Δακτυλίου-O, O-rings.

6. Οδηγίες Επισκευής Κλιματισμού

23764 Επισκέψεις στο άρθρο

Οδηγίες Επισκευής Κλιματισμού του Αυτοκινήτου – Αφαίρεση και Επανεγκατάσταση: Συμβουλές Εργαστηρίου
  1. Επιτρέψτε την επιθεώρηση των μονάδων του κλιματιστικού
Πριν αφαιρέσετε ή τοποθετήσετε ένα ανταλλακτικό, ελέγξτε αν οι συνδέσεις, οι βάσεις και άλλα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την εγκατάσταση είναι πανομοιότυπα.
  1. Χρησιμοποιήστε δακτυλίους O
Κατά την αντικατάσταση εξαρτημάτων, χρησιμοποιείτε πάντα καινούργιους δακτυλίους Ο κατάλληλους για το ψυκτικό μέσο.
  1. Κρατήστε το σύστημα κλειστό
Το λάδι του συμπιεστή έχει έντονο υγροσκοπικό αποτέλεσμα, γι` αυτό και το σύστημα πρέπει να παραμένει κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο και το έλαιο να προστίθεται μόνο λίγο πριν κλείσει το κύκλωμα του ψυκτικού.
  1. Λιπάνετε τους δακτυλίους και τις σφραγίσεις
Πριν από την εγκατάσταση, οι δακτύλιοι στεγανοποίησης και οι σφραγίδες πρέπει να λιπαίνονται με ψυκτικό λάδι ή ειδικά λιπαντικά για να διευκολυνθεί η εγκατάσταση. Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν άλλα γράσα ή σπρέι σιλικόνης, καθώς αυτό οδηγεί σε άμεση μόλυνση του νέου ψυκτικού μέσου.
  1. Να ανανεώνετε το στεγνωτήριο
Κάθε φορά που ανοίγει το ψυκτικό κύκλωμα, ο στεγνωτήρας πρέπει να αντικατασταθεί λόγω της έντονης υγροσκοπικής του δράσης. Αν το στεγνωτήριο ή ο συσσωρευτής δεν αντικατασταθεί κανονικά, το μαξιλάρι του φίλτρου μπορεί να διαχωριστεί και να διανείμει σωματίδια πυριτικού άλατος σε όλο το σύστημα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές.
  1. Σφραγίστε τις συνδέσεις
Οι συνδέσεις του συστήματος δεν πρέπει ποτέ να παραμείνουν ανοικτές για παρατεταμένο χρονικό διάστημα και να κλείνουν αμέσως, ή να σφραγίζονται, με καπάκια ή βύσματα. Εάν δεν το κάνετε, θα εισαχθεί η υγρασία του αέρα στο σύστημα.
  1. Χρησιμοποιήστε δύο κλειδιά
Για να αποφύγετε τη ζημιά στους σωλήνες ή/και τα εξαρτήματα σύνδεσης, χρησιμοποιείτε πάντα δύο κλειδιά όταν χαλαρώνετε και στερεώνετε τις συνδέσεις.
 
  1. Προσέξτε για ζημιές που οφείλονται στις άκρες του οχήματος
Κατά τη δρομολόγηση εύκαμπτων σωλήνων και καλωδίων, λάβετε μέτρα για να αποφύγετε την πρόκληση ζημιών επικοινωνώντας με τα άκρα του οχήματος και με άλλα κινούμενα εξαρτήματα.
  1. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει σωστή ποσότητα λαδιού
Κατά την αντικατάσταση εξαρτήματος του συστήματος κλιματισμού πρέπει να εξασφαλίζεται η σωστή ποσότητα λαδιού στο σύστημα. Το λάδι πρέπει να ξαναγεμίζεται ή να στραγγίζεται ανάλογα με τις ανάγκες.
 
  1. Πριν από την πλήρωση, ελέγξτε για στεγανότητα και εκκενώστε
Πριν από την επαναπλήρωση του συστήματος, το σύστημα πρέπει να ελεγχθεί για να βεβαιωθεί ότι είναι στεγανό. Στη συνέχεια, το σύστημα πρέπει να εκκενωθεί επαρκώς (περίπου 30 λεπτά) για να εξασφαλιστεί ότι αφαιρείται όλη η υγρασία.
 
  1. Πριν από την πλήρωση, ελέγξτε για στεγανότητα και παρατηρήστε τις τιμές πίεσης
Αφού γεμίσετε χρησιμοποιώντας την ποσότητα ψυκτικού που καθορίζεται από τον κατασκευαστή του οχήματος, ελέγξτε το σύστημα ώστε να διασφαλιστεί ότι λειτουργεί όπως έχει προβλεφθεί και είναι στεγανή (ηλεκτρονική ένδειξη διαρροής). Ταυτοχρόνως, οι τιμές υψηλής πίεσης και χαμηλής πίεσης πρέπει να παρακολουθούνται με τη χρήση μανόμετρων πίεσης και να συγκρίνονται με τις προδιαγραφόμενες τιμές. Συγκρίνετε τη θερμοκρασία εξόδου στο κεντρικό ακροφύσιο με τις τιμές που ορίζονται από τον κατασκευαστή.
 
  1. Τοποθέτηση της ετικέτας υπηρεσίας
Αφού οι συνδέσεις σέρβις είναι εφοδιασμένες με προστατευτικά καπάκια, τοποθετήστε μια αυτοκόλλητη ετικέτα σέρβις στο εμπρόσθιο σκελετό για να βεβαιωθείτε ότι έχουν πραγματοποιηθεί οι εργασίες συντήρησης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΘΕΜΑ SERVICE AYTOKINHTOY

  • DAMSEL– MASTER OIL (ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ)

    DAMSEL– MASTER OIL (ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ)

    DAMSEL και MASTER OIL είναι 2 επώνυμα Brands λιπαντικών οχημάτων με ευρεία γκάμα για επιβατικά και ελαφρά φορτηγά, βαρέα οχήματα, μηχανήματα έργου και καΐκια. Αποτελούν δημιούργημα της ελληνικής επιχείρησης ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ και διανέμονται παγκοσμίως. Διαθέτουν τις αδειοδοτήσεις API και ACEA.
     2321065210 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

  • ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΝΑΣ

    ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΝΑΣ

    Το συνεργείο ΚΑΝΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ με την εμπειρία των 35 χρόνων στο χώρο του αυτοκινήτου και την επισκευή-συντήρηση του είναι το πλέον κατάλληλο για να απευθυνθείτε. Εξειδικεύονται στα αυτοκίνητα TOYOTA  και DAIHATSU και επιπλέον αναλαμβάνουν το εγγυημένο service του air condition.
     2109958930 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ