος καλύπτοντας και άλλους βασικούς τομείς, όπως της ενίσχυσης της προστασίας του περιβάλλοντος καθώς επίσης και της προάσπισης των οικονομικών συμφερόντων των πολιτών. Τα τελευταία χρόνια όλοι μας δοκιμαζόμαστε σε νέες και ιδιαίτερα απαιτητικές οικονομικές συνθήκες διαβίωσης. Ο ρόλος της AUTECO, και γενικότερα των ΚΤΕΟ, πρέπει να είναι ανθρωποκεντρικός. Η μέγιστη δυνατή συμβολή στην εκπαίδευση και στην διεύρυνση των αντιλήψεων των οδηγών στις επιπτώσεις από την κυκλοφορία οχημάτων, αποτελούν κρίσιμο στοίχημα τα επόμενα χρόνια καθώς αφορά στην προστασία και στην βελτίωση της ανθρώπινης ζωής . Η AUTECO πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να παρουσιάσει στην ελληνική αγορά νέες, καινοτόμες προτάσεις και πρακτικές προς αυτήν την κατεύθυνση καθώς υποστηρίζουμε ακράδαντα ότι οι ενημερωμένοι οδηγοί είναι πολλαπλά ωφελημένοι πολίτες.  Αυτός πρέπει να είναι και ο ρόλος του ΚΤΕΟ, συμβουλευτικός στην προάσπιση της ανθρώπινης ζωής. Σίγουρα απομένουν πολλά βήματα προόδου σε αυτήν την κατεύθυνση αλλά η αρχή έχει ήδη γίνει,  με την λειτουργία της AUTECO.
   
  Η νέα υπουργική απόφαση είναι προς την σωστή κατεύθυνση

  Μεταξύ άλλων, αυτός είναι ίσως και ο βασικότερος ρόλος των ΚΤΕΟ, ο εντοπισμός και η ακινητοποίηση επικίνδυνων οχημάτων. Τα ΚΤΕΟ εξουσιοδοτούνται (και υποχρεώνονται επί ποινής) από την πολιτεία προκειμένου να εντοπίζουν τα επικίνδυνα προς κυκλοφορία οχήματα και να μεριμνούν έτσι ώστε αφενός να ενημερώνονται άμεσα ο κάθε εμπλεκόμενος οδηγός και οι αρμόδιες αρχές. Σε αυτά τα πλαίσια το ΚΤΕΟ ενημερώνει τον οδηγό ότι το επικίνδυνο για την κυκλοφορία όχημα θα πρέπει να μεταφερθεί άμεσα σε χώρο ακινητοποίησης του. Παράλληλα, ενημερώνονται η αρμόδια υπηρεσία της οικείας περιφέρειας ώστε να ενεργήσει άμεσα για την δέσμευση της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος και το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να διενεργήσει για την αφαίρεση της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας. Σε κάθε περίπτωση η επιστροφή των στοιχείων κυκλοφορίας αποδεσμεύονται από τις αρχές μετά τον επιτυχή επανέλεγχο του οχήματος, όποτε και αν πραγματοποιηθεί.

   

  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

   

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΤΕΟ

  ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

  Γράψε τι ψάχνεις
  Κατάσταση
  Ψάξε ανά κατηγορία
  Μάρκα
  Μοντέλο
  Χρονολογία
   
  Τιμή από
  Τιμή έως
  Εργοστασιακός Κωδικός